TORNAR

Mercè Carbonell: “Amb poc temps a la cuina es poden fer plats saludables”

Entrevista a la professora del curs ”Cuina sense pares”, de Ceina

societat
Dilluns, 29 juliol 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L’oferta formativa en l’àmbit gastronòmic de CEINA és molt àmplia: des de cuina per a celíacs fins a postres de restaurant, passant per tast de vins o cuina de temporada. Una de les professores que imparteix alguns dels cursos de cuina a CEINA és la nutricionista Mercè Carbonell, que porta més de 10 anys ensenyant a les persones a alimentar-se de manera saludable. Per ella, la cuina és una eina per educar la població a nivell nutricional. A partir de setembre impartirà a CEINA diversos cursos de cuina, entre ells el de “Cuina sense pares”, que vol donar als joves els recursos imprescindibles per portar una dieta sana i equilibrada.

Mercè Carbonell

Quan som joves sempre costa enfrontar-se a la cuina per primera vegada. Quins són els ingredients imprescindibles que han de tenir els joves a nivell personal per posar-se davant els fogons?

Sobretot han de tenir motivació per menjar bé; millorar el rendiment esportiu, estar més àgils, agradar-se més a ells mateixos... I han de veure que és una manera de ser independents, és a dir, de no dependre dels pares.

Cuina sense pares vol dir cuina fàcil?

És una cuina senzilla i ràpida, però no és una cuina de fast food. És un tipus de cuina que demostra que podem menjar bé i fer-ho fàcil i ràpid. No per ser ràpid ha de ser dolent.

Què aprendran els joves que s’apuntin a un curs com aquest?

Que amb pocs utensilis, amb ingredients bàsics i amb poc temps poden fer plats saludables. Cuinarem amb diferents modalitats: modalitat microones i modalitat fogons, i només ens farà falta un ganivet i una taula de tallar. Els ingredients seran bàsics: hortalisses, ous, peix, fruita... I aprendrem algunes tècniques com tallar, netejar, batre ous, amb el microones farem cuina al vapor, saltejar, sofregir, bullir, fregir... Amb molt poques tècniques culinàries veuran que podem fer plats bons i saludables.

A qui va dirigit el curs?

El curs va dirigit a un públic jove, de 12 a 18 anys, són nois i noies que viuen amb els pares però que si veuen que estan un dia sols a casa i els pares no han deixat res fet per menjar, es poden fer plats saludables, no menjar el de sempre. Els adolescents han d’aprendre a fer-se ells tots sols àpats que siguin saludables. Per apuntar-s’hi poden fer-ho a través dels ajuntaments i consells comarcals de la província de Barcelona, poden trobar més informació a www.cuinasensepares.cat.

Alguns exemples de plats que aprendran a cuinar al curs?

Truita de carbassó, ceba i patata al microones, rissoto de pollastre bròquil i ceba als fogons, macedònia de fruita, brotxetes amb fruita de temporada, llobarro a la papillot amb verdures o vichyssoise de porro i poma. Plats senzills que ens ajuden a portar una dieta sana!

I per altres públics?

Ceina existeix una oferta en l’àmbit gastronòmic molt diversa. Des de cuina per a celíacs fins a postres de restaurant, el ventall és ampli i interessant. Un és, per exemple, el de cuina de temporada.

Per més informació d’aquest curs i preinscripcions, cliqueu aquest enllaç.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic