TORNAR

Calçots arrebossats

Dijous, 28 gener 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Una de les menges més pròpies d'aquesta temporada, i molt propers a la nostra terra són els calçots. Si no tenim ocasió de fer una calçotada a l'aire lliure, la iaia Montserrat ens proposa una alternativa igualment saborosa, els calçots arrebossats, que no fan gens de fumera.

Calçots arrebossats

Ingredients

mig quilo de mongetes cuites

botifarra

costelletes de xai

calçots (nets i tallats fins el tros blanc)

salsa de calçots (vegeu la recepta de la xatonada)

uns quants xampinyons fregidets amb all i julivert

Elaboració

Si volem coure les mongetes a casa les posarem amb aigua freda la vigíla, a remullar, i a l'hora de coure-les les posarem amb aigua nova, de la d'ampolla , o sigui mineral, just per cobrir-les i quan comencen a bullir les anirem espantant 3 vegades (tallar l'ebullició) amb aigua freda i ja les podrem posar amb el foc baixet a fer xup xup, fins que les trobarem cuitetes o tovetes. Aleshores hi podem posar sal al punt i ja les tindrem preparades.

La carn i la botifarra la courem a la brasa o al planxa; jo a vegades la poso al grill del forn i la giro cosa que és més fàcil a l'hora de coure però més costós a l'hora de netejar el forn.

La salsa dels calçots la podem fer de la mateixa manera que la del xató de la setmana passada, potser una miqueta mes clara per poder-la sucar.

Els protagonistes del plat d'avui, però, són els calçots arrebossats, que els farem amb els calçots nets i cuits (bullits o al microones) passats per ou batut, després per farina blanca i un altre cop per ou batut, i els posarem a fregir amb oli ben calent. Es poden fer a la paella, anant-los tombant, o bé a la fregidora, que s'enrosen ràpid. Per treure l'excés d'oli els deixarem reposar en paper de cuina i ja es poden servir amb la resta de plat, la carn, les mongetes i els xampinyons saltats amb all i julivert.

Bon profit!


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.