TORNAR

Cursa de resistència per a cavalls a l'Alta Anoia

La prova es realitza aquest cap de setmana i hi participaran més de 110 cavalls i genets

esports
Dissabte, 14 abril 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest cap de setmana es celebra el 3r Raid Hípic de Pujalt- Alta Anoia. Es tracta d'una cursa de resistència, una de les disciplines hípiques menys conegudes i de les més sacrificades ja que es necessiten moltes hores d’entrenament sobre el cavall. Es pot comparar a una marató. La prova s'iniciarà aquest dissabte a les 8 del matí a Pujalt, al Dipòsit Controlat de Runes. Des de l'organització s'espera superar el nombre de participants de les anteriors edicions i aconseguir que l’Alta Anoia es conegui una mica més.

Raid Hípica Pujalt 2011

Raid Hípica Pujalt 2011

Des de l’organització del 3r Raid Hípic de Pujalt- Alta Anoia (Cal Graells i l’Ajuntament de Pujalt) és considera que aquesta prova ja està consolidada, tot i la seva joventut, tant per la bona resposta rebuda per part dels participants com per la resposta de la Federació.

Aquest consolidació ha fet que Pujalt sigui el municipi escollit per celebrar la prova d’àmbit estatal que consisteix en classificar cavalls joves de entre 6 i 7 anys i que s’anomena 'La Copa de Caballos Jóvenes'. A l'Estat només es duen a terme 10 d’aquests proves una d’elles a Catalunya, i enguany es durà a terme en el transcurs del 3r Raid Hípic de Pujalt.

En què consiteix el Raid

La prova consisteix en fer tot el recorregut amb el menys temps possible i que el cavall es mantingui en la millor condició física al finalitzar. S’ha de conèixer molt bé al cavall per poder dossificar els esforços.

La cursa està dividida en fases de 20 km aproximadament i va en funció de les fases recorregudes, així doncs els participants poden inscriure’s en la prova de 20 (que és social) que recorren una fase; la prova de 40km, on en recorren dues; la de 60km, on en recorren tres; i la de 90km , on en recorren quatre i així successivament fins a 160 km. Les de 40km i 60km puntuen per la Copa Catalana i la resta puntua per la lliga Nacional i Internacional.

La durada d’una prova és aproximadament d’entre 5 i 9 hores, sense comptar els descansos, que són obligatoris. Entre una i l’altra fase hi ha una aturada i un control veterinari, on es miren aspectes metabòlics del cavall, com la hidratació o les pulsacions així com si hi ha algun símptoma de coixesa. Si no hi ha cap problema segueixen amb la cursa, si per contra es troba en el cavall el més mínim símptoma d’esgotament o coixesa, s'elimina de la prova. Abans de començar el raid, però, els veterinaris assignats per la Federació Catalana d’Hípica fa un primer control per comprovar que tots els cavalls estiguin en condicions òptimes per poder córrer.

El recorregut, que passa per Pujalt, Castellfollit de Riubregós i en pocs quilòmetres per Estaràs, s’intenta sempre és que hi hagi el menys asfalt possible, que la petja sigui el més còmoda possible per al cavall.

Dissabte

PROVA DE 90 CEI

PROVA DE 90 CET0

COPA DE CABALLOS JOVENES (90)

Diumenge

SOCIAL DE 20 Km

PROVA DE CET 40 Km

PROVA DE CET 60 Km


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.