TORNAR

El 13 de març, vuitena Fira Futur a Masquefa

Hi seran presents Fins a 23 centres entre universitats, instituts, acadèmies, serveis d’ocupació, cossos de seguretat i institucions

Dijous, 6 març 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Fins a 23 centres –entre universitats, instituts, acadèmies, serveis d’ocupació, cossos de seguretat i institucions- mostraran a joves i adults les diverses sortides que existeixen en el territori per continuar estudiant o incorporar-se al món laboral.

Fira Futur a Masquefa

“I ara, què més puc estudiar?”. “Si estudio, quines ofertes laborals m’esperen?”. “Quina formació m’ajudarà a progressar a la feina?” Aquestes i moltes altres preguntes trobaran resposta en la vuitena edició de Fira Futur, que se celebrarà a Masquefa el dijous 13 de març. En aquesta ocasió fins a 23 centres, entre instituts, universitats, acadèmies, serveis d’ocupació, cossos de seguretat i institucions, instal·laran els seus estands a la Sala Polivalent de la Fàbrica Rogelio Rojo per mostrar als visitants les opcions formatives que existeixen a Masquefa i el seu àmbit d’influència per continuar estudiant, iniciar-se en el món laboral o millorar el seu lloc de treball.

Organitzada per l’Ajuntament de Masquefa en el marc de la Xarxa Transició Escola Treball (TET) Anoia Sud, Fira Futur s’adreça als joves per ajudar-los a l’hora de prendre una decisió tan important com el seu futur acadèmic o professional, però també a persones de totes les edats -ja estiguin en actiu o a l’atur- que aposten per formar-se de manera continuada i, així, augmentar les opcions de trobar feina o millorar la que tenen.

Aquest any, i després de la bona acollida de l’edició anterior, Fira Futur torna a prestar especial atenció a les persones que volen fer-se emprenedores i autoocupar-se, una fórmula cada vegada més estesa. Per això, el saló inclourà un estand conjunt dels centres de serveis a les empreses dels Ajuntaments d’Igualada, Vilanova del Camí, Piera i Masquefa amb informació sobre emprenedoria, on s’explicaran els tràmits que s’han de fer per a crear el nostre propi negoci i es proporcionarà informació d’interès als emprenedors.

Com a novetat, els PQPI-PTT de l’Anoia Sud i d’Igualada s’estrenaran a la fira amb un estand on informaran sobre aquests estudis, els quals proporcionen als joves que no han acreditat l’ESO una formació bàsica i uns coneixements professionals per a millorar les seves opcions d’ocupabilitat. Els mateixos alumnes que participen en els Programes de Qualificació Professional Inicial que aquest curs es fan a la comarca han dissenyat l’estand i s’encarregaran també d’informar els visitants.

Ampli ventall d’expositors

Els expositors que mostraran les seves ofertes a Fira Futur són Àgora International School Barcelona (Sant Esteve Sesrovires), Ceina Esquemes Informàtics (Igualada), CEPEQ (Igualada), CETA Escola Universitària de Turisme (Barcelona), CFA Martorell, Consell Comarcal de l’Anoia, Escola d’Enginyeria d’Igualada, UPF, Escola Joviat (Manresa), Escola Municipal d’Art Gaspar Camps (Igualada), Escola Pia d’Igualada, Hair Street Moda (Martorell), Institut Guinovarda de Piera, Institut Joan Mercader d’Igualada, Institut Joan Oró de Martorell, Instituts Milà i Fontanals d’Igualada i Vilafranca, Ministeri de Defensa, MM Escola d’Idiomes (Masquefa), Mossos d’Esquadra, Policia Local de Masquefa, PQPI-PTT de Piera i Igualada, Universitat Oberta de Catalunya, i Ajuntaments d’Igualada, Piera, Vilanova del Camí i Masquefa, amb un estand conjunt sobre ocupació i emprenedoria. També hi serà Ràdio Masquefa, que dinamitzarà la Fira.

Diversos orientadors de la Xarxa TET Anoia Sud oferiran informació i assessorament als visitants sobre les diferents opcions de continuar estudiant o incorporar-se al mercat de treball. També un orientador de l’empresa especialitzada Educaweb que la Diputació de Barcelona ha posat a la disposició de la fira.

A més, a la fira s’habilitarà un espai dedicat a la mostra de professions, on diversos expositors faran exhibicions i demostracions perquè els visitants puguin palpar com són les feines que els proposen.

Jornada única

Després de l’èxit de les dues darreres edicions, Fira Futur tornarà a concentrar-se en una única jornada, el dijous 13 de març. El saló obrirà portes de les 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia, i de les 5 a les 7 de la tarda, per rebre les visites concertades de diversos centres escolars, així com de totes les persones que s’hi vulguin apropar. Ja han confirmat la visita al saló els instituts de Masquefa, Capellades, Vallbona d’Anoia i Piera, així com els alumnes dels cursos de preparació de les proves d’accés a Cicles Formatius de Grau Mig i Grau Superior que s’imparteixen a Masquefa, els estudiants dels curs d’ofimàtica ‘Dona’t una oportunitat’, adreçat preferentment a dones en situació d’atur, i els participants dels PQPI-PTT de Piera i Igualada.

Tres xerrades prèvies

Com a activitats complementàries a Fira Futur, al llarg de la setmana es faran tres xerrades adreçades a joves, les seves famílies, i persones adultes que volen continuar estudiant o incorporar-se al món laboral. L’organització d’aquestes sessions és un recurs educatiu que ha cedit la Diputació de Barcelona per potenciar el saló.

Per al dilluns 10 de març, a les 10 del matí, s’ha programat la xerrada ‘Tens clar el que vols estudiar? O de què vols treballar?, en què prendran part una cinquantena d’alumnes de l’institut de Masquefa. L’endemà, dimarts 11, a les 7 de la tarda, es farà la sessió ‘Quina influència juguen les famílies sobre els fills/es quan és hora de prendre decisions sobre el futur acadèmic i professional?.’. I, finalment, el dimecres 12, a les 10 del matí, tindrà lloc la xerrada ‘El repte de definir el propi projecte professional’. Totes tres sessions es faran al Centre Tecnològic Comunitari (avinguda Catalunya, 60).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.