L’Hormipresa brilla a la pista del Recambios Gaudí CB Mollet

Primera victòria de la temporada

Diumenge, 5 octubre 2008. 22:00. Redacció AnoiaDiari.
L’Hormipresa Igualada (CBI) es va imposar, dissabte al vespre, en el desplaçament a la pista del Recambios Gaudí CB Mollet. Els igualadins van sumar la seva primera victòria de la temporada en un partit d’allò més lluitat (taula de resultats).

CLASSIFICACIO

Resultats Lliga EBA grup C

CBI en un partit anterior

RECAMBIOS GAUDÍ CB MOLLET, 61

HORMIPRESA CB IGUALADA, 65

Van jugar per a l’Hormipresa:

Ricard Jubert (4), Josep Burgés (12), Jordi Torres (0), Marc Corcelles (2), David Ausina (20) –cinc inicial–, David Torres (0), Xavier Sabaté (2), Jaume Torres (16) i Manel Roca (9).

Parcials: 15-13, 19-19, 12-18 i 15-15.

CBI - A l’inici del partit, els igualadins van sortir fluixos i el Mollet va aprofitar-ho per marcar una distància de fins a 7 punts. Passat el primer període, el marcador anava a favor local (15-13). L’Igualada sabia que havia de posar-se les piles per demostrar les seves qualitats i, prova d’això, va ser l’actuació en la resta del matx.

La lluita constant va ser del tot notòria en el segon període, amb un Mollet i un Igualada que es perseguien com el gat i la rata. Així, pocs minuts abans de la mitja part, els molletans es van posar a dalt del marcador, cloent el segon període per 34 a 32, després que els locals fessin consecutives cistelles.

L’Hormipresa va marcar la seva presència al terreny forà sobretot al tercer quart. Minut rere minut, la lluita i coratge igualadins no cedien. Va ser llavors quan els homes de Miquel Àngel van volar en el marcador, cloent el període amb sis punts a favor.

En l’últim quart, el joc d’ambdós conjunts es va equilibrar recíprocament. Ambdós equips anaven al cent per cent, lluitaven per la victòria i es perseguien al lluminós, quan s’apropava la senyalització de la fi del matx.

La fi de l’encontre va acollir moments d’incertesa. El guanyador restava per decidir, amb un Hormipresa Igualada que anava guanyant només d’un punt. La possessió local no va ser efectiva en els 20 segons que quedaven per acabar el partit, quan l’Hormipresa va desplegar una defensa espectacular.

El CB Mollet és un equip que compleix un perfil molt semblant al dels igualadins. Els molletans tenen poc potencial en el joc interior i intenten jugar amb bastant de ritme, però defensivament són un equip tou. I és així com l’Hormipresa va endur-se la victòria, la primera de la lliga 2008-09. El cert és que el rival del Mollet estava fi. Els homes de Gómez van poder dominar el rebot en atac i engegar, d’aquesta manera, contraatacs. Per la seva banda, el Recambios Gaudí va mostrar virtuts del seu planter, en el qual hi destaquen jugadors com Arenas i Ferrer, que equilibraven el lluminós quan l’Igualada aconseguia distanciar-s’hi del rival local. Però l’Hormipresa va saber reaccionar en aquests moments clau.

Van ser del tot imprescindibles les actuacions individuals de jugadors igualadins com Manel Roca, que va encistellar 6 punts seguits en dos minuts i va marcar així una distància essencial respecte Mollet. També, molt important va ser la cistella assolida per Marc Corcelles a la recta final del matx.

David Ausina, Jaume Torres i Pepo Burgés van esdevenir els homes amb més puntuació en l’equip visitant (20, 16 i 12 respectivament.

El tècnic Gómez destaca, “per sobre de tot, vam estar molt forts al darrere, en defensa, aspecte que ens va ajudar a mantenir l’equilibri del partit juntament amb l’actuació ofensiva”. Afegeix: “En defensa vam mantenir la línia jugada en els partits anteriors i va ser al davant, en atac, quan vam evidenciar millores”. I és que a Mollet l’Hormipresa no es va precipitar gens i va jugar amb molta paciència, mancança respecte l’enfrontament de la jornada passada.

Com a conclusió, els homes de Gómez van jugar molt posats al partit. Les circumstàncies no eren gens fàcils, en un pavelló petit, on el bullici de gent quedava patent amb la pressió que l’afecció molletana desplegava.

Carles Fons i Edu Burgés no van poder assistir al partit de dissabte al vespre.

Dissabte vinent, les Comes serà l’escenari de l’encarament entre l’Hormipresa i el CB Navàs, que ha passat la mà per la cara del CB Valls en la tercera jornada de lliga per 93 a 79.