TORNAR

El Dia de l'Educació Física al Carrer es presenta a Igualada

esports
Dijous, 28 març 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

D'aquí a un mes, el Dia de l'Educació Física al Carrer portarà a 16.000 infants de 150 centres de 30 comarques a tot Catalunya. Diversos centres anoiencs hi estan inscrits i s'espera que fins el 25 d'abril se n'hi sumin més. La jornada l'organitza el Col·legi de Professionals de l'Activitat Física i l'Esport de Catalunya.

El Dia de l'Educació Física al Carrer (DEFC) es presentava aquest dimarts el Museu de la Pell de la capital de l'Anoia. Es farà el 25 d'abril, d'aquí a un mes. L'acte de presentació reunia el COPLEFC, Pere Manuel, com a impulsor del DEFC, que va estar acompanyat per Aleix Gabarró, sub-director general d'Ordenació Curricular del Departament d'Educació, i Oriol Marcè, sub-director general d'Activitats Esportives i Infraestructures de la Secretaria General de l'Esport, a més de Marc Castells, alcalde d'Igualada en qualitat d'amfitrió.

Pere Manuel parlava de "l'oportunitat d'encaix" que permet un acte com el DEFC, en possibilitar al COPLEFC d'asseure's enmig del Govern en matèria d'Educació i d'Esport, perquè "l'Educació Física està al mig de tots dos àmbits". Com a segon aspecte, va
recordar el desconeixement de la ciutadania i la societat en general com a justificació per a la promoció de l'esdeveniment. També va posar en relleu el veritable significat de l'Educació Física, que va més enllà de l'esport i que promou hàbits saludables per a tota la vida. La qual cosa el va portar a demanar més hores per a l'assignatura i a reivindicar la tasca que es fa des del Col·legi en contra de les exempcions, perquè tot l'alumnat, futurs ciutadans, l'assumeixin. 

Seguidament, es van presentar els reptes marcats aquest any al DEFC 2019, com són un desplegament més gran al territori, una més amplia col·laboració d'entitats i administracions, la presentació de noves eines de difusió i, evidentment, un més elevat
nombre de participants.

El salt que ha viscut la mobilització és realment espectacular, des dels escassos 1.500 alumnes participants el 2016, als més de 15.000 que ja hi ha ara mateix inscrits, com també pel que fa a centres participants, que van ser 16 a la primera edició i ara ja en són 150. I el mateix es pot dir pel que fa a territori, amb una trentena de comarques on es viurà el DEFC. Aquestes dades, sens
dubte, encara creixeran més amb la participació de nous centres a la mateixa ciutat d'Igualada que encara poden sumar-se al DEFC.

La presentació va tenir lloc a l'Adoberia BellaAleix Gabarró va insistir en el significat de l'Educació Física "com a matèria més enllà de l'esport, perquè comporta un conjunt de valors i posseeix un capacitat de transversalitat que cal aprofitar". En el torn d'Oriol Marcè, va recordar la seva doble presència a l'acte, en qualitat de subdirector general del Consell Català de l'Esport (CCE), però també com a membre col·legiat del COPLEFC. Va aprofitar per recordar "les diverses actuacions que es duen a terme des de la Secretaria General de l'Esport, i la voluntat efectiva de col·laboració amb el Departament d'Educació".

Dos professors d'Igualada van llegir el manifest del DEFC, que és el text que es proposa com a cloenda de l'activitat que es durà a terme per tot el país, des de l'Alt Empordà al Montsià, i del Segrià i la Terra Alta a qualsevol comarca de la costa. En darrer lloc, Marc Castells, alcalde d'Igualada, va destacar la força del professorat en general i també d'Educació Física, als quals va atorgar el caràcter de referents per als alumnes posantse ell mateix com a exemple respecte del professor que va tenir. I atesa aquesta capacitat, va considerar que "està bé que es facin actes com el DEFC, al carrer, perquè la societat ho vegi".

Pel que fa a la condició de Ciutat Europea de l'Esport 2019, l'alcalde va manifestar que "va més enllà d'organitzar-hi actes esportius, perquè del que es tracta és que sigui una línia troncal en la vida de la ciutat". Es va mostrar agraït a la tria del COPLEFC per a l'organització de l'acte central del DEFC a Igualada, i va expressar el seu suport a la iniciativa del Col·legi de Professionals de l'Activitat Física i de l'Esport de Catalunya perquè "volem que la nostra ciutadania pugui viure millor" i l'esport sens dubte hi ajuda.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.