Virgínia García de UECANOIA, segona a Santa Coloma de Queralt

Dilluns, 27 abril 2009. 18:30. Redacció AnoiaDiari.
Diumenge passat es va dur a terme la tercera cursa de muntanya i caminada popular de Santa Coloma de Queralt. Tot i ser un recorregut de poca dificultat tècnica, la intensa pluja caiguda pràcticament durant tota la cursa va endurir considerablement els 14 quilòmetres de què constava la prova, on els corredors van haver de superar camins molt plens de fang relliscós i petits torrents que s'anaven formant al llarg del recorregut.

Els quatre guardonats, d'esquerra a dreta, Marc Riera, Pilar Rodríguez, Virgínia García i Amador Martínez

Aquest fet va condicionar fortament la participació, que es va veure reduïda en nombre de corredors i caminaires, tot i el gran èxit obtingut en les inscripcions, fet que reconeix el bon saber fer de la organització en les dues edicions anteriors. Un cop finalitzada la prova, com ja de costum, els participants van poder recuperar les forces amb un bon esmorzar.

Nou membres de la Secció de Curses de Munatnya de la UECANOIA s'hi van desplaçar per prendre part de la cursa, obtenint fins a quatre guardons, essent el més destacat per a la Virgínia García, que va obtenir una excel•lent segona posició absoluta femenina a tan sols dos minuts de la guanyadora, l'atleta local Aida Vallès, del Club Atlètic Santa Coloma. Pel que fa també a la categoria femenina, la Pilar Rodríguez en va assolir una bona 6a posició.

D'altra banda, en categoria masculina, el membre més destacat de la secció va ser en Marc Riera, que, afavorit per una major experiència en condicions climatològiques adverses, va entrar en una molt bona 5a posició absoluta. La resta de membres, per ordre d'arribada, van ser l'Amador Martínez (13è absolut i 1r de categoria), en David Núñez (27è), en Jordi Reixachs (38è), en Jordi Costa (44è), en Xavier Aparisi (60è) i en Joan Expósito (63è).

En aquesta ocasió, la Carme Rodríguez va acompanyar els membres de la secció i va completar la cursa entrant en 12a posició femenina.

Diumenge vinent, el club participarà a la primera prova de la 8a Copa Catalana de Curses de Muntanya que es disputarà a Ripoll on, el mateix cap de setmana, la FEEC té previst de fer el lliurament de premis del Circuit i Copa Catalana de 2008, en què tant l'entitat com varis membres de la secció han de recollir els corresponents premis.