TORNAR

Maties Bosch: "El problema del despoblament és molt greu“

Entrevista al batlle de Sant Pere Sallavinera, que celebra la Festa Major

societat
Divendres, 17 setembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

L’any passat les festes majors o es van haver de cancel·lar o van ser de mínims. Què hi ha preparat enguany?

El poble de Sant Pere té una associació que és la que fa tots els actes de les festes i que inclou la festa major.

Les festes majors són un moment de retrobada per molta gent del poble que viu fora. Aquest any serà diferent?

Enguany encara no sabem si l’associació de festes té preparada alguna cosa.

Els actes festius i culturals són prioritaris. Amb la crisi de la COVID-19 s’hi poden dedicar els mateixos diners que abans?

El poble de Sant Pere és un poble petit i fins avui dia es destina el mateix que altres anys a les festes, però a causa de la pandèmia l’any passat no es va fer res. Aquest any crec que poca cosa es farà.

S’ha arribat a l’equador del mandat. Quina valoració en feu? Els altres dos anys vinents, esperem que sense la COVID, com es plantegen? Quins són els reptes més important per al seu municipi? Quins projectes espereu desenvolupar?

Arribat a l’equador del mandat la meva valoració és molt bona, ja que fins el dia d’avui hem assolit moltes coses que no esperàvem arribar a fer-ho, això sí, gràcies a les ajudes de les institucions. També cal remarcar que en tenim moltes més i que esperem poder-les assolir. En un poble tan petit com el nostre la pandèmia es passa molt diferent a les gran ciutats .

Un estudi de la UdL assenyala que Sant Pere Sallavinera és un dels set municipis de l’Anoia (un dels 200 de Catalunya) en perill de despoblament. Què es pot fer per fer-hi front?

El problema del despoblament és molt greu. La solució del tot no la sé. Crec que el primer de tot és poder tenir una bona cobertura d’internet, cosa que aquí Sant Pere no és gaire bona, després que la gent tingui un lloc de treball a prop i per últim que tinguin possibilitats de fer-hi una casa o llogar-la.


1 Comentaris

A

Alfred Simó

Òdena

17 de setembre 2021.08:50h

Respondre

No es pot intentar créixer si no hi ha un mínim de sòl per a construcció de vivendes i, sobretot, disponibilitat econòmica d’habilitar un edifici com a escola. Hi ha pobles que ho han... Llegir més aconseguit, però normalment tenen a la vora poblacions on el diferencial de preu del sòl edificable és molt alt.

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic