//Plugins sense CDN ?>

Ingredients
mig quilo de llenties crues (per coure-les a casa)
un ou dur per persona
pernil dolç
tomàquet d'amanir
"cebollino"
oli d'oliva
oli d'oliva
sal
mel
Elaboració
Courem les llenties a casa, que sempre queden més bé. És clar que també les podem comprar cuites, tot depèn de la pressa que hi tingueu.
Els que les coureu a casa, abans de bullir-les la iaia les passa amb un parell o tres cullerades d'oli per la cassola, per evitar que després es desfacin gaire. Les posem amb aigua, que les cobreixi, i quan arrenqui el bull les "espantem" tres vegades, com fa la iaia sempre amb el llegum, a menys que les feu a l'olla pressió, i llavors no cal.
Les deixarem bullir fins que les notem cuitetes, llavors abans de retirar-les del foc hi afegeixo la sal que li correspongui, les haureu de tastar per saber-ho, i les deixarem refredar a la mateixa aigua. Un cop fredes i escorregudes, ja es poden amanir.
En aquesta ocasió la iaia ens recomana ou dur, tomàquet d'amanir, trossets de pernil dolç, "cebollino" tallat a trossets i finalment una vinagreta de mel, feta a mb oli, vinagre, sal i mel.
Bon profit!
Maria
Barcelona
20 d'agost 2010.12:52h
Com m’encanten les llenties he fet aquesta amanida i es booonisima