PUBLICITAT

Victòria dels equips del Vòlei Igualada

Dilluns, 21 desembre 2009. 23:45. Redacció AnoiaDiari.
Dissabte passat, l’equip sènior masculí “A” del PP-IVC va disputar el partit corresponent a la desena jornada de Primera Catalana. Després de les dues derrotes consecutives l’equip igualadí aconsegueix oxigenar la moral guanyant 3-0 davant la seva afició contra el Barberà, penúltim de la taula de classificació.

PINTURES PLANELL IGUALADA VC 3 – 0 CV BARBERA COMERÇ URBÀ

Donada la evident diferència dels dos equips el principal objectiu, doncs, va ser no caure en el relaxament i evitar sets en contra. El partit va estar dominat pels igualadins, sempre per sobre del marcador. Tot i així, els jugadors igualadins van errar masses accions individuals ja que pràcticament per la majoria dels punts en contra seva van ser per aquest motiu. Al llarg del desenvolupament del partit, però, aquests errors van anar desapareixent. Referent a accions tècniques cal destacar la solvència de l’ofensiva igualadina per les puntes i el nombre d’atacs des de darrera la línia de 3 ( atac paip), més elevat que en altres ocasions; aspecte molt positiu ja que demostra el gran ventall d’atacs possibles. Els parcials dels sets van ser successivament: 25-18, 25-15 i 25-12.

Amb aquesta victòria l’equip arriba a la parada nadalenca. El proper partit, últim de la primera volta, el disputaran el dia 10 de gener a Calella de la Costa.

Pintures Planell IVC 3 - CV Hortons 1

En lʼúltim partit de la primera fase, els igualadins necessitaven una victòria per assegurar-se el quart lloc del grup i no jugar la següent fase en lʼúltim grup, i el CV Hortons volia una victòria per tenir possibilitats matemàtiques de prendreʼls la plaça. Tot i així sʼha hagut de retrassar lʼinici del partit perquè a lʼHortons els faltaven dos jugadors, cosa que ha desconcentrat als igualadins fins a costar-los un primer parcial de 4-12. Un cop sʼhan posat les piles han remontat la diferència, però ja no han pogut endur-se el set que han acabat perdent per 21-25.

Les coses han canviat radicalment al segon set en favor dels dʼIgualada. Tot i un error tàctic inicial que els ha fet canviar el plantejament del set, han sabut adaptar-se i a base de concentració i una bona defensa sʼhan endut el set per 25-13. El bon joc dels Igualadins sʼha allargat durant el tercer set, en què els dʼHortons no han tingut cap opció i sempre han anat més de 10 punts enrere en el marcador, acabant amb el resultat de 25-8. El quart set ha començat com els dos anteriors, però la relaxació final ha comportat fallades tècniques inexplicables dels igualadins que els ha fet acabar patint per imposar-se amb un ajustat 25-23.

Finalment doncs, victòria per 3 a 1 (21-25 / 25-13 / 25-8 / 25-23) de lʼequip Sènior Masculí B, que ha sabut sobreposar-se al mal començament del partit i que es confirma com a quart classificat del grup. Ara els toca enfrontar el descans nadalenc sabent que disputaran la següent fase en el segon grup. El sorteig dels partits dʼaquesta segona fase serà el proper dimarts 22 a les set de la tarda a la seu de la Federació Catalana de Voleibol a Barcelona, i la primera jornada serà el 10 de gener.

Sènior femení

CLUB VÒLEI VILAFRANCA, 1 – PINTURES PLANELL IGUALADA VÒLEI CLUB, 3

Dissabte passat l’equip sènior femení del Pintures Planell Igualada Vòlei Club es va desplaçar fins a Vilafranca per jugar l’últim partit de l’any contra el Club Vòlei Vilafranca. Els dos equips ja s’havien enfrontat aquesta temporada en dos partits de presentació, així que eren rivals coneguts. Tal i com va passar als partits anteriors, l’Igualada es va endur la victòria per 1 a 3.

El partit va començar de forma estranya. L’àrbitre havia avisat que arribaria tard ja que estava arbitrant un altre partit que havia començat a deshora, i per no endarrerir el partit i fer anar malament als partits que el seguient, els dos equips van decidir que començaria arbitrant un dels entrenadors del Vilafranca. Aquest fet va fer que els dos equips sortissin a la pista poc seriosos. Va costar molt agafar ritme i entrar al partit. Tot i així, ja es va veure que l’Igualada no estava gaire fi. Masses errades van posar les coses difícil a les igualadines que portaven un avantatge de 8 punts i van veure com el Vilafranca igualava el marcador. L’Igualada va reaccionar i va aprofitar els punts següents per tornar a agafar avantatge. Finalment el set va ser per les igualadines per 19 a 25.

El segon set ja va ser arbitrat per l’arbitre corresponent. En aquest set es van notar encara més les errades de l’Igualada. Les coses no sortien bé i, sobretot, les males recepcions van fer que el Vilafranca es poses 10 punt per sobre només començar el set. Aquest avantatge va ser suficient per enfonsar a les igualadines i endur-se el set per 25 a 15.

Al tercer set va estar tot més igualat. L’Igualada va resoldre alguns problemes però encara cometien errades que els hi costaven molts punts. Malgrat tot no es van donar per vençudes, lluitaven totes les pilotes i van contrarestar el mal dia amb les ganes de guanyar. Per sort el Vilafranca també cometia errades i això va fer que el tercer set caigués de banda igualadina per 22 a 25.

Al quart set es va notar una millora per part de tots dos equips. El joc es feia més dinàmic i els punts se’ls havien de guanyar cada equip i no esperar que l’altre fallés. L’Igualada es va posar per davant al marcador només començar el set. Amb un marcador 10 a 12 a favor de les igualadines, la lesió d’una de les seves jugadores va tornar a descol·locar una mica l’equip. Tot i així el Vilafranca només va aconseguir igualar el marcador al punt 12, desprès va tornar a quedar-se darrera. L’Igualada va tornar a posar ganes quan les coses no sortien i amb això van aconseguir guanyar el set per 19 a 25 i així endur-se un partit no gaire afortunat per 1 a 3.

Tot i el partit, cada victòria suma i amb aquesta ja en van 8 i només 2 derrotes. A la tornada de les festes l’Igualada s’enfronta amb l’últim rival per acabar aquesta primera volta, el Martorell. De moment les igualadines se’n van de vacances en tercera posició.