//Plugins sense CDN ?>

Ingredients
un quart de kilo de llenties crues
mig kilo d'arròs bismati
un menat de cebollí
una llauna de tonyina
dos ous durs
un tomàquet d'amanir
un pebrotet vermell
oli d'oliva
vinagre
mel
sal i pebre
Elaboració
Cuinarem les llenties posant-les primer en remull i després les passarem per oli calent. Llavors hi afegirem aigua suficient i com sempre fem amb el llegum, l'espantarem tres vegades amb aigua freda quan ja bullen, i així de seguida es couen. S'escorren i es deixen refredar. La iaia ens recorda que el suquet es pot guardar per fer sopes.
L'arròs el rentem primer, que queda millor, i després el bullim i l'escorrem, rentat amb aigua freda.
Tots els altres ingredients trinxadets els he repartit amb l'arròs i les llenties juntament i els he amanit amb una vinagreta de mel (la iaia enms recomana la mel pròpia que tenen a la Cooperativa, oli d'oliva del bo, com el del "Setrill" i vinagre).
És un plat molt bo i molt saludable perquè les llenties i l'arròs es complementen i en fan una dieta molt equilibrada.
Bon profit!
aleix
igualada
15 d'abril 2011.17:04h
Excel.lent amanida i molt adient per els dies de primavera.
Te molta raó la iaia amb lo de la qualitat dels ingredients de la cooperativa l’oli el setrill bonissim.