TORNAR

Meritxell Baqué: “Feia dos anys que no ens socialitzàvem com enguany”

Parlem amb la batellssa de Vallbona d’Anoia, que celebra la Festa Major

societat
Dimecres, 24 agost 2022. 03:00. Toni Cortès Minguet.

El 24 d’agost Vallbona d’Anoia celebra la Festa Major. Després de dos anys marcats per les restriccions de la COVID-19, recupera el format d’abans de la pandèmia. Els veïns tornaran a gaudir de la festa sense limitacions, com ja ho va fer el passat mes de juny amb la festa del Roser.

Sí, la nostra “festa grossa” és el Roser. La vam celebrar el passat 6 de juny, coincidint amb la Pasqua Granada. La veritat és que la vam preparar en format normal, i la participació i la rebuda van ser molt superiors a la que ens imaginàvem. Feia dos anys que no ens socialitzàvem com enguany, que no gaudíem d’unes festes normals. Tots els actes van ser molt participats, com mai, des de la inauguració de les exposicions del primer dia, com els actes infantils, la presentació del llibre de la Pilarín Bayés de la Petita història de Vallbona d’Anoia, el correbars amb més de 200 packs de tiquets venuts, el concert de dissabte a la nit, el teatre (que vam haver d’anar a buscar cadires arreu per encabir la gent), el dilluns del Roser amb el tradicional treure ball, les sardanes, el ball de gala... La gent en teníem ganes, la vam fruir, ens ha deixat un molt i molt bon sabor de boca. La festa Major com a tal és el 24 d’agost per St. Bartomeu, sovint més petita perquè coincideix també amb la d’Igualada, tot i que crec que la gent té moltes ganes de festa!

Com serà aquesta festa major?

Esperem que la gent la gaudeixi al màxim. La preparació serà en aquest sentit. Hem preparat activitats tant per la canalla, com per als adults, per gaudir a l’aire lliure d’aquests moments de retrobament i serà pel cap de setmana del 27 i 28 d’agost.

La pandèmia, a part de les festes, també ha marcat el funcionament dels ajuntaments. Quina valoració fa d’aquests tres anys passats de l’actual mandat a l’alcaldia de Vallbona d’Anoia?

Realment, han estat uns anys complicats, a tots nivells. Ara, amb la perspectiva, si miro enrere, penso que és increïble tot el que hem viscut i hem hagut de gestionar, a correcuita, sense experiència en el tema... Però penso que, aquests darrers anys marcats per la pandèmia, com a societat, hem hagut de viure-ho totes plegades i ho hem fet de la millor manera que hem pogut o hem sabut. Aquests tres anys de mandat ­han sigut molt intensos i trepidants. A més, per a nosaltres, eren els primers a la política municipal, sense haver passat per l’oposició... Així que ha estat com un salt al buit, però ens hem adaptat i hem posat tots els nostres esforços per donar servei i atenció a la ciutadania, sobretot en els primers moments, per a tota aquella gent que no podia sortir de casa, portant menjar, medicaments, creant ajuts socials de lloguer i despeses energètiques per a famílies, ajuts per als autònoms del nostre municipi, per a la restauració, que va ser un sector molt tocat... I amb aquesta gestió del dia a dia, seguir amb projectes educatius, en l’àmbit de la igualtat, actuacions urbanístiques, etc.

Estem a poc menys d’un any per a les eleccions municipals del 2023. Què passarà a Vallbona d’Anoia aquests pròxims mesos abans de les eleccions?

En els mesos vinents ens queda molta feina per fer, no parem màquines en cap moment. De fet, hem estat treballant intensament aquests darrers tres anys i no afluixarem. Tenim moltes coses engegades, heretades d’antics governs que per les turbulències municipals que hi va haver no es van poder acabar i la nostra intenció és fer-ho, com ara el polígon del Carol, la construcció de l’institut definitiu, la urbanització de Vallbonica... I n’hi ha d’altres que són més a llarg termini, hem de dibuixar i dotar el nostre poble dels serveis adequats, plantejar un creixement ordenat de la població i resoldre necessitats que van apareixent. A llarg termini passa per una renovació del consistori i, en tot cas, serà la ciutadania qui decidirà qui vol que governi, partint de quins projectes i quin tipus de polítiques volen que es facin a Vallbona.

Quins són els principals reptes de futur per a Vallbona d’Anoia?

Suposo que cada grup té diferents projectes. Nosaltres creiem que cal, en primer lloc, acabar tot allò que hem començat des de fa anys i que encara no està resolt, sobretot en l’àmbit urbanístic com ja he dit (urbanització del polígon Carol, urbanització de Vallbonica...), però cal abordar altres problemes com la manca d’habitatge, sobretot per al col·lectiu de joves, seguir amb polítiques socials, feministes, cohesionar la gent del poble treballant de nou amb les entitats, ja que la pandèmia ha fet molt mal i ha canviat hàbits...

S’imagina com serà Vallbona d’Anoia d’aquí a uns anys?

La imaginació és una cosa... la realitat una altra. Espero i desitjo que treballem i treballi molt, tothom, per una societat més justa, igualitària, amb valors i per un poble més cohesionat i solidari.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic