TORNAR

Salvador Vives: “A Capellades la cultura és prioritària”

Parlem amb el batlle de Capellades, que celebra la Festa Major

societat
Dissabte, 14 agost 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

L’any passat les festes majors a l’Anoia o es van haver de cancel·lar o van ser de mínims. Què hi ha preparat enguany?

L’any passat vam haver de suspendre la Festa Major de Capellades, però a mesura que les normes marcades pel Procicat es van anar flexibilitat, no vàrem deixar de fer cultura. Moltes de les activitats culturals que s’havien de fer per la Festa Major es van reprogramar durant l’any. Aquesta edició encara no podrem dir que serà totalment normal, però hem preparat més de 40 actes variats per a totes les edats i gustos. Des de l’equip de govern apostem per tornar a gaudir de les activitats de música: concert d’orgue, el teatre, els concerts vermut. Per la cultura popular: trobada de diables i bestiari de foc, les sardanes. Les havaneres, l’exposició a Casa Bas i el partit de futbol de la Festa Major. Seguirem un any més amb la campanya “Estimo com Vull”, perquè les nostres festes siguin un espai lliure d’agressions masclistes.

Les festes majors són un moment de retrobament. Aquest any serà diferent?

Aquest any encara no la podrem viure en la seva màxima plenitud, però tenim l’oportunitat de retrobar-nos i poder celebrar-la amb els nostres veïns i veïnes i tots els visitants que ens acompanyaran del 14 al 17 d’agost. Hem de seguir les mesures Covid-19, amb distància, mascareta i control d’aforament i evitar la concentració de moltes persones. Per això a les activitats programades, preveient la gentificació, hem demanat que es faci reserva prèvia d’espai a la plataforma entrapolis.com

Enguany estrenem dues activitats noves, estem molt il·lusionats i creiem que agradaran per aquestes festes: la proposta de la decoració de l’espai de la plaça Sant Miquel que han fet els nens i nenes del Consell d’Infants de les escoles de primària, on se centralitza tota l’oferta per als més joves de Capellades. L’altra novetat són les Nits de la Cinglera, unes passejades nocturnes per la passarel·la del Parc Neandertal els dies del 9 al 13 d’agost.

Aquest any hem tornat a recuperar el pregó de la Festa Major i amb la millor pregonera que podíem tenir, la Pilar Salat, la infermera de referència de molts capelladins i capelladines, una persona molt implicada en la sanitat pública.

Els actes festius i culturals són prioritaris. Amb la crisi de la COVID-19 s’hi poden dedicar els mateixos diners que abans?

Tot aquest any hem tingut clar que a Capellades la cultura és prioritària i per això, sempre que les mesures ho han permès, hem continuat programant propostes culturals i de lleure per totes les edats. Aquesta Festa Major, ho seguim fent, seguim destinant una important despesa econòmica en diversificació de les activitats, en la seva qualitat i seguretatD’altra banda, són diferents els sectors econòmics que en aquests moments estan patint i des de l’Ajuntament hem impulsat diferents mesures com la reducció al 50% de la taxa d’ocupació de la via –per als firaires, per exemple- i hem anul·lat el cobrament de la taxa de les terrasses, per ajudar la nostra restauració.

S’ha arribat a l’equador del mandat. Quina valoració en feu? Els altres dos anys vinents, esperem que sense la COVID, com es plantegen? Quins són els reptes més importants per al seu municipi? Quins projectes espereu desenvolupar?

Durant l’any 2019 el govern actual va amortitzar tot el deute que tenia acumulat. Aquesta reducció del deute a zero ens ha permès que en els pressupostos del 2020 i 2021 -tot i la pandèmia de la COVID-19 i amb menys ingressos recaptats-, s’hagin planificat algunes de les inversions i millores que teníem previstes per aquets mandat i posar al dia moltes instal·lacions on no s’invertia en el manteniment ni preventiu ni correctiu. La nostra feina s’està centrant a deixar Capellades tal com ha d’estar. Per això, per exemple, ara mateix s’està executant la primera fase de reforma de l’edifici de l’Ajuntament, hem millorat la seguretat i l’accessibilitat del carrer Dr. Fleming i ara acabem d’aprovar el projecte executiu per reformar el centre històric de la vila i esperem poder-lo executar l’any vinent.

L’altre dels eixos del govern és el de la sostenibilitat -canvi de la il·luminació de carrer i places per leeds de baix consum-, millora de l’equipament de la neteja viaria -màquina escombradora nova-.

Els dos pròxims anys continuarem treballant en altes projectes que ja tenim preparats o estem planificant. Un, és l’espai per a jover a l’antic Chups’s i l’altre és l’obertura del projecte del Parc del Neandertal de la Cinglera del Capelló.

També estem treballant en un pla director per a la millora de la sectorització i el control de l’aigua pública de la nostra Vila.

Per últim vull destacar que totes aquestes accions no ens fa oblidar la nostra màxima prioritat com a govern: l’atenció a les persones en tots els seus àmbits.

En aquest sentit, la C15 és un dels punts negres de les carreteres a l’Anoia. Què reclameu des de l’ajuntament per a la millora d’aquesta via?

La C-15 s’ha anat convertint en una via molt utilitzada, amb una circulació alta de vehicles. És cert que la velocitat ha provocat que hi hagi accidents, malauradament mortals en massa ocasions. Com a alcalde, el mes de juliol passat m’he posat en contacte amb el Delegat Territorial del Govern al Penedès, per documentar-me i saber en quin procés està el projecte de millora de la C-15 del tram que va des d’Igualada fins a Vilafranca. Segons el Delegat del Govern actualment s’està treballant des del parlament i estan en vies de poder realitzar millores importants de seguretat pròximament.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic