//Plugins sense CDN ?>

Ingredients
mig quilo de mongetes cuites
botifarra
costelletes de xai
calçots (nets i tallats fins el tros blanc)
salsa de calçots (vegeu la recepta de la xatonada)
uns quants xampinyons fregidets amb all i julivert
Elaboració
Si volem coure les mongetes a casa les posarem amb aigua freda la vigíla, a remullar, i a l'hora de coure-les les posarem amb aigua nova, de la d'ampolla , o sigui mineral, just per cobrir-les i quan comencen a bullir les anirem espantant 3 vegades (tallar l'ebullició) amb aigua freda i ja les podrem posar amb el foc baixet a fer xup xup, fins que les trobarem cuitetes o tovetes. Aleshores hi podem posar sal al punt i ja les tindrem preparades.
La carn i la botifarra la courem a la brasa o al planxa; jo a vegades la poso al grill del forn i la giro cosa que és més fàcil a l'hora de coure però més costós a l'hora de netejar el forn.
La salsa dels calçots la podem fer de la mateixa manera que la del xató de la setmana passada, potser una miqueta mes clara per poder-la sucar.
Els protagonistes del plat d'avui, però, són els calçots arrebossats, que els farem amb els calçots nets i cuits (bullits o al microones) passats per ou batut, després per farina blanca i un altre cop per ou batut, i els posarem a fregir amb oli ben calent. Es poden fer a la paella, anant-los tombant, o bé a la fregidora, que s'enrosen ràpid. Per treure l'excés d'oli els deixarem reposar en paper de cuina i ja es poden servir amb la resta de plat, la carn, les mongetes i els xampinyons saltats amb all i julivert.
Bon profit!