//Plugins sense CDN ?>
Amb la piscina plena de públic de totes les edats, les primeres en actuar han estat les noies dels tres equips locals, les petites, les mitjanes i les grans animades per les seves entrenadores Carla i Laura. Finalment les tres nedadores de la selecció, Margalida Crespi, Paula Klamburg i Ona Carbonell han fet la seva coreografia creant una gran expectació i demostrant gran professionalitat.
Al acabar l’espectacle i la sessió de fotografies hem pogut parlar amb l’entrenadora de les locals.
Perquè es va crear el grup?
Vaig fer un curs de natació sincronitzada mentre feia INEF, em va agradar i l’entrenadora em va animar a formar un equip aquí a Piera. Vam començar sent vuit, però ara som trenta-quatre.
Com son els entrenaments?
En els entrenaments hi ha una part molt important de natació sobretot en les petites. Després es treballa la flexibilitat, la coordinació, la força, la tècnica i estils, contar la música i també la respiració sota l’aigua. És important el treball dins l’aigua però també el de fora.
Com prepareu les coreografies?
Amb les petites la música la tria l’entrenadora, em preparo la coreografia a casa i els hi vaig ensenyant mica en mica. Amb les grans triem una cançó entre totes i ho anem preparant.
Feu competicions amb altres equips?
De moment no, perquè era molt arriscat fer competicions amb tant poca gent però ara estem intentant tramitar la federació. Tot i això hi ha bastants equips sobretot a la zona de Barcelona, on hi ha els més importants i també a Granollers.
Crespi, Klamburg i Carbonell, les tres nedadores de la selecció ens han parlat de la importància de la constància i l'entrenament per poder estar al capdavant en aquesta disciplina tan exigent.
Quina és la vostra rutina?
Entrenem de dilluns a dissabte i el diumenge el tenim lliure. Ens llevem a dos quarts de nou i a les nou ja estem entrenant fines les dues. Fem una pausa per dinar i tornem a l’aigua de quatre a sis o a vegades fins dos quarts de vuit, depèn del dia.
Com són els entrenaments?
Sempre comencem estirant durant mitja hora. Depèn del dia fem gimnàs, preparació física o anem directament a l’aigua on comencem amb natació i després exercicis específics. Depèn de l’època treballem una cosa o una altra: si és pretemporada fem més físic i més tècnica i si estem en època de competició preparem el ball.
Com prepareu les coreografies?
Primer de tot contem la música, intentem agafar ritmes fàcils de contar que ens fa el nostre músic. Les coreografies les anem fent nosaltres i l’entrenadora ens va guiant: feu-ho així, això no m’agrada, feu tal cosa...
Quines competicions i objectius teniu?
La pròxima competició és a Canadà, el novembre, entre mig hi ha campionats d’Espanya i a l’agost l’Europeu. El nostre objectiu és millorar la nostra tècnica i millorar com a grup.
Quan temps fa que esteu en el món de la natació sincronitzada?
Fem natació sincronitzada des de petites, des dels cinc o set anys i realment ho hem continuat fent perquè ens agrada.
Per acabar, quin consell donaríeu a noies que tot just comencen?
Jo els hi diria que gaudeixin molt, que és una experiència que la gent que fa sincronitzada ho viu i realment, si hi inverteixes moltes hores fes-ho perquè t’agrada, sinó tot acaba sense tenir sentit. També cal dir que molts cops les companyes de l’equip acaben sent les millors amigues que tens.
Paula Jorba i Núria Olivé