TORNAR

Roger Vázquez i Claravalls: "Vull una Masquefa equitativa, on tothom tingui oportunitats per viure bé"

Parlem amb el nou batlle de Masquefa

politica
Dimecres, 19 juliol 2023. 03:00. Toni Cortès Minguet.

Un acord entre la seva formació, ERC, i Sumem per Masquefa, ha trencat l’hegemonia de l’actual Junts a l’Ajuntament de Masquefa, amb l’exalcalde Xavier Boquete al capdavant des del 2007. Com es va arribar a aquest acord? Quins són els punts forts de l’acord? Com veu l’entesa entre les dues formacions que governaran el municipi en els pròxims anys?

El passat 28M vam obtenir el millor resultat d’Esquerra Masquefa en unes eleccions municipals. Estem molt contents i agraïts de la confiança que hem rebut dels masquefins: la confiança en un projecte nou, que en tot moment l’hem volgut positiu i propositiu, i en un equip de persones compromeses, diverses i amb la il·lusió de treballar per una Masquefa millor.

Des del primer moment, la nit electoral, vam ser molt conscients que havíem de fer valdre el bon resultat. Tot i això, les negociacions per formar govern no van ser gens fàcils. Vaig mantenir converses amb Xavier Boquete (Junts) i amb Daniel Gutiérrez (Sumem), amb rigor i entenent que estàvem en condicions d’assumir la responsabilitat de governar Masquefa.

Estic convençut que l’acord entre Esquerra i Sumem és bo per a Masquefa. El pacte es basa en els principis de bona fe, confiança i respecte mutu; lleialtat institucional; corresponsabilitat de l’acció de govern, i la necessària coordinació amb l’objectiu de garantir l’estabilitat al llarg del mandat. Perquè tenim molt clar que hem de treballar com un govern, sense objectius partidistes.

Quina valoració fa del passat mandat 2019-2023 i de la tasca que han fet els governs de Xavier Boquete al llarg d’aquests 16 anys?

És evident que l’anterior equip de govern, amb Xavier Boquete al capdavant, ha fet molta feina per a Masquefa. Com també és evident que hi ha diverses qüestions que nosaltres haguéssim gestionat de manera totalment diferent. En tot cas, entenc que fer política és decidir i que mai pots agradar a tothom.

Sempre que em pregunten pel Xavier Boquete, explico que en cap moment de la campanya hem parlat malament ni d’ell ni del seu equip de govern, al contrari, els dono les gràcies per tants anys de dedicació al poble que estimo. Ara bé, entenem que és bo que hi hagi regeneració al capdavant de les institucions, que entrin noves idees i que s’estableixin noves maneres de fer política. Masquefa necessitava un canvi després de sostenir el mateix govern els últims setze anys.

Quins canvis notarà la ciutadania amb aquest nou govern?

Els masquefins notaran que hi ha un govern fort, estable i treballador a l’Ajuntament: que vetlla per tothom. Treballarem amb la il·lusió de fer una Masquefa millor. Un govern que té per objectiu que tothom se senti orgullosament masquefí i que escolta i atén les necessitats dels diferents barris, el poble de La Beguda i el nucli de Masquefa. És molt important que trenquem, d’una vegada per totes, amb la percepció que hi ha masquefins de primera i de segona... és una de les prioritats d’aquest mandat.

Soc graduat en Gestió i Administració Pública i m’atreviria a dir que, per formació –però també per convicció–, és completament necessari que les persones estiguin al centre de les polítiques públiques que impulsem des de l’administració pública; des de l’Ajuntament. Això ho ha de fer qualsevol govern, però un d’esquerres, encara més.

Quins són els principals projectes que té damunt la taula per al mandat que encetem?

Al setembre publicarem el Pla d’acció municipal per al mandat 2023-27, que esdevindrà el full de ruta del govern de Masquefa. Els masquefins veuran el recull de les actuacions i els principals projectes que impulsarem al llarg d’aquests quatre anys. Ara com ara, però, estem en un punt en què hem d’entrar en la roda del dia a dia de l’Ajuntament: fer-nos nostre el treball i ampliar la capacitat d’assumir feina.

De totes maneres, ara tenim grans fronts oberts com són les obres del nucli antic de Masquefa, que afectaran gairebé tots els carrers del centre urbà. El projecte ve molt donat per l’anterior govern, però ja hem introduït algunes qüestions i, sobretot, hem de preveure quina serà l’afectació als veïns i comerços, per estar al seu costat. També tenim altres qüestions sobre la taula: com ara la gestió de l’aigua, la construcció del centre de dia, la celebració de la Festa Major de Santa Magdalena…

Quins són els principals reptes de futur per al municipi? Quins són els punts que li agradaria afrontar i resoldre el seu equip de govern al davant de l'Ajuntament de Masquefa?

Tenim molts reptes al davant. En l'àmbit de les persones: garantir habitatge per a tothom, fomentar les polítiques que assegurin una bona qualitat de vida en totes les etapes de la vida, treballar en el sentiment d'identitat, empoderar tots els col·lectius minoritzats i donar visibilitat als drets dels animals, entre altres. En l'àmbit del territori: fer de Masquefa un lloc més segur, crear una comunitat energètica local, enfrontar el gran repte de l'abocador de Can Mata, desenvolupar polítiques innovadores, digitals i promoure una economia dinàmica amb oportunitats. En l'àmbit de la governança: més transparència, més participació, més lideratge compartit.

Pròximament, Masquefa celebra la Festa Major en diversos nuclis. Com la viu vostè i què representa per al municipi?

La Festa Major sempre l'he viscuda des de dins, participant en cada acte. Fa anys que col·laboro activament en els balls del Seguici festiu i en l'organització de Sant Isidre i Santa Magdalena. He ballat amb bastons i gegants, i de fet, del 2016 fins al 2023, he estat el president de la Colla Gegantera. Aquest any, la viuré com sempre: al costat d'amics i familiars, ballant amb els gegants i gaudint de les activitats que han preparat les entitats i la regidoria de cultura.

Crec que Santa Magdalena, com també la Festa de Sant Isidre, la de La Beguda Alta i les dels nostres barris, han de ser festivitats amb un caràcter popular ben marcat. Un punt de trobada per a tota la població, on tothom es senti representat i hi trobi propostes d'interès.

Enguany, per a Santa Magdalena, tenim un programa molt ampli i divers que respecta, dignifica i destaca el millor de la nostra identitat, idiosincràsia i cultura com a poble. Confio que tothom en gaudeixi i aprofito per desitjar una bona Festa Major a tots els masquefins.

Com s'imagina la Masquefa del futur?

Vull una Masquefa equitativa, on tothom tingui oportunitats per viure bé i ningú hagi de marxar per falta d'habitatge. Una Masquefa cohesionada, que recuperi els valors del poble mitjançant l'educació, la cultura i l'esport, que ens recordi amb orgull la nostra identitat com a masquefins. Una Masquefa sostenible, que faci front al gran repte de la transició ecològica, que protegeixi el medi ambient i que sigui conscient de la importància del nostre entorn i territori. I una Masquefa pròspera, que treballi conjuntament amb el teixit econòmic i productiu, que ofereixi llocs de treball qualificats i que tingui un bon Ajuntament, capaç d'implementar polítiques valentes, honestes i transparents per ser útil a tothom.

Aquesta Masquefa que imagino (i que l'equip de govern també ha imaginat) ens demanarà un gran esforç, ja que som conscients que tenim molts reptes al davant. Per això, estem disposats a treballar-hi sense descans.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic