TORNAR

Amanida de llenties

Dijous, 17 juny 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Ara que sembla que finalment el bon temps ha començat a deixar-se veure, la iaia Montserrat ens proposa algunes receptes més estiuenques. Aquesta setmana una amanida, però de llegum! Us agraden les llenties?

Amanida de llenties

Ingredients

mig quilo de llenties crues (per coure-les a casa)

un ou dur per persona

pernil dolç

tomàquet d'amanir

"cebollino"

oli d'oliva

oli d'oliva

sal

mel

Elaboració

Courem les llenties a casa, que sempre queden més bé. És clar que també les podem comprar cuites, tot depèn de la pressa que hi tingueu.

Els que les coureu a casa, abans de bullir-les la iaia les passa amb un parell o tres cullerades d'oli per la cassola, per evitar que després es desfacin gaire. Les posem amb aigua, que les cobreixi, i quan arrenqui el bull les "espantem" tres vegades, com fa la iaia sempre amb el llegum, a menys que les feu a l'olla pressió, i llavors no cal.

Les deixarem bullir fins que les notem cuitetes, llavors abans de retirar-les del foc hi afegeixo la sal que li correspongui, les haureu de tastar per saber-ho, i les deixarem refredar a la mateixa aigua. Un cop fredes i escorregudes, ja es poden amanir.

En aquesta ocasió la iaia ens recomana ou dur, tomàquet d'amanir, trossets de pernil dolç, "cebollino" tallat a trossets i finalment una vinagreta de mel, feta a mb oli, vinagre, sal i mel.

Bon profit!


3 Comentaris

M

Maria

Barcelona

20 d'agost 2010.12:52h

Respondre

Com m’encanten les llenties he fet aquesta amanida i es booonisima

M

Maria

Igualada

23 de juny 2010.10:34h

Respondre

És mooolt bona!

N

Natàlia

Igualada

22 de juny 2010.14:00h

Respondre

Molt molt bonaa!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.