//Plugins sense CDN ?>

Ingredients
Un tros gran (1 kg) de carn magre de porc fet a talls
1 quilo de llenegues
3 cebes de Figueres grosses
mig quilo de tomàquet fregit
Uns quants alls
oli d'oliva
Elaboració
Si el tros de carn és sencer, primer el posarem al forn una estoneta a rostir per poder-lo tallar a talls. Els talls es salpebren i s'enfarinen i es posen a fregir en abundant oli a la cassola que servirà per fer aquest fricandó.
Quan ja comencin a rossejar es, van traient i es guarden a part, i a la cassola s'hi tiren les cebes fetes a trossos, no massa petits, que es coguin una estona sense rossejar-les del tot i hi afegirem ja seguidament el tomàquet i ho agermanarem amb la ceba.
En una paella a part fregirem les llenegues amb els alls trinxadets i ho reservarem mentre el sofregit fa xup-xup.
Quan l'aigua ja ha bullit una estona, amb la ceba i el tomàquet, ho passarem tot pel colador xinès, esprement bé la ceba perquè deixi bon gust i aprofitar-la al màxim.
Aquest sofregit el posarem a la cassola on hi tindrem la carn amb les llenegues, i ho deixarem coure fent xup-xup una estoneta. no cal que sigui tanta estona com per fer el fricandó de vedella, ja que el porc es cou més ràpid.
Si volem, quan està gairebé fet hi podem afegir una picada d'ametlles que sempre hi dóna un toc interessant.
Voldria saber si es millor fer.ho amb llom dels dos colors, per ser més tendre. Gràcies
iaia Montserrat
Igualada
10 de desembre 2009.17:39h
contestant a la pregunta de una noia sobre si es pot fer amb llom dels dos colors si esclar tambe pero jo considero mal enguaanyat el llom i sur mes car la carn magre es mes economica i si no es pot... Llegir més fer amb cap de llom que tambe es baratet elllomillo es el tall mes car del porc encare que ara sen troba d’ofertes de totes maneres tot en el porc si val per guisarlo