TORNAR

Amanida de llenties amb arròs

Dijous, 14 abril 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquesta setmana la iaia ens proposa una combinació d'arròs i llegum. És una barreja molt bona i molt completa, i més amb tot l'acompanyament

Amanida de llenties amb arròs

Ingredients

un quart de kilo de llenties crues

mig kilo d'arròs bismati

un menat de cebollí

una llauna de tonyina

dos ous durs

un tomàquet d'amanir

un pebrotet vermell

oli d'oliva

vinagre

mel

sal i pebre

Elaboració

Cuinarem les llenties posant-les primer en remull i després les passarem per oli calent. Llavors hi afegirem aigua suficient i com sempre fem amb el llegum, l'espantarem tres vegades amb aigua freda quan ja bullen, i així de seguida es couen. S'escorren i es deixen refredar. La iaia ens recorda que el suquet es pot guardar per fer sopes.

L'arròs el rentem primer, que queda millor, i després el bullim i l'escorrem, rentat amb aigua freda.

Tots els altres ingredients trinxadets els he repartit amb l'arròs i les llenties juntament i els he amanit amb una vinagreta de mel (la iaia enms recomana la mel pròpia que tenen a la Cooperativa, oli d'oliva del bo, com el del "Setrill" i vinagre).

És un plat molt bo i molt saludable perquè les llenties i l'arròs es complementen i en fan una dieta molt equilibrada.

Bon profit!


1 Comentaris

a

aleix

igualada

15 d'abril 2011.17:04h

Respondre

Excel.lent amanida i molt adient per els dies de primavera.

Te molta raó la iaia amb lo de la qualitat dels ingredients de la cooperativa l’oli el setrill bonissim.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.