TORNAR

Noemí Trucharte: "Imagino una Vilanova del Camí on les persones siguin el valor essencial de les nostres polítiques"

Parlem amb la batllessa de Vilanova del Camí

politica
Divendres, 1 setembre 2023. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

A les passades eleccions municipals el PSC de Vilanova del Camí va obtenir una clara victòria a les urnes, aconseguint una majoria absoluta que li va permetre revalidar l’alcaldia. Com valora aquests resultats?

Valorem molt positivament els resultats assolits que ens ha permès revalidar l’alcaldia. El fet que una gran majoria de veïns i veïnes han expressat el seu suport a les nostres polítiques i gestió municipal ens mostra un nivell excepcional de confiança per part de la ciutadania a la feina feta durant el darrer mandat.

Aquesta majoria absoluta també li permetrà governar amb més tranquil·litat? Com serà el seu govern?

Nosaltres continuarem treballant com hem fet fins ara. Tenir una majoria absoluta ens pot proporcionar una certa sensació de tranquil·litat, però no ens relaxarem. Aprofitarem aquesta oportunitat per agilitzar el procés de presa de decisions, tot i que continuarem negociant i cooperant de forma constant amb la resta de forces polítiques. És essencial tenir en compte les preocupacions de tota la ciutadania per garantir el benestar i la qualitat de vida del municipi totalment.

Quina valoració fa del passat mandat 2019-2023?

Ha estat un mandat de dedicació intensa, fins i tot hem viscut moments molt complicats amb la gestió de la pandèmia que ens va fer plantejar la gestió municipal d’una altra manera. Malgrat tot, crec que hem estat a l’altura per adaptar-nos a les necessitats de cada moment i de forma general podem fer una valoració molt satisfactòria. Hem desenvolupat gairebé la totalitat d’actuacions que teníem previstes al nostre programa electoral, així que hem executat els compromisos que vam adoptar amb els vilanovins i vilanovines a l’inici de mandat. Gràcies a l’equip de govern i al personal al servei de l’administració hem aconseguit fer-ho possible.

Quins són els principals projectes que té damunt la taula per al mandat que encetem?

Els principals projectes pels quals treballarem durant aquest mandat són tots els que posen les persones en el seu eix principal. Projectes que vam plantejar al nostre programa electoral, però també estem oberts a les propostes que ens fan arribar els nostres veïns i veïnes. És imprescindible conèixer la seva opinió però donar cobertura i adaptar les nostres polítiques a les diferents demandes i necessitats.

Des del govern continuarem treballant per millorar els serveis, la dinamització econòmica i la creació d’ocupació, la promoció de l’ús d’energies renovables, programes d’habitatge social, abordar les necessitats de les persones amb capacitats diverses, promoure la cultura i l’esport... amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de totes les persones que viuen a Vilanova del Camí.

Quins són els principals reptes de futur per al municipi?

Els principals reptes a què ens enfrontem són aquells que no depenen directament del nostre govern i la nostra capacitat de gestió. Hi ha actuacions importants pel nostre municipi, tot i que no són competència directa de l’Ajuntament i que malgrat que fem seguiment i reclamem de manera constant per al seu desenvolupament a la Generalitat de Catalunya, no aconseguim la seva execució. Són exemples, la necessària ampliació de l’escola Pompeu Fabra, la neteja del parc fluvial, el desenvolupament del projecte de soterrament de la via del tren al seu pas pel nostre terme municipal, la implantació d’un servei de centre de dia per a la nostra gent gran i el desenvolupament d’un pla d’habitatge social. Són projectes que esdevenen reptes atès que no depenen exclusivament de la nostra gestió municipal.

Pròximament, Vilanova del Camí celebra la Festa Major. Com la viurà vostè i què representa per al municipi?

La Festa Major són dies de retrobament amb els amics, família, veïns i veïnes molt esperats per la ciutadania després de les vacances d’estiu. Tot seguit d’un període en què la majoria de les persones estan ocupades amb les seves activitats estivals, la festa ens ofereix una oportunitat única per retrobar-nos, compartir moments i celebrar junts. Totes les persones de diferents edats podem gaudir temps de qualitat junts, participar en les activitats i els entreteniments per crear records especials.

És una celebració que ens aporta múltiples beneficis a escala cultural, social i contribueix a la promoció econòmica local, atraient visitants i impulsant l’activitat comercial.

Cada any treballem per millorar i enriquir aquesta festa, afegint noves propostes i mantenint aquelles que han estat un èxit en edicions anteriors. L’objectiu és superar-nos any rere any i oferir una Festa Major perquè la ciutadania pugui gaudir d’aquests dies de gresca, convivència i alegria.

Com s’imagina la Vilanova del Camí del futur?

M’imagino una Vilanova del Camí on les persones siguin el valor essencial de les nostres polítiques. Una Vilanova compromesa amb la sostenibilitat i la reducció de l’impacte ambiental. Una Vilanova adaptada als canvis tecnològics i amb una educació de qualitat. Una Vilanova que promou l’estil de vida saludable, amb oportunitats per a tothom. Una Vilanova emprenedora i amb uns espais públics de qualitat. Una Vilanova on es garanteixi la qualitat de vida. Això serà possible gràcies a la gestió del govern municipal i el suport de tots els vilanovins i vilanovines.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic