Cròniques del CBI

Dimecres, 4 març 2009. 17:07. Redacció AnoiaDiari.
Una setmana més, els equips del CBI han jugat els seus respectius partits, alguns a casa i alguns a fora, amb resultats per a tots els gustos. Els que s'han apuntat una nova victòria han estat el sènior femení A i B, el júnior masculí A, el cadet femení A, el cadet masculí B, l'infantil masculí blau, el femení blau i el masculí groc.

Parcials: 15-19, 18-21, 18-6, 17-14

Bon partit el que va jugar l'Hormipresa Igualada, davant un rival de categoria com és el Grup Barna. Les igualadines que van anar per darrere en el marcador fins al descans, van plantejar una bona defensa, a la represa que els va servir per capgirar el marcador. La gran actuació de Núria Minguet, Elena Bueno i Èlia Vives, van confirmar una nova victòria del conjunt igualadí a Copa Catalunya.

La propera setmana, l'Hormipresa Igualada es desplaça a la pista de l'Olesa B, tercer a la classificació. El derbi intercomarcal es jugarà dissabte a 2/4 de 6 de la tarda.

Van jugar per l’Hormipresa Bàsquet Igualada: Carlota Bausili (3), Vero Júlvez (4), Núria Minguet (20), Elena Bueno (15) i Èlia Vives (13) – cinc inicial – Raquel Marín (2), Laura Icart (9), Mònica Torra i Xènia Freixas (2).

Van jugar pel Grup Barna: Palacios (2), Batet (18), Judez (4), Dalmau (6), Segura (9) – cinc inicial – Bayarri (4), Carretero (14), Engone, Martínez, Alvariño (3) i Peña.

Senior femení “B” – Campionat de Catalunya, Segona Categoria

HORMIPRESA IGUALADA "B", 65

FEMENÍ CORNELLÀ, 51

Després d’un inici fulgurant de l'Igualada amb un parcial de 7 a 0, feia pensar en un partit fàcil, però les jugadores del Cornellà amb ràpids contraatacs van ser capaçes de posar-se al davant del marcador i a partir d’aquí, el matx va estat molt diputat. Però la millor tècnica individual de les jugadores del Igualada i un bon plantejament tàctic, amb una bona defensa i un bon atac, van fer inútil la defensa individual i després en zona del Cornellà, que en cap moment ha sabut parar l’atac local i, de mica en mica, ha anat guanyant avantatge, fins aconseguir el resultat final 65 a 51.

Van jugar per l'Hormipresa: Poch (21), Benito (3), Gonzáles (2), Saiz (15), Casanellas, Serra (10), Bertran (6) i Bautista (8).

Júnior masculí “A” – Campionat interterritorial. Grup 03

AE HOSPITALET, 65

HORMIPRESA IGUALADA, 70

Accidentat partit el del Júnior A que només entrar a la autovia A-2, va veure's atrapat en una retenció produïda per un accident. Amb els nervis i la preocupació de no fer tard al partit, els del CBI van tenir que afrontar el primer quart del partit sense el necessari escalfament. Tot i així els de l'Anoia van disputar el primer quart amb una gran dosi de concentració i amb una gran defensa i un bon joc ofensiu van obrir el primer forat 9-22 al final dels primers deu minuts.

Una mica més relaxats del compte i amb un AE Hospitalet valent les distàncies van anar minvant arribant a la mitja part amb 27-30 que deixava el partit obert.

Un altre efectiu esforç ofensiu i defensiu va permetre augmentar les distàncies 38-46 al final del tercer, i en el quart decisiu, després de superar un moment critic 59-59 els igualadins van jugar prou bé com per endur-se la necesària victòria.

Van jugar: Benito (14), Aguilar (8), Pons (2), Vives (7), Dalmases (7), Pons, Saez (15), Padrós (1), M.Padrós (5), Laguarta (11)

Júnior masculí “B” – Campionat interterritorial

BÀSQUET BERGA, 63

HORMIPRESA IGUALADA, 52

El partit contra el Bàsquet Berga es va desenvolupar amb màxima igualtat, tot i les diferents característiques dels dos combinats. Mentre l’Igualada intentava aprofitar el seu superior nivell tècnic per córrer, els locals intentaven rebaixar el ritme del partit amb una defensa zonal que dificultava molt el joc donada la diferència de volum entre un i altre equip. Els visitants no van saber aprofitar les situacions d’atac per aconseguir avantatges definitives. Així, en atac es va jugar precipitadament, pensant únicament en què fem i sense reflexionar en el perquè ho fem. D’aquesta manera, no es va castigar a l’altre equip amb el automatismes treballats durant la setmana. Finalment, tot i l’esforç dels jugadors blaus no es va poder aconseguir la victòria per una mancança de lectura evident, segurament augmentada per l’acumulació de minuts producte de l’absència de jugadors.

Van jugar: Marimon, B (3), Pons, R (10), Maturana, M (5), Pons, G (2), García, S (14), Salanova, P (11), Martínez, I (2) i Enrich, B (3).

Cadet femení “A” – Campionat interterritorial de Catalunya. Grup 02

HORMIPRESA IGUALADA “A”, 85

SESE, 67

El partit va començar amb alt ritme de joc i amb molta tensió. Les igualadines van sortir a mossegar les línies. Amb un joc ràpid i amb una alta velocitat en els contraatacs aconseguia un parcial inicial en els primers 4 minuts de joc de 13 a 1. Aquesta diferència va ser molt important per l'esdevenir del partit. A partir del minut 5 de partit, les del SESE es van refer amb grans jugades, aprofitant la seva alçada sota els taulells. Aconseguien cistelles després de penetracions i doblades de pilota.

En el segon període, les igualadines van tenir una baixa important per lesió. Les del SESE es van refer, van clavar dos triples i es van refer en el seu joc. Tot i això pagaven la diferència de punts que les igualadines els hi havia endosat al principi del partit. S'arribava el descans amb un 42 a 28. Les igualadines els hi costava atacar en atacs estàtics, degut a les bones defenses del SESE tan en individual com en zona. Les igualadines intentaven solventar les bones defenses del SESE defensant a tot camp i amb individual i robant pilotes per així poder jugar ràpid al contraatac i no haver de jugar estàtic. En el tercer període es va augmentar la diferència arribant als 23 punts de les igualadines. En el minut 5 del quart període, les igualadines aconseguien la màxima diferència en el marcador 74 a 47.

Semblava que el partit podia estar sentenciat, però a base de coratge i de bon joc, demostrant que són un excel·lent equip, van clavar un parcial de 0 a 14, colocant el 74 a 61 i pensant amb que la remontada era possible. Però el temps s'acabava. Les igualadines van estar encertades al final del partit amb els tirs lliures ( 7 de 10). Possiblement, si les igualadines no haguessin errat més tirs lliures al final del partit, s'hagués produït un final més ajustat i les del SESE haguessin tingut opcions de guanyar el partit. Al final 85 a 67, en un bon partit dels dos equips on per desgràcia, l'àrbitre del partit va ser el protagonista, deslluint l'espectacle entre dos dels millors equips del grup.

Van jugar: C.Carner (7); I.Lorente (10); M.Quintana (12); G.Jorba; V.Torras (6); A.Solà (7); C.González (18); A.Acevedo (12); P.Jorba (9); S.Pujol (2); A.Aracil (2)

Cadet masculí “B” – Campionat de Catalunya Promoció nivell “B”

BÀSQUET LLOR “B”, 42

HORMIPRESA IGUALADA “B”, 56

L’equip cadet masculí “B” del Hormirpesa Bàsquet Igualada va guanyar a la pista del Bàsquet Llor “B”. El partit va començar amb molt poc ritme i ple d’imprecisions per les dues bandes, on els dos equips tenien moltes dificultats per anotar (7-12 1r període). Però va ser en el 2n quart on els nois del CBI van pujar la seva intensitat defensiva i, gràcies a un atac molt més fluid, es van escapar en el marcador (19-33 al descans). A partir d’aquí, el joc es va tornar a equilibrar i l’Igualada es va encomanar del joc lent dels locals, mantenint-se per això els avantatges visitants (31-43 3r període). En el darrer quart, el Bàsquet Llor es va acostar perillosament (37-43), però llavors un parcial favorable als igualadins de 11-0 va tornar les coses al seu lloc, per acabar amb una victòria final per 42 a 56.

Van jugar per l'Hormipresa: V.Lagen (21), R.Linares (3), X.Domingo, P.Solé (6), P.Ortinez, P.Tarrida (6), N.Jorba (5), C. Calleja (4), M.Font (10), T.Parra (0), M. Romero (2).

Cadet femení “B” – Campionat de Catalunya promoció nivell B

HORMIPRESA IGUALADA, 56

CB CALELLA, 69

Segona derrota de la temporada i de forma consecutiva. Molt mal inici de partit per part igualadina, amb un parcial de 9 a 22 i deixant jugar les visitants que ho feien molt fàcil. En el segon la imatge local va millorar, però la superioritat física de l'equip contrari es notava i molt en el rebot a les dues cistelles. De nou, mala sortida en l'inici de la segona meitat en la qual s'entrava en l'últim quart amb un clar 37 a 56. Els últims deu minuts van servir per demostrar que la base d'aquest equip ha de ser el treball i sacrifici. Cal seguir treballant i disfrutant del bàsquet.

Van jugar: Èlia V., Júlia, Raquel, Anna, Carla, Èlia C., Marta F., Sara, Laura , Marta T., Sílvia i Cristina.

Infantil masculí “Blau” – Campionat de Catalunya promoció nivell B. Grup 10

CB OPALO CERDANYOLA “B”, 37

HORMIPRESA IGUALADA “Blau”, 87

Tot i les numeroses baixes (només 4 jugadors "blaus"), l'equip igualadí, bé recolzat per jugadors de l'infantil groc i del pre-infantil, van superar al cuer de la classificació sense dificultats. Una vegada més, el millor físic i talent dels visitants van propiciar una clara victòria. A destacar el bon paper dels jugadors que van recolzar als "blaus" en aquest partit.

Van jugar: Sendra, Benito, Alsina, Rojas, Serra, Tarrida, Piera, Torrents, Marimon i Cuevas.

Infantil femení “Blau” – Campionat de Catalunya promoció nivell B

HORMIPRESA IGUALADA “Blau”, 83

CB CORBERA, 33

Partit plàcid contra el Corbera, últim classificat del grup, degut a la superioritat de les noies igualadines que aconseguien cistelles fàcils de contraatac o trencant la defensa rival. Es va tancar el marcador a dos minuts del final del partit.

Van jugar: Berta, Marina E., Clàudia, Núria, Júlia, Marina P., Mariona, Judit i Marta.

Infantil masculí “Groc” – Campionat de Catalunya promoció nivell C

CB MANYANET LES CORTS, 41

HORMIPRESA IGUALADA “Groc”, 52

Partit igualat en el que els infantils del club es van acabar imposant gràcies a un bon treball, tot i que de cara a cistella no van estar encertats. L’inici del partit va ser molt disputat i els errors en els dos equips eren constants. A la mitja part el marcador reflectia un empat a 23 punts. A partir d’aquest moment, els joves igualadins van deixar enrere els dubtes, i amb més ganes, van començar a posar petites diferències en el marcador. Així van seguir fins a deixar el marcador en un 41 a 52 final favorable als visitants.

Per part del CBI van jugar: Hidalgo, Marimon, Jové, Prat, Piera, Sendra, Sabidó, Verdaguer, Hernández i Sánchez.

Preinfantil masculí “Groc” – Fase regular nivell B-2

TOYOTA MOLINS, 59

HORMIPRESA IGUALADA “Groc”, 40

Els pre-infantils del CBI van perdre a la pista del Toyota Molins. Els igualadins van sortir a pista concentrats i van començar guanyant en els primers minuts del matx. Tot així, en els següents períodes els jugadors del CBI van desenvolupar un mal joc tant en defensa com en atac i van donar masses facilitats a l’equip local, les quals no van desaprofitar. La diferència es va anar ampliant fins arribar al final del partit amb un resultat de 59-40.

Per part del CBI van jugar: Susana. M, Raurich. A, Pons. M, López. A, Bacardit. P, Cuadros. M, Tarrida. M, Mensa.P.

Mini femení “Blau” – Campionat de Catalunya promoció nivell B grup 2

HORMIPRESA IGUALADA “Blau”, 62

SANT GERVASI, 72

Bon inici de les igualadines, que van sortir amb molta força. Però van anar a menys, i a la segona part les del St Gervasi les van superar clarament.

Van jugar: Eva Domingo, Cristina Martínez, Sara Pont, Aina Jorba, Maria Masegosa, Marta Calleja, Clara Mas, Neus Torrens i Mar Ribera.

Mini masculí – Campionat de Catalunya promoció nivell B

HORMIPRESA IGUALADA, 72

CN SABADELL, 110

Difícil partit per als minis de l’Igualada, que només van poder aguantar el marcador durant quatre dels vuit períodes. Es va començar amb molta força però poc a poc es va anar baixant la intensitat i facilitant a l’equip contrari anotar.

Van jugar per l'Hormipresa Igualada: Artur, Jordi, Lluc, Roc, Pol, Jesús, Roger i Xavi.