Debut de UECANOIA X-Avi al I Campionat de Curses Verticals

l’Albert Ferrer amb una molt bona 10a posició

Dimarts, 1 juny 2010. 17:00. Redacció AnoiaDiari.
El passat dissabte 29 de maig es va donar el tret de sortida del I Campionat de Curses Verticals de la FEEC amb la disputa de la II Cara Amón, organitzada pel Centre Excursionista Alta Ribagorça i patrocinada per l’Associació per al Desenvolupament de la Ribagorça Romànica. Més de 200 persones es van aplegar a la petita població de Barruera (Alta Ribagorça) per coronar el cim de les Roies del Cardet en una cursa vertical sense treva, que en 4,4 km va remuntar 1.350 m de desnivell. A més, està previst que aquest recorregut formi part dels Sky Games 2012 en la modalitat de quilòmetre vertical.

A les 16.15 h es va donar el tret de sortida en categoria femenina i, 15 minuts després, va ser el torn dels homes. Des de Barruera (1.080 m) fins al cim de les Roies de Cardet (2.444 m) els corredors van trobar diferents punts de controls i dos avituallaments, i gràcies a la bona climatologia que va acompanyar als corredors, van poder pujar sense dificultats, tot i trobar un terreny molt vertical i amb neu en alguns trams de la part final.

Un cop més, alguns membres de la Secció de Curses de Muntanya del Club Excursionista UECANOIA s’hi van desplaçar, obtenint uns bons resultats, on l’actuació més destacada va ser la primera posició en categoria de Veteranes assolida per Lola Brusau, amb un temps de 1h 21m i 14s. D’altra banda, la també corredora femenina del club que participava en aquesta prova, la Pilar Rodríguez, aconseguia finalitzar la cursa en 23a posició.

Respecte al nois, l’atleta millor classificat va ser l’Albert Ferrer, que obtenia una molt bona 10a posició de la general amb un registre de 1h 01m i 43s, tot i l’alt nivell de competició que es va donar, tenint en compte que els primer classificats són grans especialistes en aquest tipus de proves. De la resta de corredors, el següent membre de la secció en creuar la línia d’arribada va ser en Xavi Sánchez, que entrava en 21a posició, seguit d’en Miquel Serra (34e), l’Ismael Molina (52e), en Xavier Aparisi (72e), en David Gubern (89e) i en Francesc Llobet (94e)