Cròniques dels equips del Club Bàsquet Igualada

Sènior Masculí, Sènior Femení, Júnior Femení i Cadet Masculí

Dilluns, 21 setembre 2009. 15:00. Redacció AnoiaDiari.
Aquest cap de setmana s'han començat a disputar els primers parits de lliga pels equips del CB Igualada. Mentre que el Sènior Femení i el cadet masculí A encara han jugat partits amistosos, molts ja han començat la temporada.

El sènior masculí A

Torneig amistós del Sènior femení a Blanes

Aquest dissabte el Sènior Femení disputava el torneig organitzat per la Federació Catalana en motiu de les jornades de bàsquet femení a Blanes. Inicialment era un torneig amb vuit equips de Copa Catalunya dividits en dos grups de quatre i partits de 20 minuts. Tot i que a última hora el Reus Deportiu es va retirar i això va fer que és modifiqués una mica el funcionament. Tot i això al matí el C.B.Igualada s’havia d’enfrontar al Sarrià i a la JET Terrassa.

El primer partit va ser contra el Sarrià, un dels equips cridats a estar en les primeres posicions de la categoria. Tot i això un gran inici de les igualadines va fer que ràpidament s’agafés avantatge en el marcador i comencessin a marcar el ritme del partit. El partit sempre es va moure entre els 8 i 12 punts favorable a les igualadines. Però en els últims minuts les jugadores del Sarrià van acostar-se en el marcador i es van arribar a posar a 2 punts i pilota, però al final les igualadines van guanyar per 38-34.

El segon partit va se contra el JE Terrassa i el guió va ser molt semblant al del primer partit. El C.B.Igualada va agafar ràpidament avantatge en el marcador i sempre es va moure entre 8-10 a sobre acabant el partit amb 34-26 favorable.

Aquestes dues victòries van donar el liderat de grup i a la tarda esperava el Cerdanyola com a segon de l’altre grup a semifinals. Aquest partit va tenir un guió completament diferent ja que l’equip del Cerdanyola va agafar ràpidament distància en el marcador degut a uns grans percentatges d’encert i les moltes errades tant en defensa com en atac de les jugadores igualadines. Tot i intentar-ho tot a la pista en cap moment van tenir opcions a plantar cara a un bon Cerdanyola que es va endur la victòria per 35-46.

Després quedava el partit per 3er i 4art lloc contra el Grup Barna que per acord entre els dos clubs i l’organització no es va disputar.

Aquest són els últims partits que disputa aquest equip abans de començar la competició oficial el dissabte de la setmana que bé curiosament contra el Cerdanyola.

1r partit de lliga del Sènior A masculí a Copa Catalunya

SANT ANDREU NATZARET 44

CB IGUALADA A 78

IGUALADA: R. Jubert 11, J.Torres 6, D.Torres, C.Fons 12, V.Holgado 11, M.Corcelles 13, M.Roca 21, S.Laguarta 1, A.Roca 3

PARCIALS: 6-20, 15-18, 10-23, 13-17

Partit dominat d'inici a fi per un Igualada amb quatre baixes importants. Nou jugadors, entre ells un júnior i un sènior B, han portat el ritme del partit amb un joc interior molt superior al del rival.

Una defensa intensa, poques pilotes perdudes i gran quantitat de rebots agafats (41) van posar la feina més fàcil per als igualadins.

En cap moment el Natzaret ha tingut opcions de capgirar el marcador que ha finalitzat amb un 44-78.

Destacar la gran actuació del pivot Manel Roca amb 21 punts i 11 rebots.

Proper partit a "Les Comes" dissabte a les 19h contra CB Sant Josep de Girona.

1r partit de lliga del Sènior B masculí a 2a catalana

ASFE “A” SANT FRUITÓS 82

CB IGUALADA B 68

En el primer partit de la temporada els igualadins van realitzar una bona sortida del primer quart, minut 6 (14-12) però de seguida els locals van començar a dominar el partit, obtenint avantatges còmodes, minut 14 (36-23) o el mateix (47-34) al minut 19. Durant el tercer període va ser quan el CB Igualada es va aproximar més en el marcador, minut 24 (51-45) o el mateix minut 29 (58-52), però el darrer període els locals van dominar totalment el partit i aconseguint la seva màxima diferència, minut 35 (73-54), arribant-se al resultat final.

Parcials: 25-17, 47-38, 64-52, 82-68

Van jugar: Serra 6, Segura 14, Benito 6, Karim 28, Heiron 10 -cinc inicial- Padros M 3, Iglesias 1, Padros Q, Aguilar, Custodi, Domènech.

Júnior A femení

UNI GIRONA 69

CB IGUALADA A 34

Derrota del júnior A femení davant un potent, UNI Girona, un dels rivals més durs del grup. El partit va començar amb superioritat gironina gràcies a la superioritat de centímetres a dins la zona. Gràcies a accions de pick'n'roll i de segones opcions, les de l'Uni aconseguien marxar al final del primer període de 20 a 10.

El segon període va ser el millor per part igualadina ja que es va aconseguir aturar el joc interior gironí i es va aconseguir sortir al contraatac, podent anotar amb facilitat. Al descans s'arribava amb un esperançador 34 a 22.

Però els dos darrers períodes van ser criminals, les de l'Uni van passar per sobre de les igualadines, amb un joc molt ràpid i amb una gran defensa. Les igualadines eren incapaces d'anotar ja que la defensa zonal ho impedia. No era el dia dels llançaments exteriors, ja que no es va anotar cap tir de 3 punts.

Tot i la contundent derrota, les igualadines no van fer un mal partit, però han de seguir treballant per a creure's que poden competir contra els millors equips júniors de Catalunya.

Van jugar: C.Carner (6), I.Lorente, G.Marimon, C.González (4), M.Quintana (2), V.Torras (6), A.Solà E., C.Tarrida (2), G.Masramon, A.Solà S. (2), P.Jorba (4), A.Acevedo (8)

Júnior B femení

C. B. IGUALADA “B” 31

J.E.TERRASSA “B” 47

Primer partit de pretemporada del Júnior “B” a Les Comes contra la J.E.Terrassa, un equip que aquest any militarà a categoria Interterritorial, una categoria més que les Igualadines que jugaran a Nivell “A”.

Aquest era un partit per veure quin era el nivell que podia oferir l’equip igualadí, ja que és un equip completament nou i amb pocs entrenaments fets. Ràpidament va quedar clar que l’equip de Terrassa portava millor ritme que les igualadines i va començar a manar en el cap i el marcador. Tot i això les locals van aguantar molt bé la primera part gràcies a una bona defensa. En el tercer quart és quan es va trencar el partit gràcies a un parcial de 0-14 de l’equip visitant. Tot i això les igualadines en tot moment van estar dins el partit i van donar la cara.

La conclusió d’aquest partit és que encara queda molta feina per fer en aquest equip.

Van jugar pel C.B.Igualada : M. Freixas (4), I. Monclús (1), L. Pajón (4), M. Fullana, N. Reverte (13), M. Mensa (2), M. Solé (2), L. Farreras, S. Pujol (5).

Cadet A masculí, amistós

C. B. IGUALADA “A” 78

C.B. CALDES “A” 51

Desprès de participar en el torneig de Calaf, era el primer partit de la pre-temporada en format competició i amb un equip de la mateixa categoria.

El primer quart va ser quasi perfecte pel equip local, jugat amb un bon ritme, combinant el contraatac amb un bon joc estàtic, es van veure jugades i cistelles de gran qualitat, això va permetre arribar a la fi d’aquest primer quart amb un parcial de 24 a 11. El segon quart es va jugar amb més precipitació, menys joc en equip i amb algunes errades en defensa, el que van permetre que el Caldes s’acostes en el marcador, però es va arribar a la mitja part encara amb avantatge més gran (43 a 26).

El dos últims quarts, amb una bona renda en el marcador, ens van oferir un joc variat, amb bons moments, acompanyats de altres, on la manca de concentració era la nota predominant, tot i així la diferència es va fer cada vegada més gran en el marcador, quedant palesa la superioritat del C.B Igualada en front del seu rival.

Parcials: 24 a 11, 19 a 15, 18 a 14 i 17 a 11

Van jugar: V. Lagen (12), R. Linares (6), C. Calleja (3), P. Sole (2), M, Romero (26), X. Gabarró (3), P. Tarrida (8) N. Jorba (4) i M. Font (14)

Cadet B masculí

C. B. IGUALADA “A” 48

NOVARE A.E. L’HOSPITALET 79

Primer partit de la nova temporada pel cadet masculí de primer any del club. Els igualadins van començar encertats i per davant en el marcador fins al minut 6 del primer quart. A partir d’aquí, un parcial de 0 a 8 tancava la fi del quart amb un 13 a 22. Els visitants eren superiors pel que fa a la intensitat, aconseguien cistelles excessivament fàcils i en estàtic l’equip local tenia moltes imprecisions. El conjunt igualadí tan sols va ser capaç de competir l’últim quart, doncs els tres períodes anteriors els van perdre per una diferència de 10 punts tal com mostra el resultat final. La competició tot just acaba de començar i l’equip té molta feina per endavant per tal de gaudir la nova categoria.

Van jugar:

C.Ferrer (6), I.Alsina, C.Rojas (4), E.Verdaguer (5), A.Navarro (10), M.Cuevas (2), A.Esquerra (6), B.Torrents, J. Lorente (15), D.Camacho.

Cadet C masculí - amistós

C.B IGUALADA 'C' 53

C.B CALDES ‘C’ 62

El partit va començar amb una gran sortida del equip local que va posar una gran intensitat en defensa aconseguint així arribar al final del 1r període amb una diferència de 7 punts(13-6).

Aquesta gran intensitat es va mantenir en el 2n període fins a arribar a una diferència de 15 punts. Al veure aquesta diferència l'equip local es va relaxar en defensa provocant així que el rival s'acostés al marcador i acabar el 2n quart guanyant només de 6 punts(28-22).

Al 3r període, una gran sortida del equip visitant va aconseguir que es col•loquessin per davant del marcador (32-34) però l'equip local va aconseguir reaccionar perquè aquesta diferencia no augmentés gaire arribant al 3r quart perdent de 5 punts (36-41).

El 4rt període va estar molt igualat on els igualadins només perdien de 1 però una mala defensa y 3 atacs consecutius precipitats van permetre al equip rival marxar en el marcador fins arribar al marcador final de 53-62.

Van jugar: À.Sendra (7), M. Hidalgo(17), J. Prat (6), J. Sabidó (6), B. Sanchez (0), G. Marimon (8), J. Piera (2), D. Jove (5), M. Albareda (2)

Júnior B masculí - nivell 'A'

TERRES I PAETS-ASFE “A” 51

CB IGUALADA “B” 58

Primer partit de la lliga regular a nivell A per part del júnior masculí B del club.

El partit ha començat amb molts nervis per part dels igualadins i això ha fet que els locals agafessin les primeres avantatges, 16 a 8 en el final del primer quart. El segon començava amb la mateixa tònica en atac, sense generar bones opcions de tir i poc agressius. Però uns minuts abans d’arribar a la mitja part els visitants han pujat un grau la intensitat i han arribat al descans tan sols 2 punts per sota en el marcador.

A la represa la igualtat en el marcador era constant gràcies a petits errors del anoiencs que permetia als del Bages mantenir-se igualat en el marcador.

Però en el darrer quart els júniors del club han demostrat que eren superiors al rival i gràcies a bones defenses i atacs ràpids han agafat petites distàncies en el marcador. El resultat final era de 51 a 58 favorable als interessos del CBI.

Per part del CBI han jugat: Peñaranda. A (17), Fullana. A (2), Oró. J (6), Martí. A (4), Santiago. A (4), Pons. G (12), Pons. R (10), Fons. J (4).

Júnior 'A' Maculí - Camp. Cat Interterritorial

SANT BOI “A” 68

CB IGUALADA “A” 63

Tot i el bon inici de partit del nostres jugadors, la pressió i el joc físic plantejat pels locals va passar factura als igualadins ja en el primer període. En el segon no es va millorar el joc ja que la precipitació en atac igualadina i la velocitat de contracop dels santboiencs donaven clares avantatges als taronjes, 38-26 va acabar la primera meitat (màxima diferencia).

La segona part va ser una altre història un Igualada molt seriós enrradera veia com s'escurçava el marcador gràcies a un parcial de 12-0 pels blaus, però un sobreesforç local va tornar a exemplar les distàncies. L'últim període el B. Sant Boi mantenia l'elevat ritme de joc que provoca una diferència de 13 punts (60-47) que semblava definitiva, però la defensa igualadina tornar a aparèixer i un parcial de 15-0 posava als igualadins una altre cop endavant en l'electrònic (que no funcionava) i amb 1m30s per jugar-se, al final l'encert local en els moments decisius els hi va atorgar una bona victòria.

B. Marimon, F. Vives, R. Pons, G. Pons, Q. PAdrós(20), D. Tarrida(9), O. Ribera(9), A. Gual(4), S. Laguarta(4), M. Custodi(11) i G. Estany(6).