TORNAR

Meritxell Baqué: “M’imagino la Vallbona d’Anoia del futur com un poble on es pot viure amb qualitat de vida”

Parlem amb la batellessa de Vallbona d’Anoia

politica
Dijous, 24 agost 2023. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

La victòria a les passades eleccions municipals han donat l’alcaldia, per segon mandat consecutiu, a CUP-Amunt. Quina valoració fa d’aquesta reelecció i de la confiança que li han donat els veïns i veïnes?

Doncs realment estem molt satisfetes, ja que a banda de doblar en nombre de regidores, hem augmentat quasi un 50% els vots, de 212 vots el 2019 hem passat a 338; el què vol dir que malgrat una legislatura complicada per haver de gestionar una pandèmia i que ningú no sabíem massa com fer-ho, la gent ha valorat satisfactòriament la feina feta i havent-nos presentat per primer cop a unes eleccions municipals.

Suposo que les nostres veïnes també ha valorat positivament l’estabilitat en el govern, ja que a l’anterior legislatura va ser un drama, i que malgrat estar en govern amb minoria hem sigut capaces d’aconseguir consensos per aprovar tot allò que ens vam proposar, sabent negociar amb els diferents grups municipals en diferents moments de la legislatura.

En aquesta ocasió governeu amb ERC. Quins són els punts forts d’aquest acord de govern?

Doncs penso que tenim una visió similar de poble, sempre prioritzant el millor per Vallbona i la seva gent. Tenim clar que s’han de desencallar projectes antics i enquistats, i donar una visió de futur al poble amb una mirada d’esquerres, feminista, ecològicament sostenible i utilitzant la màxima sobirania que puguem.

En la presa de possessió va manifestar que ara tenen “més experiència” de govern. Com ho valora?

Doncs realment d’entrar sense tenir ni idea de com funcionava l’administració, en 4 anys podem dir que hem fet un màster en la gestió de l’administració pública, tant en finances, com en urbanisme, governació, ensenyament, licitacions, etc. però a banda de gestionar hem implementat un nou model de gestió de residus amb el porta a porta, hem iniciat el procés per crear una comunitat energètica per aconseguir més sobirania en aquest sentit, hem fet projectes de Coeducació als nostres centres escolars per treballar per la igualtat des de la base de l’educació, hem fet moltes inversions en edificis i espais municipals, per tant, no només hem gestionat el dia a dia, sinó que hem fet allò que ens proposàvem fer, canviar-ho tot, tot i que tot encara no ho hem pogut canviar.

Quina valoració fa del passat mandat 2019-2023?

Doncs la veritat és que positiva, tot i que van quedar coses pendents malauradament per culpa de la pandèmia i pel fet que l’administració és una pila de burocràcia que no facilita gens les coses.

Quins són els principals projectes que té damunt la taula per al mandat que encetem?

Acabar-ne molts dels començats de fa anys, com la urbanització de Vallbonica, intentar començar les obres d’urbanització del polígon industrial del Carol, aconseguir tenir un edifici nou per la secundària i ampliació de l’escola i noves places per la llar d’infants, i seguint-ne de propis com acabar creant la comunitat energètica, implementar l’aerotèrmia als edificis municipals per no dependre energèticament i econòmicament tant de les grans empreses energètiques, continuar apostant per polítiques feministes, poder oferir habitatge social al nostre municipi, reactivar sobretot la vida social del poble via una reactivació de les entitats..., en definitiva dotar a les veïnes de Vallbona d’una millor qualitat de vida.

Quins són els principals reptes de futur per al municipi? Quins són els punts que li agradaria afrontar i resoldre el seu equip de govern al davant de l’Ajuntament de Vallbona d’Anoia?

Bé, una mica ja el que he comentat en el punt d’abans, fer de Vallbona un lloc millor per viure.

Pròximament, Vallbona d’Anoia celebra la Festa Major. Com la viurà vostè i què representa per al municipi?

La nostra festa major gran és pel Roser, i aquest any ha estat, queda malament que ho digui jo, però així ho han viscut i ens ho han transmès les nostres veïnes, brutal. Molt participada, amb actes molt xulos i la veritat és que feia molts anys que no es veia tanta gent a Vallbona com aquest.

Tot i això, per la de St. Bartomeu a l’agost sempre intentem fer actes, tot i que coincidint amb festes a altres pobles grans del nostre entorn no és tan participada.

Com s’imagina la Vallbona d’Anoia del futur?

Doncs la imagino com un poble on es pot viure amb qualitat de vida, i on la nostra canalla pot continuar jugant al carrer sense problemes, on les relacions veïnals siguin el nostre punt fort, on no es discrimini ningú per raó de sexe o origen, on l’educació i el civisme prevalguin, i per això som aquí, perquè caldran polítiques valentes per aconseguir-ho.


1 Comentaris

S

Susana López

Vallbona d'Anoia

24 d'agost 2023.09:18h

Respondre

Felicitats per la feina feta i endavant.

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic