Dilluns, 15 desembre 2008. 15:28. Redacció AnoiaDiari.
El Club Bàsquet Igualada ens acosta les cròniques dels diferents equips del club. Ha estat un mal cap de setmana pels equips sènior masculí B i C.

Sènior masculí “B” – Segona Catalana, Grup 02

GISPERT FINQUES – LA PALMA “A”, 82

HORMIPRRESA CBI “B”, 65

Van jugar, per l’Hormipresa: S.Rodríguez (2); A.Fustagueras; F.Espinar (21); N.Espinar (9); C.Grados (3); O.Moreno (2); J.Dalmases; T. Noguera (17); A.Roca (11)

Derrota dels igualadins en un resultat massa ampli pel que es va poder veure a la pista. El partit era de vital importància per als dos equips, ja que es jugaven sortir de les posicions de descens directe. El partit es plantejava amb molts problemes a causa de les lesions, però els igualadins van plantar cara i van lluitar fins al final.

El primer període va ser molt igualat, amb un joc travat i uns locals que manaven en el marcador. Els igualadins no aconseguien controlar el rebot, a causa de la gran alçada del joc interior dels locals.

En el segon període, les forces igualadines van minvar, fet que van aprofitar els locals per marxar d'11 punts en el descans, establint un 40 a 29 al marcador. El tercer període va ser el millor per part igualadina ja que, gràcies a la gran pressió defensiva i a l’efectivitat en el llançament, l’Hormipresa va guanyar el parcial i va reduir distàncies: 61 a 54.

El darrer període va ser d'allò més esperançador ja que els igualadins es van posar un punt amunt en el minut 5 d'aquesta part. Semblava que es podria guanyar el partit, però no va poder ser. A partir d'aquí, molts errors en els llançaments dels tirs lliures, segones opcions per als locals, manca de control de rebot...i no es va poder fer res per a guanyar el partit. Al final, 82 a 65 que es tradueix a una diferència massa gran en el marcador pel joc que es va veure damunt de la pista.

Sènior Masculí “C” – Campionat Tercera categoria

NÀSTIC TARRAGONA, 84

HORMIPRESA CBI “C”, 74

Van jugar, per a l’Hormipresa: Corcelles (25), Carrer I. (11), Borràs (13), Iglesias (8), Rojas (0) –cinc inicial–, Valls (15), Carrer A. (2), Torres i Vidal.

Un primer i segon quarts molt igualats amb moltes alternances en el marcador. Al minut 6, 15-16; al minut 10, 27-23; al minut 18, 32-33. Al descans, la diferència entre rivals era molt petita: 41 a 38.

Fins el minut 25 la igualtat es mantenia (45-43). Va ser a partir d’aquí quan l’arbitratge va ser el protagonista del partit, arran d’una falta intencionada d’un local a un igualadí. Aquest jugador ja havia fet al primera part una jugada similar no assenyalada. A partir d’aquest moment, els igualadins, enfadats, van rebre diverses desqualificacions i tècniques. L’esperança encara estava viva pels igualadins que, segons com, es mantenien a només set punts per sota el Nàstic. Al final, l’Hormipresa va jugar amb quatre jugadors, quan ja quedava molt poc per fer.

Júnior masculí “A” – Campionat interterritorial. Grup 03

CA SABADELL, 59

HORMIPRESA CBI “B”, 37

Van jugar, per a l’Hormipresa: Omar Aguilar(-), Bernat Marimon(-), Franc Vives(-), Jaume Dalmases (8), Oriol Ribera(-), Gerard Sáez(8), Quim Padrós(2), Miki Padrós(5), Marc Custodi(12) y Samuel Laguarta (2).

Mal partit i derrota en un encontre marcat pel fluix nivell mostrat en atac pels igualadins. L’equip d’Amador Garrido va encistellar un percentatge de punts molt baix, fet que va desencadenar en molts errors de precipitació, a jugar amb molta ansietat i a encapçalar intents de tir i mals balanços defensius. Si bé el nivell defensiu en general va ser bo, en atac el rendiment igualadí va ser molt fluix, excepte el principi del tercer quart, quan van posar-se només 5 punts per sota (35-30).

Junior femení “A” – Campionat interterritorial de Catalunya

HORMIPRESA CBI “A”, 46

CN TERRASSA, 16

Van jugar per l’Hormipresa: C. Bargalló (5), L.Parrarols (4) G. Marimon (2), G. Masramon (2), N. Pascual (3), M. Amatllé (6), C. Tarrida (12), I. Marquès (4) i P.Jorba (8).

Partit molt estrany i bastant avorrit el viscut aquest cap de setmana a Les Comes. El partit no va començar gaire bé per a les locals, ja que en els cinc primers minuts del partit van ser incapaces d’encistellar. Tot i això, l’equip contrari no anava gaire millor. Al minut cinc, el resultat era de 0 a 4. Mica en mica, les jugadores locals es van anar despertant i van començar a manar en el marcador arribant al final del quart amb 12-4. El segon quart va seguir igual: mal joc per part dels dos equips i molt pocs punts en el marcador. El resultat, a la mitja part, era un xic escarransit 22-10. En la segona, la tònica va seguir sent la mateixa. Les igualadines, amb una bona defensa no van donar cap opció a l’equip rival, però a l’hora de posar punts no hi havia manera. Massa precipitacions i errades no forçades van fer que el resultat es mantingués molt baix, arribant al final del partit 46 a 16.

Júnior masculí “B” – Campionat de Catalunya nivell B

PRATS DE LLUÇANÈS, 62

HORMIPRESA CB “B”, 63

Van jugar: Marimon, B (13), Pons, R (6), Maturana, M (12), Pons, G (5), Pajon, D (1), García, S (2), Gomicia, A (2), Salanova, P (6), Martínez, I (14) i Enrich, B (2).

Dissabte l’Hormipresa va fer-se amb l’onzena victòria de la temporada en un ambient hostil, a Prats de Lluçanès. El partit va mantenir la màxima igualtat durant la primera meitat. Va ser després del descans quan els anoiencs van obtenir el primer forat al marcador després d’un parcial de 10 a 0. Malgrat això, a l’últim període els visitants van tenir problemes per superar la defensa pressionant dels locals, tornant a perdre l’avantatge obtinguda minuts abans. Finalment, es va arribar va patir per guanyar des de la línia de tirs lliures. Cal esmentar l’actitud positiva dels dos combinats, que van saber mantenir la calma i el joc net davant d’un arbitratge que va decidir que ell havia de ser més protagonista que els jugadors i d’un pavelló ple a gom a gom amb mancances clares d’educació.

Júnior femení “B”. Campionat júnior nivell A

CE ESCOLA DEL CARME, 48

HORMIPRESA CB, 35

Derrota en un partit que va tenir dues parts ben diferents. Els dos primers quarts van ser de domini igualadí, especialment el primer, que va acabar amb un resultat esperançador de 5 a 15, gràcies a una bona defensa. En l'inici del segon, les locals van començar a fer una defensa pressionant que no van abandonar en tot el partit i que va permetre que recuperessin pilotes, arribant al descans amb 22 a 25. No obstant això, a partir del tercer quart, l'Hormipresa va començar a jugar molt nerviós, precipitant-se en moltes accions que van ocasionar nombroses pèrdues de pilota. A més a més, tampoc es va tenir gens d'encert en atac. Només es van anotar 4 punts en 10 minuts, fet que va permetre al rival capgirar el marcador. En el darrer quart es va mantenir la mateixa tònica, tot i que no es va deixar de lluitar en cap moment.

Cadet masculí “A” – Campionat de Catalunya nivell “A”

PROBESA BÀSQUET BERGA, 45

HORMIPRESA CB “A”, 58

Van jugar: A.Fullana(2), J.Oró(0), A.Martí(6), G.Estany(21), A.Santiago(0), D.Tarida(-), C.Solé(5), A.Gual(18), O.Ribera(1), J.Fons(5), A.Fontanella(0).

L’equip cadet masculí A va guanyar a la pista del Probesa Bàsquet Berga en un partit que va començar molt fred, sense ritme ni encert, i amb molt equilibri per les dues bandes (13-11, primer període). L’Hormipresa es va espavilar una mica, agafant avantatge gràcies al millor encert ofensiu (21-27 descans). A la represa, l’equip del Berga s’aprofitava de la poca intensitat igualadina per acostar-se lleugerament (43-38, tercer període). Però en el darrer quart, els igualadins van augmentar el ritme defensiu i van aconseguir anotar amb molta més facilitat, sentenciant aviat el partit amb un marcador final de 45 a 58.

Infantil femení “Groc” – Campionat de Catalunya promoció nivell C

HORMIPRESA CBI “Groc”, 53

CB MARTORELL SOLVIN “B”, 3

Van jugar pel CBI: Marina, Raquel, Mar, Marta G., Jana, Irina, Clara, Irina, Marta Llorens, Marta Lladó, Sílvia, Núria.

Tot i fer un dels pitjor partits de la temporada, les jugadores de l’Hormipresa no van tenir cap dificultat per superar un fluix Martorell. Tot i sortir adormides i sense intensitat ni en atac ni en defensa, van arribar al final del primer quart amb un marcador molt clar a favor (17-7). Els dos quarts següents van tenir la mateixa tònica, fins a arribar a la diferència de 50 punts necessària (53-3) per aturar el marcador. En la resta del partit, el joc va millorar i les igualadines es van anar despertant.

Infantil femení “Blau” – Campionat de Catalunya promoció nivell B

HORMIPRESA CB “Blau”, 75

AE MARTORELL “A”, 24

Van jugar: Berta, Anna, Clàudia, Núria, Júlia, Marina, Mariona, Raquel i Marta.

Partit fàcil per les igualadines, que es van mostrar molt superiors a les visitants. Tot i així van treballar i van mantenir un bon ritme durant tot el partit.

Preinfantil masculí “Blau” – Campionat de Catalunya promoció nivell A

BÀSQUET SAMA, 76

HORMIPRESA CB “Blau”, 73

Per al CBI van jugar: Máximo, Benito, León, Serra, Ortiz, Tarrida, Gabarró, Garrido i Raurich.

Els igualadins no van aconseguir guanyar a la complicada pista del SAMÀ de Vilanova i la Geltrú. Un inici molt fluix els va fer anar a remolc tot el partit i només en el tercer període van aconseguir mostrar la seva superioritat.

Preinfantil femení – Campionat de Catalunya promoció nivell B

HORMIPRESA CBI, 78

BÀSQUET SAMA, 33

Van jugar: C. Guillamón, C. Serra, B. Colell, S. Carner, J. Lamolla, A. Parcerisas, C. Albiol, J. Ramia, M. Padró, L. Rius A. Riba i C. García.

Victòria en un partit fluix per part de les igualadines, sobretot en els tres primers quarts, on no estaven gaire encertades en atac i no treballaven prou en defensa. Tot i això, va haver-hi una diferència en el marcador de 45 punts.

Mini masculí– Campionat de Catalunya promoció nivell B

CB MARTORELL, 75

HORMIPRESA CBI, 55

Van jugar: Martínez, Martí, Wayert, Fullana.R, Fullana.Ll, Mangues, Hernández, Sussana, Ortínez, Monclús.

Derrota dels minis a la difícil pista de Martorell. Els locals es van mostrar superiors en totes les facetes del joc a l'equip igualadí i van mostrar un major percentatge d'encert de cara a cistella. Finalment, victòria dels locals per 20 punts de diferència.

Mini femení “Blau” – Campionat de Catalunya promoció nivell B. Grup 02

HORMIPRESA CB “Blau”, 74

PAIDÓS SANT FRUITÓS, 54

Van jugar: Eva Domingo, Cristina Martínez, Sara Pont, Judit Codina, Maria Masegosa, Marta Calleja, Clara Mas, Neus Torrens i Mar Ribera.

Les de casa van estar encertades de cara a cistella en alguns períodes i van fer contraatacs amb bones passades. Ara bé, els va faltar l’agressivitat de les visitants, tant davant com darrera.

Més fotografies de l'equip

Mini femení “Groc” – Campionat de Catalunya promoció nivell C

HORMIPRESA CB “Groc”, 56

CB MARTORELL SOLVIN, 64

Van jugar, per a l’Hormipresa: Aina Jorba, Ariadna Bonet, Clàudia Solé, Laia Ferrer, Laia Solé, Marta Sàbat, Núria Barral, Paula Rodríguez, Paula Verdaguer.

Bon partit de les igualadines tot i acabar perdent de vuit. La bona defensa i el bon encert a cistella van fer que les minis tinguessin opcions però finalment van acabar perdent, per molt poca diferència comparada amb la que van arribar perdre a la primera volta; conseqüència d'un gran millorament.

Premini masculí – Campionat de Catalunya promoció nivell B

CB SANT JUST “Groc”, 69

Van jugar per al CBI: Couso, Fratila, Rodríguez, Farrés, Gil, Torrens, Basas, Latorre, Romero.

Derrota dels pre-minis, que es van veure superats per un Sant Just que va dominar la majoria de períodes. Els visitants, per contra, es van mostrar poc encertats de cara a cistella i van desenvolupar un joc amb moltes imprecisions.