//Plugins sense CDN ?>

Ingredients (per 20 canelons)
20 peces de pasta de canelons
mig quilo de vedella melosa
mig quilo de cap de llom de porc
2 pits de pollastre desossats
1 cervell de porc (bullit o fet al microones)
100 g paté de pebre
1 ceba grossa
1 porro
1 pastanaga grossa
Per la beixamel
1 litre de llet
2 ullerades grosses de farina
50 g de mantega
100 g de formatge ratllat
Elaboració
En una paella amb oli d’oliva, posarem la carn salpebrada, juntament amb la ceba, la pastanaga i el porro, que es vagin coent poc a poc, fins que estigui tot ben tovet.
Mentrestant posarem en una olla aigua, sal i oli fins que arrenqui el bull, i anirem posant l pasta dels canelons, un per un, perquè no ens quedin enganxats i els deixarem bullir uns 12-15 minuts (mireu l’estona de bull a la caixa de la pasta).
El tall, quan ja sigui cuit el podem anar trinxant amb una picadora, i al final hi afegirem el cervell (prèviament bullit o fet al microones) i el paté. Hi ha qui hi afegeix també un parell d’ous.
Amb aquesta estona la pasta dels canelons ja estarà llesta, i els anirem traient un per un amb una espàtula de fusta perquè no es trenquin i els deixarem escórrer be plans damunt d’un drap de cuina o un tovalló blanc.
Arriba el moment de farcir els canelons. Amb una cullereta, anirem repartint la carn a cadascun dels canelons, que un cop farcits els enrotllarem i els anirem posant, amb cura, a una safata fonda que pugui anar al forn. Abans de posar els canelons a la safata hi posarem una mica de l’oli del rostit perquè els canelons no s’engaxin al fons.
Fem la beixamel posant la mantega en un cassó a fondre i hi rossejarem la farina. Quan estigui feta hi anirem posant la llet poc a poc i sense deixar de remenar. Hi podem afegir, si ens hi agrada, una mica de nou moscada ratllada o en pols. Quan hi haguem afegit tota la llet i tingui l’espessor que ens agradi, la podem abocar a la safata dels canelons i hi espolsarem al damunt formatge rallat. I ja els podrem enfornar per gratinar-los.
Hi ha qui en fa molts i els guarda congelats, o per separats o en safates, per anar-los gastant poc a poc.
Bon profit i bones festes de Nadal!