//Plugins sense CDN ?>
INGREDIENTS PER A 12 PERSONES
Per al farcit :
1Kg de carn magra
150gr de fetge de porc
½ Kg de carn de vedella
1 pit de pollastre
1 cervell de xai
1 copeta de conyac
Sal
Oli
1 ceba
1 tomàquet gros i madur
Per a la beixamel:
150 gr de mantega
150 gr de farina
2 l de llet
Una mica de nou moscada
Elaboració:
Posem al foc, en una cassola , la ceba ratllada i el tomàquet . Hi afegim les carns picades i ho salem. A mitja cocció hi afegim la copeta de conyac. Quan s’hagi cuit, ho deixem refredar.
Fem la beixamel en una olla alta: Hi posem la mantega i, quan estigui desfeta (però sense daurar-se), hi afegim la farina. Quan aquesta barreja quedi com un puré, hi posem la llet, una mica de sal i la nou moscada. Ho anem remenant i, abans que arrenqui el bull, ho traiem del foc.
Agafem 250 dl de beixamel i l’afegim al tall. Ha de quedar una massa homogènia de carn i beixamel.
Posem una olla al foc amb aigua i quan arrenqui el bull ,hi posem oli i sal i hi tirem la pasta d’una en una perquè ,així, evitem que s’enganxi.
Preparem un taulell i hi estirem unes tovalles blanques. La pasta que hem bullit, la col.loquem l’una al costat de l’altra i la farcim. La mesura és una cullerada sopera ben plena per caneló.
Quan tinguem els canelons enrotllats, els posem a la safata i hi tirem la beixamel per sobre. Després hi posem formatge ratllat i, finalment, introduïm la safata al forn a 160ºC vigilant el punt de gratinat.