//Plugins sense CDN ?>
L’Ajuntament d’Igualada ha donat llum verda aquest mes de gener el projecte que ha d’acabar dotant l’Estadi Atlètic d’un nou espai cobert d’entrenament per als atletes, amb la voluntat de tenir-lo enllestit abans del proper hivern. A dia d’avui ja s’ha aprovat inicialment el projecte bàsic i executiu de l’obra i es preveu poder començar les obres abans d’aquesta primavera. Les obres s'emmarquen dins el Pla Integral de Modernització d’Equipaments Esportius inciiat l'any passat, amb el qual es vol posar al dia les instal·lacions esportives municipals, en molts casos envellides pel pas de les dècades i pels milers d’usos anuals, renovant-les i ampliant-les per a assolir també la distinció de Ciutat Europea de l’Esport l’any 2019
La futura instal·lació s’aixecarà a tocar de la pista de competició, en l’espai lliure que actualment hi ha al costat de la seva corba est. L’edifici tindrà aproximadament 80 metres de llargada i un ample variable entre 10 i 20 metres, ja que un dels seus laterals s’adaptarà al perímetre corbat de la pista de competició a l’aire lliure. L’alçada serà de cinc metres, amb estructura metàl·lica i, a banda de la il·luminació artificial, els seus grans finestrals permetran l’entrada de molta llum natural.
En total, l’edifici suposarà 790 m2 de nova superfície d’entrenament coberta, amb un tartan de 60 metres de longitud destinat als entrenaments de velocitat. Ha d’incloure també un fossar per al salt de llargada i espai per entrenar el salt d’alçada.
La durada dels treballs, tal i com han detallat aquest dimecres el tinent d’alcalde de Qualitat Urbana, Jordi Pont, i la regidora d’Esports, Rosa Plassa, es preveu que sigui de set mesos i el cost de l’obra serà aproximadament de 570.000 euros. Pont ha apuntat que “aquesta actuació millorarà notablement la nostra instal·lació atlètica i suposarà un progrés substancial per als esportistes de la ciutat i la seva preparació durant els mesos d’hivern”.
Pla Integral de Modernització d’Equipaments Esportius
L’Ajuntament d’Igualada, des de les seves regidories de Qualitat Urbana i Esports, va iniciar el passat any 2016 el Pla Integral de Modernització dels Equipaments Esportius Municipals.
Actualment, s’està enllestint la urbanització de l’aparcament del camp de futbol de Les Comes i l’arranjament del seu entorn, una acció que, segons ha explicat Jordi Pont, s’ha endarrerit unes setmanes perquè les gelades nocturnes no permeten dur a terme les tasques d’asfaltatge en les condicions adequades.
La intervenció més important d’aquest any a Les Comes, però, serà l’inici del projecte de construcció d’una nova pista poliesportiva al nord del complex, que s’afegirà a les quatre ja existents. Aquesta estructura, que permetrà donar resposta a les creixents
peticions d’espai dels clubs que en són usuaris, s’ha d’executar durant els dos propers anys i tindrà un cost total d’uns 2 milions d’euros.
També a Les Comes s’està enllestint ara mateix el projecte per a dotar aquest any 2017 la piscina municipal, amb una inversió de 400.000 euros, d’un nou gran aparcament per a uns 170 vehicles en un solar annex a la mateixa. A banda, en les properes setmanes, arrencaran els treballs per dotar el pavelló d’hoquei patins i la sala de barri contigua d’un sistema de calefacció llargament demanat pels esportistes.
L’altre projecte actualment en fase de redacció, segons Pont, és el del segon frontó de la piscina del Molí Nou, en aquest cas amb una inversió de 200.000 euros. Finalment, ha afegit, ara mateix es troben en execució els treballs de consolidació del ferm i de tancament del camp de futbol de Fàtima, amb un cost d’uns 75.000 euros.
Ciutat Europea de l’Esport
El Pla Integral de Modernització dels Equipaments Esportius té per objectiu posar al dia les instal·lacions esportives municipals, en molts casos envellides pel pas de les dècades i pels milers d’usos anuals, renovant-les i ampliant-les per a assolir també la distinció de Ciutat Europea de l’Esport l’any 2019, un segell que atorga la Federació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe), d’acord amb la Comissió Europea.
La de Ciutat Europea de l'Esport és una designació que reconeix les polítiques esportives locals que contribueixen a millorar el nivell general de salut dels seus habitants, a través de la cultura de la salut, l'exercici i l’activitat física, la transmissió de valors com el joc net i l’enfortiment del sentiment de pertinença a la comunitat. Aquest reconeixement implica una major visibilitat internacional per les ciutats distingides, l’intercanvi d’experiències i iniciatives amb altres municipis reconeguts i l’accés a diferents subvencions per projectes de la Unió Europea en l’àmbit esportiu.