TORNAR

Montserrat Mases: "No podem deixar que ningú es quedi enrere davant una situació de crisi econòmica com l’actual"

Parlem amb la nova batllessa de Calaf

politica
Divendres, 1 setembre 2023. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

JUNTS PER CALAF - ERC va obtenir una clara victòria a les passades municipals. Uns resultats que han consolidat la seva formació a l’alcaldia del municipi en els darrers mandats. Com valora la confiança dels seus veïns i veïnes?

Agraeixo molt que la ciutadania m’hagi fet confiança. Durant els vuit anys de regidora, he estat treballant pel poble fent el millor que creia en les àrees que desenvolupava i així ho faré també, encapçalant el consistori en aquesta legislatura. Entenc, doncs, aquesta victòria com un reconeixement a la tasca desenvolupada per l’anterior govern, però també un suport de la ciutadania a les propostes i projectes que portem per aquest nou mandat i que vam anar explicant en campanya.

Vostè agafa el relleu a l’alcaldia de Jordi Badia, batlle des del 2015. Com valora la tasca que ha fet al llarg de tots aquests anys?

Durant els vuit anys de mandat s’ha fet molta i molt bona feina a Calaf. Aquesta s’ha fet en diferents àmbits, gràcies també a la tasca dels diferents regidors/es que han passat pels dos mandats, com per exemple: la rehabilitació del nucli antic a través de diferents projectes, entre els quals, la Llei de Barris; la dinamització turística del municipi a partir de la iniciativa de les botigues antigues, també la dinamització del teixit associatiu, el canvi de planejament del polígon industrial i la creació de l’associació empresarial de l’Alta Segarra, l’aposta pionera per fomentar la masoveria urbana des de l’Ajuntament per afrontar els problemes de l’habitatge al món rural, etc.

També s’ha solucionat un dels problemes endèmics del municipi, com era el subministrament i la gestió del servei de l’aigua, gràcies a la connexió a la Llosa del cavall i la construcció de la planta de neteja de nitrats. A més, hem implantat el sistema porta a porta i hem promogut la construcció del tanatori municipal.

Quins són els principals projectes que té damunt la taula per al mandat que encetem?

La residència de la Gent Gran, el canvi de tot l’enllumenat públic i l’aposta per la transició energètica que passa per una primera fase d’instal·lació de panells fotovoltaics als equipaments municipals.

També hi ha d’altres iniciatives igual d’importants com serien la dinamització comercial i empresarial - que consistiria a captar la instal·lació de noves empreses al polígon -, la millora de les zones esportives, la promoció de polítiques i iniciatives per als joves...

Quins són els principals reptes de futur per al municipi? Quins són els punts que li agradaria afrontar i resoldre el seu equip de govern al davant de l’Ajuntament de Calaf?

Sens dubte tot allò que està vinculat amb la cohesió social, no podem deixar que ningú es quedi enrere davant una situació de crisi econòmica com l’actual.

També tot allò que afecta els temes de seguretat ciutadana. Està previst una futura oficina d’atenció dels mossos, però també pensem que la seguretat exigeix apostar per la prevenció i d’altres projectes de conscienciació, convivència, etc. que intentin eliminar les causes, circumstàncies i entorns que generin inseguretat. Volem treballar la seguretat també en aquest sentit.

Pròximament, Calaf celebra la Festa Major. Com la viurà vostè i què representa per al municipi?

La Festa Major representa tot allò que ens fa sentir orgullosos de ser calafins i calafines amb un programa d’activitats molt ampli, per a tots els gustos i edats, i on les entitats tenen un paper rellevant que demostra la seva capacitat organitzativa i estima al poble. A nivell més personal, també suposa un poder retrobar-me amb amics, família... I sens dubte, a Calaf, la Festa Major sempre significa el comiat de l’estiu, ja que la celebrem sempre el primer cap de setmana de setembre.

Com s’imagina el Calaf del futur?

Un municipi que sigui amable per viure-hi, on tothom trobi el seu lloc i s’hi senti representat i on els joves tinguin perspectives de futur i s’hi vulguin quedar....


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic