Cròniques dels equips del Club Bàsquet Igualada

Dilluns, 5 octubre 2009. 14:00. Redacció AnoiaDiari.
Els equips del Club Bàsquet Igualada no han estat gaire de sort aquesta darrera jornada. A banda de les victòries dels equips sènior femení (veure classificació), júnior preferent, infantil femení, infantil masculí, i els més menuts, el mini masculí groc i el blau, la resta d'equips han sumat una victòria. El primer equip, el Sènior Masculí de Copa Catalunya ha sumat ja la segona desfeta de la temporada (classificació).

Classificació a la 3a jornada del sènior masculí

Resultats i classificació en la 2a jornada del Sènior femení - fed. catalana de basquetbol

Les noies del sènior, en un moment del partit

SÈNIOR FEMENÍ COPA CATALUNYA

C.B. IGUALADA “A” 73

ARPER-SESE “A”59

Estrena a casa del Sènior Femení de Copa Catalunya amb una important victòria contra el SESE, un equip que en tot moment va estar dins del partit i que en moltes fases va estar per davant en el marcador i posant molts problemes al joc igualadí.

El partir comença amb un ritme trepidant per part dels dos equips, amb intercanvis de cistelles i mínims avantatges en el marcador arribant al final del primer quart 18-19. La mateixa tònica va seguir en el segon quart, molta intensitat de joc per part de tothom arribant a la mitja part amb mínim avantatge visitant, 35-36.

En el tercer quart tot comença igual, igualtat màxima en el marcador, tot i que les igualadines aconsegueixen posar-se ja per davant en el marcador, al final del quart 54-51, i és en l’últim quart on les locals milloren sobretot en defensa i comencen a marxar en el marcador fins arribar al final amb la màxima renda en el marcador, 73-59.

Van jugar pel C.B.Igualada : M. Macià, N. Minguet (20), L. Icart (7), E. Bueno (6), X. Freixas (5) – cinc inicial – C. Bargalló, R. Marin (6), V. Julvez (11), A. Mor, M. Amatllé, K. Ward (8), E. Vives (10).

SÈNIOR MASCULÍ COPA CATALUNYA

CB ARGENTONA 72

CB IGUALADA A 66

Àrbitres: Lopez Falder, J i rubí, J

Paricals: 10-11 / 20-18 / 16-20 / 26-17

Resultat final: 72-66

Anotació CBI: Jubert 2, Pepo 6 , Alayo 3, Jordi 13 , David 12 , Fons 8, Edu 4 , Corcelles 9, Roca 9 , Laguarta 0

Segona desfeta del CB Igualada aquesta temporada. Partit travat des de l'inici on s'imposaven les defenses i on l'Igualada no va saber mantenir una avantatge de 9 punts a pocs minuts de la mitja part i va acabar anant als vestidors amb un mínim desavantatge (30-29). Bona reacció al 3r quart amb un augment del ritme de partit que va capgirar el marcador (36-39). Al final, el poc encert en els tirs lliures (14/28) i el mal atac contra la defensa zonal de l'Argentona (0 punts en tirs de camp en els últims 5 minuts de joc) van fer que un Argentona molt intens i lluitador s'enduguessin el matx.

La pròxima cita del CBI és dissabte vinent a les 19h a Les comes, on el CBI rep la visita d'un dels equips forts de la categoria: el Baricentro Barberà.

JÚNIOR FEMENÍ PREFERENT

CB CORNELLÀ 61

CB IGUALADA 'A' 68

Victòria importantíssima del júnior A femení del CB Igualada enfront un dels rivals directe del grup, el CB Cornellà.

El partit va començar igualat, amb imprecisions per ambudes bandes. Les alternances defensives igualdines colapsaven el joc cornellenc. Els errors del Cornellà es traduien en llançaments exteriors errats i els igualadins en terrors als tirs lliures. Al final del primer període: 16 a 15.

En el segon període la igualtat es mantenia sobre el terreny de joc. Les igualadines no aconseguien jugar còmodes en joc estàtic i jugaven per intuició, amb èxit. La defensa igualadina començava a donar els seus fruits tot i que encara es produien errades per conceptes de la defensa zonal i la defensa d'ajudes. Al descans s'arribava amb empat a 30.

La mitja part va servir per a preparar el joc de cara a la segona part, sabent amb quines armes es podria vèncer l'adversari. Tot i això, l'inici del 3r període, les del Cornellà s'avançaven amb 39 a 35 (min. 4). Però a partir d'aquí les igualadines van imposar el seu ritme, van canviar les alternances defensives per una forta defensa individual tota pista. Aquesta defensa sorgia efectes i permetia a les igualadines robar pilotes i corre contraatacs. Al final del tercer període, 51 a 55.

El darrer període va ser de consolidació del joc igualadí fent impossible els esforços de les noies del Cornellà per endur-se la victòria. Al final 61 a 68, més enllà de la victòria és el fet de com s'ha aconseguit aquesta. Excel•lent actitud de les 11 jugadores i excel•lent treball a pista. Ara s'ha marcat el camí a seguir i s'ha de continuar amb aquesta línia de treball.

Van jugar: C.Carner (12), I. Lorente (11), G.Marimon (9), C.González (7), M.Quintana (4), V.Torras (10), A. Solà E (2), C.Tarrida (11), G.Masramon (2), A.Solà S (2), A.Acevedo (7)

Parcials: 16-15 ; 14-15 ; 21-25 ; 10-13

Àrbitres: VIÑOLO, T; MARLET, P.

JÚNIOR FEMENÍ NIVELL A

C. B. IGUALADA “B” 31

B.F.VILADECANS “B” 51

Mal començament de temporada pel Júnior “B” femení, ja que aquest cap de setmana ha perdut de 20 punts el primer partit.. A partir del primer minut va quedar clar que l’equip visitant era superior i les igualadines van anar a remolc tot el partit. Les visitants amb una gran defensa a tota la pista van ofegar en tot moment a les locals que van tenir molts problemes i això va fer que es perdessin moltes pilotes en zona defensiva que les visitants van saber aprofitar per anar ampliant el marcador. Tot i això cal destacar que les jugadores locals van lluitar fins al final del partit per tal que l’avantatge no fos més gran.

Van jugar pel C.B.Igualada : M. Freixas (6), A. Aracil (2), L. Pajón (2), N. Reverte (8), M. Mensa (4), I. Monclús (2), M. Solé, L. Farreras, S. Pujol (7)

CADET B FEMENÍ NIVELL B

CB Igualada 59

Castellbisbal 64

L'equip cadet B femení del CBI va jugar el seu primer partit de lliga aquest cap de setmana, mostrant-se força competitiu contra un rival de bastant més nivell que el darrer partit jugat. Durant tot el partit no van haver grans diferències en el marcador, fet que va provocar que fos un partit bastant emocionant fins a l'últim segon.

L'inici del partit va agafar a les jugadores de l'Igualada una mica nervioses, fallant situacions fàcils de cara a cistella, i van trigar més del compte entrar dins del partit; final del primer quart 15-18. En el segon i en el tercer quart no van haver diferències per cap dels dos equips superiors a 3 punts i es va començar el darrer període amb un marcador de 48-48. Va ser a l'inici d'aquest últim quart on es van cometre més errors, que van provocar un seguit de cistelles fàcils per l'equip visitant generant una renda al seu favor de 6, 8 punts que ja no vem ser capaços d'aixecar. Destacar l'actitud de totes les jugadores que a part de donar mostres de voler guanyar durant tot el partit, van fer estonetes d'un bàsquet molt ordenat i pràctic. Molt valorable les ganes de totes de voler fer el dia del partit, tot el que hem treballat durant aquest primer mes de temporada

Per part del Igualada van jugar: Gou,M (2), Palmes,M (4), Espejo,M (9), Piqué,M (9), Diez,E (14), Lladó,M (0), Llorens,M (5), Torrents,N (2), Tomàs,S (4), Roca,C (8), Auge,I (0) i Garrido,M (2). "

CADET FEMENÍ NIVELL A

C.B. IGUALADA "A", 51

BQ. MARTINENC "A", 62

El cadet femení "A" del C.B.I va perdre el primer partit de lliga contra el Martinenc, un equip més físic que l'igualadí i que va saber portar el ritme del partit la gran major part dels minuts. Les igualadines van començar amb un mal parcial, tot i que al segon període van ser capaces de fer ficar-se per davant mostrant la seva millor versió com equip. Tot i així, al tercer i quart període el Martinenc va demostrar més encert de cara a cistella i les blaves, tot i l'esforç, no van poder demostrar el que son capaces de fer.

Per part del C.B.I. van jugar: Vidal (2), Fuertes (10), Miramunt (1), Solé (10), Salanova (2), Compte E. (9), Sellarès (4), Creus, Compte C. (2), Torras, Carmona (13).

INFANTIL FEMENÍ

CB MARTORELL 49

CB IGUALADA 82

L’infantil femení va guanyar al CB Martorell en el seu primer partit de la temporada.

Les igualadines van jugar a un joc molt ràpid, treient així molts contraatacs, tot i que a vegades la precipitació va portar a molts errors ofensius.

Van jugar: C. Guillamón, C. Serra, B. Colell, S. Carner, J. Lamolla, A. Parcerisas, C. Albiol, J. Ràmia, M. Padró, A Riba i C. García.

PREINFANTIL FEMENÍ

BÀSQUET LLOR 68

C.B. IGUALADA 56

La mala actitud i la nul•la intensitat van acabar avorrint les nostres, que en pocs moments s'ho van passar bé a la pista. I les locals ho van aprofitar. Esperem no tornar a veure un partit com aquest.

Van jugar: Laia Ferrer, Cristina Martínez, Gemma Rigol, Maria Masegosa, Marta Calleja, Clara Mas, Neus Torrens i Mar Ribera.

MINI FEMENÍ

C.B.CASTELLBISBAL 92

C.B. IGUALADA 40

Mal inici de temporada per part de les mini femenines del club, que van ser derrotades davant d'un rival que va dominar totalment el partit i que no va donar opcions a les igualadines per emporar-se la victòria. Amb moltes errades i un mal joc, la diferència al marcador va anar augmentant fins arrbar al final del partit. Tot i així, acaba de començar la temporada i les jugadores seguiran treballant per millorar.

Per part del CBI van jugar: Ariadna Bonet, Clàudia Solé, Henar Álvarez, Laia Ferrer, Laia Figueres, Laia Solé, Mariona Roset, Marta Sàbat, Núria Barral, Paula Verdaguer i Paula Rodríguez.

SÈNIOR MASCULÍ SEGONA CATALANA

SÚRIA "A" 88

CB IGUALADA “B” 66

Arbitres: Jover R / Perez C

Parcials: 24-19, 41-33, 62-52, 88-66

Serra 4, Benito 4, Padros M 21, Badar 8, Heiron 5 –cinc inicial- Padros Q 1, Aguilar,

Segura 14, Iglesias 4, Saez, Domenech 5.

El resultat final no reflexa la realitat del partit, ja que els jugadors igualadins durant els tres primers períodes van tenir moltes opcions de capgirar el resultat, minut 7 (19-18), minut 17 (33-30), minut 26 (53-45), però diferents factors van fer que a mida que transcorria el temps, més difícil era aconseguir acostar-se al marcador.

Els darrers dos períodes, el Súria va obtenir un millor percentatge en el tir, cosa que els igualadins van baixar.

A més a més, durant els dos períodes finals els arbits van ser molt rigorosos amb les faltes ja que al CB Igualada li van assenyalar 15 més 4 faltes antiesportives i al Súria tant sols 7 faltes.

El darrer quart els igualadins van abaixar els braços cosa que va permetre que els locals aconseguissin la diferència mencionada.

JÚNIOR MASCULÍ NIVELL A

REMOSA SA SÚRIA 43

CB IGUALADA “B” 42

Primera derrota del júnior del CBI a nivell A. Els igualadins van sortir a pista amb una actitud positiva i fent un bon treball en defensa i en atac, tot i dominar en el marcador tan sols 7 a 12.

Però en el segon quart l’atac igualadí s’ha estampat contra la defensa zonal dels locals, arribant al descans 16 a 19.

A la represa, el partit ha seguit la mateixa dinàmica, i9 la defensa zonal dels del Bages juntament amb el poc encerts de cara cistella han fet que els de l’Anoia deixessin escapar una victòria en els últims segons.

Per part del CBI han jugat: Peñaranda. A (6), Fullana. A (4), Oró. J (5), Martí. A, Santiago. A, Pons. G (10), Solé. C (3), Pons. R (9), Fons. J (2), Fontanella. A (2).

CADET MASCULÍ NIVELL A

C.B. IGUALADA “A” 54

C.B. ESPARRAGUERA 70

Un bon inici de l’Esparraguera amb un parcial de 10 a 0 va deixar als jugadors del Igualada fora de joc i partir d’aquí el partit es va igualar una mica i es va arribar a la fi d’aquest primer quart amb un parcial de 9 a 20.

El segon i tercer quart van ser calcats, amb un Esparreguera encertat en el tir de tres i amb constants contraatacs que permetien trencar la defensa local a amb facilitat i un Igualada desconcertat i sense capacitat de reacció, d’aquesta manera es va anar incrementant la diferència en el marcador.

Només en l’últim quart els locals van reaccionar tímidament, intentant una defensa de pressió que els va permetre ajustar el marcador amb un parcial de 15 a 9 .

Parcials: 9 a 20, 13 a 17, 17 a 24 i 15 a 9

Van jugar: V. Lagen (12), R. Linares (2), C. Calleja , P. Sole (9), M, Romero (6), X. Gabarró (6), P. Tarrida (5) N. Jorba (7) i M. Font (7)

CADET MASCULÍ DE PRIMER ANY

C.B IGUALADA "B" 59

C.N TERRASSA "B" 81

Mal inici de partit pels igualadins, acabant el parcial amb un 12 a 22 desfavorable i donant moltes facilitats als visitants. En el segon més del mateix, amb un inexistent balanç defensiu, doncs totes les cistelles dels de Terrassa eren cotraatacs. En la segona part es va veure un partit més igualat, els locals van apretar més al darrere empatant el tercer període i guanyant de 2 punts el darrer. Nova derrota de l'equip per tal de seguir aprenent i creure's que poden jugar molt millor.

Van jugar:

Carles Ferrer (12), Ivan Alsina (4), Xavi Alvarez (9), Àlex Navarro (8), Marc Cuevas (2), Andreu Esquerra (6), Bernat Torrents (2), Jaume Lorente (6) i David Camacho (2).

CADET MASCULÍ NIVELL B

CB IGUALADA "C" 44

TOYOTA MOLINS “A” 93

R.Grados (2), Miquel Hidalgo (21), J. Sabidó (2), G.Marimon (10), J. Piera (1), D. Jové (5), M. Albareda (3)

Els igualadins no van començar ficats al partit i això va permetre l'equip rival marxar en el marcador. Una defensa tova del equipo local i 10 tirs lliures fallats de 16 tirats va permetre al rival acabar el 2n quart guanyant de 26 punts, 20 a 46.

El 3r quart els igualadins van sortir mes ficats al partit y van poder reduir aquesta distancia a 16 punts però l'equip rival va reaccionar y va poder mantenir aquesta distancia i fins i tot augmentar-la fins a 32 punts al acabar el 3r quart, 31 a 64.

Finalment l'últim quart va ser un passeig de l'equip rival ja que els igualadins van baixar el cap quan encara restaven 5 minuts per acabar el partit, fet que va provocar que la diferencia de punts augmentes fins arribar al marcador final de 44 a 93.

INFANTIL MASCULÍ

CB MATORELL 36

CB IGUALADA “BLAU” 87

Bon inici de competició per l’equip de l’infantil “blau” del Club Bàsquet Igualada. Els igualadins van començar el partit amb molta empenta i van ser capaços d’aguantar el ritme durant tots els períodes, mostrant així la seva superioritat vers l’equip rival. En la següent jornada els de la capital de l’Anoia rebran la visita de l’Albert Disseny CBIUM.

Per part del CBI van jugar: Gabarró, Màximo, León, Ortiz, Raurich, Benito, Serra, Tarrida i Garrido.

A.E. L'ESQUITX 42

C.B.IGUALADA GROC 48

Primer partit de l'infantil groc a Sant Sadurní d'Anoia contra el A.E l'Esquitx.

El partit ha començat molt bé per part dels igualadins que s'han posat a dalt al marcador creant bones aventatges en el 1x1 i en els contraatacs. S'arrivaba amb un 14-31 al descans, cosa que ha probocat que els jugadors es relaxessin en defensa i es carreguèssin de faltes ràpidament. Als minuts finals es mantenia una diferència de 6 punts a favor de l'Igualada que ha donat la victòria al conjunt visitant.

PREINFANTIL MASCULÍ

LANCARDONA.COM 8

C.B. IGUALADA 59

Els Igualadins van disputar un partit còmode, des de el primer moment els preinfantils van demostrar força intensitat i moltes ganes de jugar el partit. En el quart període, hi va haver una mica de relaxació però finalment els igualadins van tornar a entrar al partit. Ara a treballar fins al pròxim partit.

Van jugar pel Club Bàsquet Igualada: Joan Vidal, Marc Soler, Roger Monclús, Joan Mangués, Jordi Weayart, Marc Susanna, Artur Ortínez i Pol Martí.

MINI MASCULÍ

SOLER I SAURET - SANTFELIUENC B 52

C. B. IGUALADA GROC 76

Primer partit dels minis grocs del CBI i primera victòria. Els igualadins van sortir a pista molt motivats i concentrats en el partit i, ja en el primer quart, van fer un parcial de 13 a 2, el qual va anar augmentant mica en mica fins al final del matx. En la resta dels períodes, gràcies al bon treball defensiu, els minis del CBI van sortir molt bé al contraatac i van estar encertats de cara a cistella, la qual cosa els va permetre mantenir l’avantatge en el marcador, i arribar al final del partit amb un resultat de 52-76, favorable als seus interessos.

Per part del CBI van jugar: Torrens. J, Elvira. J, López. K, Soteras. G, Jorba. G, Muñoz. D, Rosell. M, Díez. G, Domènech. R i Martínez. X.

MINI MASCULÍ BLAU

C.B.VILADECANS 42

C.B.IGUALADA BLAU 88

Primera victòria dels minis; el primer quart van sortir molt concentrats i ben situats a la pista i el 4-14 va marcar ja la dinàmica del partit.Ratxes de bon joc i bones sortides de contraatac combinades amb joc més precipitat i menys efectiu. Bon començament, ànims!

Van jugar: Pau C, Carlos F.,Marc R,Salvador F, Ferran G, Manel B, Arnau L., Ferran R, Enric B. i Marc C.