TORNAR

Miquel Canet (Àuria): "Nosaltres no som una empresa de capital, sinó de persones"

Empresa
Dijous, 23 juny 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Grup Àuria és un conjunt d'entitats d'iniciativa social que té com a missió cooperar i generar oportunitats de treball, participació social i de millora de la qualitat de vida de les persones amb risc d'exclusió social.  Les dues entitats principals són la Fundació Privada Àuria, la part assistencial del grup; i el Taller Àuria, com a cooperativa i centre especial de treball, que incorpora tres cooperatives de segon grau: Gustauria, MolTacte, Àuria Cosmètics. Grup Àuria forma part del Clúster Créixer, associació catalana, formada per 16 entitats sense ànim de lucre, que donen feina a 3500 persones amb especials dificultats. Té com a finalitat ser capaç de crear més i millors llocs de treball per a les persones amb majors dificultats, mitjançant estratègies de col·laboració empresarial. Parlem amb Miquel Canet, gerent del Grup Àuria.

Una part important de Grup Àuria és la seva actuació com a CET, Centre Especial de Treball sense ànim de lucre, "amb l'objectiu d'ocupar a la gent que tenen dificultats. Com a CET treballem en el mercat ordinari i els beneficis que obtenen els reverteixen en la pròpia qualitat de vida de les persones o en millorar els llocs de treball", explica Miquel Canet, gerent de Grup Àuria, qui admet que "potser algú ens veu com a competidors en el mercat laboral, però  la raó de ser d’aquestes cooperatives, és la inserció a la vida laboral de persones amb especials dificultats. Les administracions han de treballar per què la societat en general es faci responsable d'un col·lectiu que hauria d'estar convivint amb les mateixes condicions que la resta de ciutadans". Aquest col·lectiu necessita unes estructures que els facilitin el treball i el trànsit cap a l'empresa ordinària, i Grup Àuria, crea aquestes estructures. Tot i rebre subvencions del govern, Miquel Canet detalla que aquestes només suposen el 20%, ja que el 80% restant són recursos que generen ells amb el treball de les persones de la cooperativa. Segons Canet, "l'objectiu és ser autosuficients".

Per el gerent de Grup Àuria, "l'horitzó del CET es veu complicat, per que estem en un moment de canvi cap a l'era de la robòtica". Per Miquel Canet això els juga en contra per que la major part de les persones amb dificultats realitzen aquests treballs que s'automatitzen. "Nosaltres no som una empresa de capital, sinó de persones", afirma.

 

Fundació Privada Àuria

És la part assistencial de Grup Àuria, i "dóna serveis integrals de suport per l'autonomia i la qualitat de vida de les persones amb dependència o importants dificultats: discapacitat intel·lectual, malaltia mental i discapacitat física amb un grau superior al 65%. La FAP ofereix suports adaptats a cada persona per millorar les possibilitats i potencialitats", explica Canet.  Tres grans àmbits d'actuació: atenció diürna, la vida a la llar, programes i suports transversals. 417 persones ateses amb un equip professional de 110 professionals

 

Taller Àuria Cooperativa sccl

Es tracta d'una cooperativa social sense ànim de lucre "que combina professionalitat, qualitat i inserció laboral de persones amb discapacitat o risc d'exclusió social. Ofereix serveis industrials, serveis d'obres públiques i també privades, com el manteniments de carreteres, camins, neteja de parcs i jardins, senyalització vial, etc."

 

Àuria Cosmètics 

Empresa dedicada a la fabricació, envasats, manipulats, etiquetatge i condicionat de productes de perfumeria i cosmètica, complint amb autoritzacions i normatives vigents.  Dóna feina a 328 persones amb especials dificultats i 195 persones sense discapacitat. En aquestes dades s’inclouen les UTEs i la Fundació FIL per poder oferir serveis a les administracions.

 

Gustauria sccl

Cooperativa social que proveeix d'una alimentació equilibrada i d'alta qualitat al tercer sector com centres de dia, persones dependents, etc. Aquesta cooperativa, és una iniciativa de Taller Àuria,  i és un Centre Especial de Treball amb personal amb especials dificultats. Actualment dóna feina a 23 persones en diferents activitats.

 

MolTacte sccl

Moltacte és un projecte centrat en les persones, desenvolupat en col·laboració amb una sèrie de prestigioses marques de moda i que aposta per harmonitzar valors socials, econòmics i comercials. Aposta per les capacitats de les persones amb trastorn mental sever donant-los l'oportunitat de tenir una ocupació laboral.

Moltacte esta present a la botiga que Massimo Dutti oberta al centre d'Igualada. Aquesta Cooperativa és una iniciativa de Teixidors CETs de Terrassa,  Taller Àuria SCCL  i de Miquel Isanta.  Actualment aquesta cooperativa dóna feina a 40 persones amb discapacitats.

 

Àuria Empresa d’Inserció sccl

Cooperativa social d’inserció a la vida laboral de persones amb exclusió social. De recent creació, la seva principal activitat és la neteja de façanes i edificis  tan públics com privats.   Actualment aquesta cooperativa dóna feina a 6 persones. 


3 Comentaris

F

Francesc M de Foix

Barcelona

29 de juny 2016.16:48h

Respondre

La nostra felicitació al Grup AURIA i a en Miquel Canet, pel que sou, pel que feu, per com ho feu i per com ho expliqueu. Ser cooperativa es una fortalesa

j

joan

igualada

24 de juny 2016.00:57h

Respondre

Felicitats a la gent d’Àuria Grup, bona feina, bona gent i una missió a admirar.
Tot el meu recolzament a entitats així!
joan

T

TC

Igualada

23 de juny 2016.09:18h

Respondre

És bo posar de relleu el treball extraordinari que s’està duent a terme en el Grup Àuria. Com a empresa han sabut adaptar-se als canvis i a la pèrdua de clients que han tancat o marxat durant... Llegir més la crisi. Gens fàcil.

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic