TORNAR

L'Agenda d''Impuls' d'Igualada activa les propostes escollides pels joves

esports
Dimarts, 30 abril 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El febrer, uns 50 joves igualadins decidien en assemblea a què es destinaran els euros dels pressupostos participatius a Igualada. Les propostes escollides són sbre formació, la perspectiva de gènere, el treball comunitari, les arts plàstiques i escèniques, el món
audiovisual, l'esport, la cooperació, el medi ambient o la salut.

Una de les sessions de l'assemblea ImpulsEl departament de Joventut de l'Ajuntament d'Igualada destina novament 15.000 euros al projecte Impuls. Aquesta iniciativa, seguint el model de pressupost participatiu, "vol convertir els joves en protagonistes" i els permet avaluar i escollir quines propostes, de totes les que han elaborat i suggerit prèviament, s'acabaran incorporant a la seva agenda d'actes. Ara, aquest mes, es comencen a desplegar les propostes.

L'assemblea per escollir els projectes que es desenvoluparan aquest any amb aquests recursos va tenir lloc fa dos mesos i mig. Hi van participar una cinquantena de nois i noies d'edats entre els 16 i els 30 anys i, en total, es van presentar 12 projectes per a formar part de la programació jove d'Igualada, que es desenvoluparà entre els mesos d'abril i novembre.

Les propostes escollides ja es poden consultar al web igualadajove.cat/impuls. S'emmarquen en un ventall molt ampli de diferents àmbits, com poden ser la formació, la perspectiva de gènere, el treball comunitari, les arts plàstiques i escèniques, el món
audiovisual, l'esport, la cooperació, el medi ambient o la salut. En aquest sentit, es duran a terme, entre altres, jornades per a millorar les pròpies capacitats i el potencial, iniciatives de solidaritat i sensibilització especialment enfocades als joves, exposicions, tallers de creació i jornades artístiques, conferències i cinefòrums o esdeveniments culturals.

L'agenda Impuls va arrencar el passat 4 d'abril, amb quatre tallers participatius, organitzats pel grup de joves de la Mostra Jove, que volien apropar el món de les arts escèniques al jovent de la ciutat. Aquest divendres, 3 de maig, el col·lectiu FemAcció inicia el seu programa d'activitats sota el nom FemCicle, amb una exposició fotogràfica sobre Feministes del món al local d'Acció, situat a la Travessia de Gomis, 14.

L'Ajuntament manifesta que "Impuls és un projecte viu que es va construint conjuntament entre tota l'assemblea". Per
això, s'aniran publicant les diferents iniciatives, a mesura que es vagin concretant, al web del departament de Joventut igualadajove.cat, al perfil d'Instagram @impulsjoves i al Facebook de La Kaserna. Des del departament municipal de Joventut es vol agrair la participació de tots els participants en la creació i la selecció de les propostes.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.