TORNAR

'Tanquem el restaurant de l’Hotel per especialitzar-nos i millorar'

Carles Carol, director de l’Hotel Amèrica||

Divendres, 21 setembre 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Amèrica és un dels hotels amb més història a Igualada. El 1947 va obrir el bar a la Rambla i anys després es va traslladar a l’Avinguda Mestre Muntaner, on és actualment. És un negoci familiar que ara es vol reorientar apostant per l’hotel i les celebracions, i deixant el restaurant. Avui parlem amb Carles Carol, director i quarta generació de l’hotel.

Carles Carol, director de l’Hotel Amèrica

Aquesta setmana no ha obert el restaurant de l’hotel

No. Aquest dimarts l’hem tancat al públic després de molts anys.

Per què?

Tanquem el restaurant de l’Hotel per que volem especialitzar-nos i millorar. El problema que teníem fins ara és que el restaurant era una lloc que fèiem de tot, a totes hores, i hem vist que no podem abraçar-ho tot. El restaurant era un aparador on oferíem el millor, però ara, sinó podem oferir la qualitat que volem i no podem ser suficientment atractius pels clients, la millor opció és tancar.

Els clients de l’hotel també es quedaran sense restaurant?

No. Tanquem el restaurant pel públic en general, però el mantindrem obert pels clients de l’hotel per que no volem perjudicar-los. Mantindrem la mitja pensió amb un servei més bàsic de restaurant, tant per sopar com per esmorzar. El que sí que queda obert al públic és el bar.

I les celebracions i els banquets?

Sí, això si. És precisament per aquest camí cap on volem evolucionar. Volem especialitzar-nos en el servei d’hotel, i en banquets i celebracions. Aquests són els pilars pels quals apostem. Per tant, els caps de setmana seguirem fent banquets i tot tipus de celebracions, sempre amb reserva concertada.

Quins motius us porten a reorientar el negoci?

No hi ha un motiu en concret, sinó que és una suma de molts. D’entrada és per motius econòmics, però com ja he dit, també volem evolucionar per donar qualitat i això passa per l’especialització. Si no tenim el restaurant obert podrem centrar-nos molt més amb les celebracions i els banquets.

Aquests canvis afecten a la plantilla?

Malauradament sí. No ens agrada per que són gent que fa anys que treballen a casa, però la situació ens porta a acomiadar 4 treballadors. Fa uns anys l’Amèrica era un vaixell molt gros, amb 80 treballadors, després vam passar als 40... i ara hem de tornar a aprimar-nos encara més i ens hem de quedar amb 17.

Per que heu arribat a aquesta situació?

Per què no vam fer els deures quan les coses anaven bé. Des del principi hem estat una empresa que hem viscut un creixement constant, amb metres i salons, fins que hi va haver un moment en què ens vam mantenir. Aquí és quan no vam saber renovar per por al canvi. Ara la situació ens obliga a fer aquest canvi per què ens trobem al límit.

Aquesta reorientació del negoci coincideix amb l’increment de l’IVA

Si, si... això ha estat l’estocada final. Amb l’increment de l’IVA no sabíem massa què fer però al final hem decidit repercutir-ho en les tarifes per que feia molts anys que no apujàvem preus de l’hotel, i per que a més a més hem millorat les instal·lacions.

I el preu dels banquets?

Aquí no hem tocat preus i intentarem assumir-ho.

A la tardor es parla de la taxa turística

La veritat és que estem atents per saber si al final s’aplicarà o no, i a partir de quan. En el nostre cas, al ser un hotel de 3 estrelles, crec que la taxa serà de 50 cèntims. La idea és assumir-ho nosaltres.

Com veus el futur dels hotels a Igualada?

Complicat per que no hi ha empreses, i no hi ha turisme. Sí que es treballa a nivell de comarca, però el turisme que es busca està molt poc enfocat a Igualada i molt més a la resta de l’Anoia, sobretot a l’Alta Anoia i el turisme rural. Nosaltres ara vivim de tots els esdeveniments que fa la ciutat com competicions esportives, fires, actes culturals, ... però fora d’això és més complicat trobar clients.


6 Comentaris

S

SALVADOR BALCELLS

23 de setembre 2012.10:24h

Respondre

ENDAVAT,SEGUR US VA BE I SORT!

D

Darius Solé

Igualada

21 de setembre 2012.08:25h

Respondre

Carles, bona sort en aquesta nova orientació de tot un emblema de la ciutat d’Igualada. Vindran temps millors i segur que tornaran a posar l’Amèrica a dalt de tot.

J

Jaume Rodriguez Enrich

ig

21 de setembre 2012.01:15h

Respondre

en el adeu el restaurant del america igualada perd un refernt que durant molts i molts anys va esser una icona reconeguda a tota espanya
dir que erets d igualada inmediatament deian AMERICA com ara... Llegir més Barça i Messi,
Jo que avi viatjat molt per españa en rutes de fins a 21 dies com a maximi la mirada sempre vigilant i atenta del Josep o el Joan,dintre del sector del hotels de carretera , Rogelio a Calatayud, La Perdices a Bailen i el Benavente a benavente
Els moment son complicat i l hostalaria molt afectada pero confio que sigui un parar-se per continuar perque dels ensurts s en surt enfortit Dedsitjo a la familia Carol el millor Tota la meva familia els considera de la familia.
Un record personal, la nit de Reis veniam a veure la cabalgata i despues de recollr els regals a dormir al america per els meus fills era festa complerta
Carles tens un grand comptomis per el que conec ets valent i treballador aixi no fallaras

D

Daniel Requena

Igualada

20 de setembre 2012.07:10h

Respondre

Molts anims, l’especialització es un bon camí, segur que entre tots ens en sortirem.

E

Ester

20 de setembre 2012.01:14h

Respondre

Espero que todo os vaya bien. Hace un año y tres meses que celebre mi boda en el hotel america y lo unico q puedo decir es que sois fantasticos, hay un gran equipo y un director que es un ejemplo a... Llegir més seguir. Mucha suerte.

E

Ester Vich

Igualada

19 de setembre 2012.17:47h

Respondre

Endavant Carles! Segur que us anirà bé.

Deixa el teu comentari

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.

Usuari registrat

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

Identificar-se amb el correu electrònic