250 duatletes al III Duatló Ciutat d'Igualada

Els guanyadors, Albert Moreno i Pilar Hidalgo

Dilluns, 23 febrer 2009. 12:20. Redacció AnoiaDiari.
Aquest diumnge es va disputar a Igualada, el Campionat de Catalunya per categories de duatló, en el marc de la 3ª Duatló ciutat d’Igualada, amb una gran afluència de públic, molta participació, i una brillant organització per part del Club Atlètic Igualada Petromiralles secció triatló. Veure més imatges

III Duatló - foto de M. Romero

I Duatló Infantil - foto de M. Romero

El matí va ser fred, però això no va impedir que 250 duatletes de diferents categories esperessin el tret de sortida a les de 10 h del matí. Entre ells es trobaven atletes destacats com Pilar Hidalgo, 6 vegades campiona d’Espanya i campiona del mon sub 23, i amb brillants actuacions a la Copa del mon on ha aconseguit diferents pòdiums; Xavi Llobet triatleta olímpic de Manresa, guanyador de nombroses proves a nivell europeu; Melcior Mauri ex ciclista professional que va guanyar la Vuelta a España o Sebastien Garcon triatleta suís amb un gran palmarès a nivell europeu.

El recorregut de la prova va ser modificat respecte a altres anys per les obres de la piscina que s’està fent al parc de Puig Cornet, malgrat això alguns dels participants el van trobar fins i tot més atractiu: constava de 5 Km de cursa a peu repartits per l’estadi i el parc puig Cornet, 20 Km de bicicleta, fins a Tous i tornar i 3 Km. més per els voltants de l’estadi.

L'igualadí Albert Moreno (Campió del món júnior) del Roca Running Tri s'endugué la victòria absoluta per davant dels triatletes olímpics Xavi Llobet i Sebastien Gacond, fent una gran exhibició, dominant la cursa a peu de principi a fi i aguantant els forts atacs en bicicleta per escapar-se en solitari en l'últim tram de cursa a peui proclamant-se Campió de Catalunya júnior.

En fèmines la guanyadora era Pilar Hidalgo i segona, i primera local, l'atleta del Roca Running Tri, Neus Forn, que ja en el primer tram es posicionava segona i fins al final.

La victòria per equips va correspodre també al Roca Running Tri en categoria masculina, amb l'equip format per l'Albert Moreno (1er), el Xavi Roca (17è) i el Sergi Hidalgo (18è) imposant-se al Triatló Manresa i al Reus Ploms, que guanyava en categoria femenia per davant del Roca Running Tri amb l'equip format per Neus Forn (2a), Sinna Peppa (13ena) i Susana Sáez (22ena).

Destacar també, la medalla de bronze en el Campionat de Catalunyaper de Sergio Burón en la categoria sub 23.

Cinc components de Club Atlètic Igualada PETROMIRALLES secció triatló van prendre la sortida en la prova amb els següents temps:

58 SEGURA ELVIRA, DANI ABM 01:09:53

69 REYMUNDI PEREYRA, MARCELO ESTEBAN ABM 01:10:49

78 AGÜERO RAMOS, MIGUEL ANGEL ABM 01:11:28

102 RIOS CUADROS, JOSE ROQUE V1M 01:13:57

152 VALLES CASAS, AIDA JNF 01:19:22

Molt destacada l’actuació de l’Aida Vallès que va quedar campiona de Catalunya en categoria Júnior en la primera duatló que disputava aquest any.