El CBI continua en el grup capdavanter gràcies a una nova victòria

CB Igualada 87 - Viladecans 62

Diumenge, 11 març 2012. 22:15. Redacció AnoiaDiari.
El C.B. Igualada va jugar aquest cap de setmana a Les Comes davant un C.B. Viladecans en zona de descens i que necessitava la victòria per poder escalar posicions i salvar la categoria, però l’equip igualadí també necessitava guanyar per mantenir-se dins del grup capdavanter. Finalment es va endur el matx sense problemes amb un resultat favorable de 87-62.

Josep Burguès

Tot i manar en el marcador en els primers minuts el C.B. VILAECANS amb un 5-10, poc li va durar l’avantatge quan el C.B. IGUALADA va imposar el seu ritme de partit tant en defensa com en atac, el que li va permetre donar la volta el marcador acabant el primer període amb un resultat favorable de 21-14.

En el segon període els homes d’Isart tot i que seguien dominant en el marcador, el partit no estava pas encarrilat, els jugadors visitants seguien en una bona organització defensiva i en atac estaven encertats tant des de la línea exterior com des de sota taulell, amb homes més alts per part del C.B. VILADECANS, s’apoderaven d’alguns rebots ofensius que acabaven en bàsquet o falta. L’equip igualadí havia d’estar més intens al darrere i bloquejar bé el rebot defensiu el que permetria córrer i poder atacar amb més fluïdesa i tenir opcions més clares de tir o acabar sota cistella, així que amb cinc triples en aquest segon quart va permetre augmentar la diferència en el marcador per anar al descans amb un marcador de 45-32, després d’un parcial de 24-18, semblava encarar un segon temps més plàcid per l’equip local.

Al tercer quart el C.B. VILADECANS va sortir amb la intenció de posar les coses més difícils als jugadors igualadins, organitzant una defensa més tancada amb la finalitat de que els seus homes més alts tapessin l’opció de tir i frenessin el joc atacant a sota el seu taulell. Però l’equip de l’Anoia imposava un ritme de pilota molt ràpid que obligava a deixar espais en defensa i així poder acabar amb tir exterior i fins i tot encarar jugades de cara a cistella que eren bàsquet o falta. Per altra banda era molt important està molt concentrats i intensos en defensa i tenir un bon balanç en atac, ja que el balanç defensiu per part del C.B. VILADECANS era lent i calia aprofitar-se d’aquest aspecte. D’aquesta manera el C.B. IGUALADA semblava ser el gran dominador del matx que després d’un parcial de 20-14, finalitzava aquest període amb un ampli resultat de 65-46.

D’aquesta manera el jugadors igualadins afrontaven el darrer quart amb certa comoditat, el partit semblava trencat i la victòria ja no es podia escapar. El missatge als jugadors per part d’Isart era que havien de seguir intensos tant al davant com al darrere, fent jugar a tota la banqueta i així poder donar descans a altres jugadors. L’equip visitant adonant-se de que era gaire bé impossible fer-se amb la victòria van jugar amb la intenció de reduir la diferència en el marcador, però els homes del C.B. IGUALADA seguien immensos en defensa però sobre tot en atac, que amb quatre triples en aquest període va sevir per ampliar encara més la diferència, i amb un parcial de 22-16 va servir per tancar un marcador amb un ampli resultat de 87-62, el que significava una nova victòria per l’equip igualadí a Les Comes, seguint invicte a casa i ocupant una posició dins del quatre primers classificats del grup.

Àrbitres del partit: JM. Huertas com a principal i X. Lanza com auxiliar.

Els jugadors inicials per part del C.B. IGUALADA, que jugava com a local: Q. PADRÓS, R. JUBERT, J. BURGÉS, J. TORRES, M. ROCA. Per part del C.B. VILADECANS que jugava com a visitant: D. FORTUNY, C. VICO, M. GÓMEZ, R.TAMAYO, D. MARTINEZ.

Parcials de cada quart: 1r 21-14, 2n 24-18 (45-32), 3r 20-14 (65-46) i 4t 22-16 (87-62).

Anotacions per part del C.B. IGUALADA: Q. Padrós (0), R. Jubert(2), J. Burgés (3), D. Vallverdú (7), J. Torres (17), A. Roca (9), C. Fons (21), E. Burgés (14), M. Corcelles (6), M. Roca (8), J. Fons (0), S. Laguarta (0).

Anotacions per part del C.B. VILAECANS: D. Fortuny (5), NF. Preisinger (0), JJ. Sampera (0), A. Sicluna (4), A. Pérez (6),C. Vico (6), C. Balibrea (2), M. Gómez (18), R. Tamayo (10), D. Martínez (5), R. Cintas (6), F. Jiménez (0).

El cap de setmana vinent, el C.B. IGUALADA es desplaçarà a l’Estació del Nord per jugar amb l’AESC-RAMON LLULL 'A' el dissabte 17 de març a les 18:00 hores, a on una nova victòria l’acostaria més ferm a jugar les fases d’ascens.