TORNAR

Augmenta la demanda a Igualada per als centres educatius públics

Divendres es publicaran les llistes dels alumnes admesos a cada escola i institut

Dijous, 8 abril 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El proper 9 d’abril la Comissió d’Escolarització d’Igualada farà públiques les llistes d’admesos a cada centre educatiu de la ciutat. De moment, les dades avancen que a P3 un 87,99% de les famílies veuran assignada la seva primera opció, mentre que a 1r d’ESO la xifra puja fins al 91,10%. També s’ha observat una creixent demanda cap als centres públics de la ciutat.

El Garcia Fossas, actualment en aquest edifici fins que finalitzin les obres

En educació primària pública, l’escola Garcia Fossas ha estat la més sol·licitada, mentre que en concertades l’Escola Pia ha registrat un fort increment de la demanda. En educació secundària pública, el Pere Vives també ha tingut un gran nombre de sol·licituds, de manera que no s’hi podran assignar totes els alumnes que provenen de centres adscrits. En total, hi ha hagut 550 peticions per a P3 i 373 per a 1r d’ESO.

Acompanyament escolar

La regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Igualada, Montserrat Mateu, ha valorat de forma molt positiva la feina de la Comissió d’Escolarització, una tasca que ‘no és fàcil, perquè s’ha de respectar el dret dels pares i mares a escollir centre i les ràtios d’alumnes de les aules’. Enguany la família monoparental s’ha equiparat a la nombrosa a efectes de barems; l’oferta de places de les escoles Dolors Martí i Garcia Fossas s’ha desglossat; i la comissió de garanties d’admissió ha intervingut per primera vegada en els ensenyaments postobligatoris.

La regidora també ha explicat que es realitzarà un acompanyament escolar a les famílies que són derivades a centres no sol·licitats per a garantir la seva normal incorporació a l’escola assignada, i evitar que els infants de P3, sobretot d’origen estranger, es quedin a casa.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.