TORNAR

El Consell Esportiu de l'Anoia implusa el projecte "FemEsport"

amb la voluntat d’incrementar la pràctica esportiva no vinculada a l’esport federat entre adults i joves

esports
Dilluns, 18 setembre 2023. 03:00. Redacció AnoiaDiari.

L'esport inclusiu i de fàcil accés està guanyant terreny, tot gràcies a l'esforç del Consell Esportiu de l'Anoia i la seva nova iniciativa FemEsport. Aquesta iniciativa té com a objectiu principal fomentar la pràctica esportiva entre adults i joves, especialment aquells que no estan vinculats a les federacions esportives. La presentació oficial d'aquest projecte es va dur a terme dimecres passat i va comptar amb la presència de Patrícia Illa, regidora d'Esports i presidenta del Consell Esportiu de l'Anoia, Montse Pons, directora de l'escola Maristes d'Igualada, i Rafel Galván, conseler d'Esports i Culturadel Consell Comarcal de l'Anoia

Patrícia Illa va destacar la diversitat de models esportius a Catalunya i va subratllar que hi ha dues branques principals: l'esport federat, que persegueix la professionalització i l'excel·lència amb molts clubs d'alt rendiment a la regió, i l'esport popular, que promou els valors de l'activitat física i la diversió per damunt de la competitivitat i la professionalització.

L'esport popular, que fins ara ha estat principalment impulsat a través de l'esport escolar amb la participació activa de diverses escoles i alguns clubs als Jocs Esportius Escolars de l'Anoia, ara s'enriqueix amb la inclusió de nous esports i fins i tot amb una oferta poliesportiva especialment dissenyada per a adults.

D'altra banda, Montse Pons, directora de l'escola Maristes d'Igualada, va expressar el compromís de l'escola en cedir les seves instal·lacions per promoure l'esport popular, sobretot entre adults i joves, amb un enfocament especial en fomentar la participació de les dones en l'esport popular.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.