TORNAR

Camina al ritme dels bastons

Cal Font Wellness Centre organitza una sortida de marxa nòrdica

esports
Dimarts, 24 gener 2012. 10:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Gimnàs de Cal Font té prevista una sortida oberta de marxa nòrdica sota la lluna plena, el dilluns 6 de febrer. Calfont Wellness Centre anima tothom a participar a l'excursió, que sortirà des de la plaça igualadina. Per prendre-hi part cadascú ha de dur bastons, frontal i aigua. El grup anirà acompanyat d'un monitor, que ensenyarà la tècnica de caminar amb bastons.

Origen, història i evolució

L’origen de la marxa nòrdica o nordic walking es remonta als anys 30, quan un entrenador d’esquí de fons finlandès (esqui nòrdic) va animar als esquiadors de fons a utilitzar els bastons en els entrenaments d’estiu i de tardor amb l’objectiu de millorar la condició física i, així, poder a l’hivern iniciar els entrenaments amb una major intensitat.

La 'marxa dels bastons' va guanyant presència a Catalunya, on cada vegada som més practicants d’aquesta modalitat esportiva. La marxa nòrdica es realitza amb una tècnica específica i es posen en acció el 90% dels músculs dels cos, pel moviment dels braços i espatlles.

Beneficis personals

Alguns estudis consideren la marxa nòrdica com l’esport més complet, fins i tot, per sobre de la natació, però la tècnica segueix sent desconeguda aquí al nostre país. És una activitat saludable, senzilla i molt beneficiosa.

Amb la marxa nòrdica es tonifiquen els músculs i, principalment, es treballa el tren superior del cos: els braços, la zona abdominal, les espatlles, el pit, l’esquena... en definitiva, es tracta d'una activitat molt completa. Però hi ha més beneficis per a la salut. Aquest caminar ràpid amb bastons a ambdues mans propicia un augment d’activitat cardiovascular i d’oxigenació. I a més, es consumeix fins un 40% més de calories que les eliminades durant una caminada normal, sense utilitzar aquests pals. El recolzament a aquests redueix, a la vegada, la pressió sobre les articulacions, i així, turmells i genolls sufreixen menys.

Parlar de la marxa nòrdica com si fos simplement un passeig seria un error. És cert que es basa, fonamentalment, en caminar, però s’ha de fer d’una manera ràpida i requereix un treball correcte de braços amb els bastons. Però, com tota tècnica, la marxa nòrdica requereix uns coneixements bàsics si es vol obtenir d’aquesta activitat el màxim benefici per a la salut, és molt important aprendre a coordinar els moviments, que resulten clau per a treballar tot el cos correctament.

La marxa nòrdica es caracteritza també per a realitzar-se a l’aire lliure, fet que ajuda a que sigui més agradable, i a més, també es pot practicar en grup.

Qui pot practicar l'esport

La marxa nòrdica és una activitat que requereix esforç físic però que es pot practicar a gairebé qualsevol edat. Es pot realitzar durant el dia, la nit, per camins, a la platja, a l’asfalt i, fins i tot, es recomana a persones que tinguin dolors d’esquena. Practicar esport sempre és aconsellable per a manetenir-se en forma i alliberar l’estrès, tant per al cos com per a la ment.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.