Hans Becking i Ann-Dorthe Lisbygd, guanyadors de la VolCAT

La prova va recuperar l’espectacular Eliminator

Dilluns, 18 abril 2022. 12:57. Redacció AnoiaDiari.

El neerlandès Hans Becking (Buff Megamo) i la danesa Ann-Dorthe Lisbygd (DMK), s'han coronat vencedors de la dissetena edició de la VolCAT, després de mantenir el seu lideratge a les dues darreres etapes de la prova. Els dos corredors van vèncer a la primera etapa i han controlat la competició, disputada al llarg de quatre dies en uns recorreguts ràpids i intensos, acabant vestint-se el mallot groc de guanyadors de la prova igualadina, que enguany estrenava la categoria S1 de la UCI. La VolCATT 2022 s'ha tancat amb l'espectacular Eliminator, que es recuperava després de dos anys.

Dijous es va disputar la primera etapa de la VolCATT 2022 (Igualada-Carme-Igualada), amb un recorregut curt i d'una gran intensitat, amb senders tècnics, un dels trets característics de la prova igualadina. El recorregut, com inici i arribada al Parc central d'Igualada, com la resta d'etapes, era de 40 quilòmetres i 900 metres de desnivell. Hans Becking, guanyador de dues edicions de la VolCAT, va imposar-se amb un temps d'1:35:19, dos minuts per davant dels seus seguidors, i va marcar les seves opcions al podi final. La danesa Ann-Dorthe Lisbygd també donava un cop d'efecte imposant-se amb més de quatre minuts de diferència a les seves rivals, acabant la primera etapa amb un temps de 2:04:14. Els dos guanyadors de la primeta etapa acabarien guanyant la classificació final.

La segona etapa (Igualada-Òdena-Castellolí-el Bruc-Castellolí-Igualada), més exigent, amb un recorregut de 67 quilòmetres i 1.700 meres de desnivell, amb dures rampes, es va disputar a l'esprint, que va guanyar Alexey Medveded (Soudal Leecougan Racing Team), amb un temps d'1:51:17. En categoria femenina, la victòria va ser per a la noruega del Cannondale TB, Gjertrud Hovdenak, (2:16:42).

El tercer dia de competició es disputava "l'etapa reina", amb un recorregut entre Igualada - Santa Maria de Miralles - Sant Martí de Tous i Igualada, de 60 quilòmetres i 1300 metres de desnivell. La victòria fou per a Peeter Pruus (Buff Megamo Team), amb un temps d'1:53:28; i per a la líder Ann-Dorthe Lisbygd, que travessava la línia d'arribada després de 2:17:31 de cursa.

La quarta i darrera etapa (Igualada-Rubió-Igualada), de 41 quilòmetres i 840 metres de desnivell, va ser molt ràpida, i es va rodar completament en un grup nombrós de favorits, amb un final molt disputat. L'etapa se l'ha endut el corredor alemany Pirmin Eisenbarth (Team Texpa-Simplon), amb 1:34:33 i, en categoria femenina, Ann-Dorthe Lisbygd, amb un temps de 1:50:57. La corredora va vèncer en tres de les quatre etapes.

Hans Becking i Ann-Dorthe Lisbygd,  (Foto: Francesc Lladó)Hans Becking (Buff Megamo Team) va acabar primer amb un temps total de 8.30:44. El van acompanyar al podei Marc Stutzman (Team Texpa-Simplon), amb 8:32:21 i Riccardo Chiarini (Cicli Taddei Specialized), amb 8:32:59.

En categrioa femenina, Ann-Dorthe Lisbygd (DMK) va pujar a l'esglaó més alt, amb un temps de 10:23:31, acabant 94a a la classificació general. La segona va ser Bettina Janas (Sportograf), amb 10:43:27 i la tercera va ser Hildegunn Hovdenak (Cannondale TB), amb 10:45:39.

La VolCAT va recuperar l'emblemàtica i espectaular Eliminator, després de la quarta etapa, amb victòries d'Eisenbarth i Ramirez.