TORNAR

Canelons de Festa Major

Dissabte, 23 agost 2014. 08:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
 
 En una bona taula d'una gran diada no hi poden faltar els canelons de tota la vida. 
 
 
 
 

INGREDIENTS PER A 12 PERSONES

Per al farcit :

1Kg de carn magra

150gr de fetge de porc

½ Kg de carn de vedella

1 pit de pollastre

1 cervell de xai

1 copeta de conyac

Sal

Oli

1 ceba

1 tomàquet gros i madur

Per a la beixamel:

150 gr de mantega

150 gr de farina

2 l de llet

Una mica de nou moscada

Elaboració:

Posem al foc, en una cassola , la ceba ratllada i el tomàquet . Hi afegim les carns picades i ho salem. A mitja cocció hi afegim la copeta de conyac. Quan s’hagi cuit, ho deixem refredar.

Fem la beixamel en una olla alta: Hi posem la mantega i, quan estigui desfeta (però sense daurar-se), hi afegim la farina. Quan aquesta barreja quedi com un puré, hi posem la llet, una mica de sal i la nou moscada. Ho anem remenant i, abans que arrenqui el bull, ho traiem del foc.

Agafem 250 dl de beixamel i l’afegim al tall. Ha de quedar una massa homogènia de carn i beixamel.

Posem una olla al foc amb aigua i quan arrenqui el bull ,hi posem oli i sal i hi tirem la pasta d’una en una perquè ,així, evitem que s’enganxi.

Preparem un taulell i hi estirem unes tovalles blanques. La pasta que hem bullit, la col.loquem l’una al costat de l’altra i la farcim. La mesura és una cullerada sopera ben plena per caneló.

Quan tinguem els canelons enrotllats, els posem a la safata i hi tirem la beixamel per sobre. Després hi posem formatge ratllat i, finalment, introduïm la safata al forn a 160ºC vigilant el punt de gratinat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.