Cròniques dels equips sènior del IVC

Dimecres, 4 març 2009. 17:40. Redacció AnoiaDiari.
El cap de setmana passat es va diputar la 21ª jornada de Primera Catalana, on l’equip sènior masculí de l’OP IGUALADA VC va perdre a casa amb el CV VALL D’HEBRON “B” per 1-3. També aquest diumenge les noies del sènior femení es van desplaçar fins a Santa Margarida i els Monjos per jugar contra els Monjos “C” on van guanyar 0-3.

ÒSCAR PASTISSER IGUALADA VC 1 – 3 CV VALL D’HEBRON “B”

Els igualadins porten 8 victòries i es troben a mitja taula, una zona on hi ha 5 equips amb victòries des de 7 fins a 9. La classificació mostra la gran igualtat dels equips que enguany disputen la competició, els quals aconsegueixen la permanència a partir de la 8ª posició, aquesta inclosa.

El partit va començar desfavorablement pels igualadins, que van anar a remolc del rival. En el primer set, l’equip que va agafar el ritme més ràpidament va ser el Vall d’hebron. A l’Igualada li va costar una mica, però mica en mica va anar entrant dins el partit. Finalment, el Vall d’hebron es va endur el set. En el segon set es va girar la truita, l’Igualada va començar a entonar-se, sobretot en la defensa de segona línia, i es van poder endur alguns punts de contraatac, els quals els van servir per agafar les primeres distàncies. El Vall d’hebron va apostar per un joc molt dur ofensivament, el què obligava a l’Igualada estar molt atents en el bloqueig, tancant espais, i en possibles frecs s’aquests bloqueigs. Amb una millora notable en la recepció del servei, l’Igualada va poder jugar més còmode i va aconseguir empatar el partit. El tercer set va ser el set clau del partit. El set va començar molt empatat fins que els igualadins van començar a distanciar-se en el marcador cap a l’equador del set. Semblava que la situació estava controlada, però l’Igualada va permetre la recuperació del rival, que es va tornar a posar dins el set. La tensió entre els dos equips era màxima i el marcador reflectia un 22-22 quan en una jugada decisiva on el rival va aconseguir el punt, se’ls va girar en contra per la falta de respecte d’un jugador vers els igualadins, que va suposar una targeta groga pel Vall d’Hebron. Per tant, el punt va sumar als igualadins. Els rivals, però, no es van donar per vençuts i davant del desconcertament dels igualadins van poder endur-se el punt de set. Com és habitual dels igualadins en aquestes circumstàncies, es van desmoralitzar excessivament i un mal inici de quart set va catalitzar la desmoralització de l’Igualada. Aquest quart set se’l va endur el Vall d’Hebron, guanyant així el partit, per la no serenitat dels igualadins, que van perdre totalment els papers. Els parcials dels sets van ser: (18-25/28-26/24-26/15-25/0-0).

CLUB VÒLEI MONJOS “C”, 0 – PINTURES PLANELL IGUALADA VÒLEI CLUB, 3

El partit va començar amb domini dels Monjos. Les igualadines van començar molt estàtiques i els hi costava construir jugades. Amb un marcador 10-3 a favor de les locals l'Igualada va reaccionar i es va ficar al partit. Va aconseguir remontar el marcador i al punt 14 ja havia aconseguit igualar-lo. A partir d'aleshores el joc va estar igualat. Els dos equips lluitaven cada pilota fins al final i els punts s'anaven repartint equitativament. Aquesta igualtat es va veure al marcador, ja que es va haver d'anar més enllà del punt 25 per decidir el guanyador. Finalment l'Igualada es va endur el set 27 a 29.

El segon set va ser molt diferent. Tot i que va començar molt igualat, les igualadines mostraven millor joc que les rivals. Amb un 13-13 al marcador a l'Igualada només li va caldre afinar l'atac per distanciar-se ràpidament i guanyar el set amb molta claretat, 15-25.

El tercer set va començar com el primer. Els Monjos es va posar per davant el marcador, tot i que aquest cop amb menys avantatge. L'Igualada continuava mostrant un bon joc però cometia algunes errades que donaven punts a les locals. Al igual que al set anterior a les igualadines només els hi va caldre fer un joc fàcil i segur per endur-se el set per 21 a 25.

Amb aquesta nova victòria l'Igualada es col•loca en la primera posició a falta de dos partits, tots dos contra les segones. El primer d'aquests partits serà dissabte a les 18:00 a Les Comes.

El darrer dissabte les jugadores igualadines de l’Igualada Volei Club (IVC) de la categoria juvenil femenina van disputar dos partits contra el Mataró.

El primer partit es va disputar al gimnàs de Les Comes, les igualadines, tot i tenir una jugadora lesionada i no tenir canvis, van fer un bon partit que va trencar amb la tònica de les últimes jornades. El partit va resultar favorable a l’equip local per un clar 3-0.

El partit de diumenge, en canvi, va ser més igualat i l’equip de IVC va tenir certes dificultats en la culminació de l’atac. Tot i no fer un dels seus millors papers, l’Igualada va imposar-se en el cinquè set i el resultat va ser de 2-3 a favor de l’equip igualadí. A una jornada per la finalització de la lliga l’IVC es troba empatat amb el Volei Club Binèfar en la primera posició. Els partits d’aquesta jornada decidiran la classificació final.