Segona victòria consecutiva de l’Hormipresa

CB VALLS FELIX HOTEL, 65 HORMIPRESA CB IGUALADA, 72

Dilluns, 3 novembre 2008. 13:10. Redacció AnoiaDiari.
L’Hormipresa Bàsquet Igualada va brillar en el desplaçament a la pista del CB Valls en un partit on l’emoció i la intriga fins al final van ser-ne els protagonistes.

Imatge d'arxiu

Els igualadins guanyen a la pista del Valls per una àmplia diferència

CB VALLS FELIX HOTEL, 65

HORMIPRESA CB IGUALADA, 72

Van jugar per a l’Hormipresa:

Xavier Sabaté (9), Jaume Torres (11), Marc Corcelles (12), Manel Roca (11) i David Ausina (12) –cinc inicial–, Ricard Jubert (2), Josep Burgès (5), Eduard Burgès (0), Jordi Torres (1) i David Torres (9).

Parcials: 17-19, 10-19, 19-19 i 19-15.

Àrbitres: Josep Maria Olivares i J. Oyón.

La concentració, la constància i la conseqüent efectivitat, van permetre als igualadins dominar el ritme del partit des de bon començament. Si bé ambdós rivals apuraven els segons de possessió en l’inici del matx, imposant un joc tranquil, la intensitat va regnar en el tram final del partit.

A l’inici del segon període, l’Hormipresa va marxar de 10 punts en el marcador, en poc més de tres minuts, plasmant un 17 a 27. Però la màxima diferència arribaria a ser de 15 punts, a punt per acabar la segona part (23-38). Al final, a la mitja part el lluminós era de 27 a 38 favorable als igualadins però amb molta feina per fer.

En el tercer temps, el CB Valls va sortir a per totes, buscant la cistella fins que es va col•locar a 5 punts per sota de l’Hormipresa. El parcial va ser d’empat a 19.

El darrer quart, iniciat amb 46 a 57, va deixar clar que tot restava per decidir. I és que els locals van apropar-se a l’Hormipresa en el marcador deixant una distància de només 2 punts (59-61). És més: a dos minuts per la fi del partit, els homes de Gómez van veure com es capgirava la cara del lluminós, amb l’avançament del CB Valls per 63 a 62. L’encert de Jaume Torres i Manel Roca i les faltes sobre els igualadins de la mà dels locals van permetre l’Hormipresa sortir de dubtes i imposar, així, un contundent 65 a 72.

Encara que l’encert a cistella no va ser en general del tot efectiu per part dels igualadins, cal dir que va estar anivellat entre els diferents membres del planter. L’Hormipresa sap jugar en equip, tot distribuint el pes del joc entre els cinc a pista. I sobretot ho coneix molt bé el tècnic Gómez, qui procura repartir amb equitat els minuts entre els seus jugadors per enaltir el joc en equip més que l’actuació a títol individual.

Però l’equilibri en puntuació és dóna per excel•lència pel què fa als quatre parcials. Així, la constància i la regularitat en l’acumulació de punts parcial per parcial és una característica atractiva de l’Hormipresa, que va saber mantenir-se constant de cara a cistella i aconseguir 19 punts en tots els temps, excepte 15 en el darrer.

D’aquesta manera, els igualadins segueixen la línia ascendent dels darrers partits, escalant posicions i col•locant-se, ara per ara, a la zona mitja de la taula. Amb 10 punts, tres victòries i quatre derrotes, l’Hormipresa està igualat amb l’Andorra i el Sedis.

La propera cita és dissabte al vespre, a les Comes contra el BC River Andorra. L’equip andorrà va mostrar un gran nivell de joc dissabte contra el Sanfeliuenc. Va ser la millor imatge de la temporada per al quadre andorrà, que encara no coneix la victòria fora de casa, després de tres intents frustrats. L’Hormipresa, doncs, haurà d’evitar el desig d’uns andorrans que se situen a la mateixa zona dels igualadins a la taula. El rival sol acumular un alt nombre de punts als partits i normalment perd per la mínima. Però el River ja ha perdut a l’Olivar, Olesa i Valls, tres pistes en principi assequibles per les trajectòries d’aquests equips en l’inici de la lliga.