El júnior A femení ascendeix a Júnior Preferent

Una victòria i una derrota

Dilluns, 7 setembre 2009. 11:15. Redacció AnoiaDiari.
Aquest cap de setmana el júnior A femení del CB Igualada ha disputat les fases d'ascens a la categoria júnior preferent (màxim nivell de Catalunya en categoria júnior). El dissabte va guanyar contra el SESE i el diumenge va perdre contra el BLANES. Era un triangular en el qual es classificaven per la preferent els dos primers equips. Amb un triple empat i per millor bàsquet average l'Igualada passava com a segon de grup i amb conseqüència, amb l'ascens de categoria.

El júnior A femení ja és a preferent

CB IGUALADA A 60

SESE 54

El partit va començar amb poc ritme per part igualadina, fet que ho va aprofitar les del SESE per començar amb un 8 a 2 inicial en els primers 5 minuts de partit. Les noies de l’Igualada no veien cistella, es dedicaven a penetrar però la millor alçada barcelonina intimidava les igualadines que no anotaven. A partir del minut 6 es va començar a igualar el partit. Al final del primer període 13 a 15.

El segon període va ser excel•lent per part igualadina ja que van començar a fer el joc que més els hi agrada: defensar agressives i corre al contraatac. També s’ha de dir que les noies del SESE, en aquest segon període, van baixar físicament i les igualadines ho van aprofitar per arribar al descans amb un clar avantatge: 40 a 23.

El tercer període va començar com el primer, mal joc igualadí: amb precipitació i pèrdues de pilota. El SESE l’interessava un ritme alt i ràpid i les igualadines van caure en el seu joc i van permetre que les de Barcelona anessin retallant diferències. Al final del tercer període 51 a 41.

El darrer període va ser el més fluix per als dos costats. Les igualadines van anar moltes vegades a la línia de tirs lliures però el poc encert (3 de 12 en el 4t període), va fer que les del SESE creguessin en la remuntada. Al final 60 a 54 a favor de l’Igualada.

Van jugar: I.Lorente (3), G.Marimon, C. González (10), M.Quintana (4), V.Torras (10), A.S.Enriquez, C.Tarrida (5), G.Masramon (4), P.Jorba (4), A.Acevedo (20).

CB BLANES A 56

CB IGUALADA A 52

Derrota inesperada de les igualadines contra el teòric rival més fluix, el Blanes. Les Igualadines van començar el partit malament, amb imprecisions i amb una molt fluixa defensa. Fet que aprofitaven les del Blanes per començar a agafar les primeres diferències en el marcador. Minut 5: 11 a 2. A partir d’aquí , les noies de l’Igualada van començar a posar-se les piles amb el tema defensiu. Al final de primer període: 14 a 14.

El segon període va començar amb un parcial de 6 a 0 a favor de les igualadines, posant-se per davant per 14 a 20. Semblava que un cop sobrepassades les adversitats, començarien a fer el seu millor bàsquet i marxarien en el marcador, però no va ser així. Novament 5 minuts sense anotar, posava el 24 a 20 a favor de les del Blanes. La defensa zonal del Blanes s’atravessava i costava moltíssim d’atacar. Al descans però, s’arribava amb una curta avantatge, 28 a 25.

El tercer període, va ser el més fluix i en el qual les noies del Blanes marxaven del marcador. Semblava que les coses es començaven a torçar i que es complicava el partit, quan en el minut 2 del darrer període aconseguien un triple que ampliava la diferència a la màxima durant el partit, 9 punts a sota: 48 a 39. A partir d’aquí, tot i no jugar un bon bàsquet, les igualadines van treure l’orgull, no es podia perdre la possibilitat de jugar a preferent per un mal partit com aquest. S’havia treballat molt bé les tres setmanes d’entrenament, i molt dur, no es mereixen perdre aquesta oportunitat. Poc a poc es va anar retallant el marcador fins a la derrota final per 52 a 56.

Tot i la derrota, les noies de l’Igualada aconsegueixen la segona posició del grup i així guanyen la plaça que s’otorga per a jugar a la categoria preferent. El més important és aprendre dels errors, fer autocrítica i assumir que s’ha fet un mal partit. Però ara, això no és el més important, ja es tindrà temps d’arreglar les coses ja que el dia 20 de setembre començarà la lliga que tots esperaven disputar.

Felicitar a l’equip i a seguir treballant ja que la temporada serà tan dura com il•lusionant.

Van jugar: I.Lorente (7), G.Marimon, C.Gonzàlez (8), V.Torras (4), A.S.Enriquez (1), C.Tarrida (13), G.Masramon, A.S.Solís (2), P.Jorba (4), A.Acevedo (13)