//Plugins sense CDN ?>

Ingredients
12 carxofes
½ ceba picada
Cava
1 llimona
Sal i pebre.
Elaboració
Eliminar les parts dures de les carxofes conservant el cor, es refreguen amb suc de llimona per evitar que no es tornin fosques i es bullen amb abundant aigua salada.
Quan estan cuites, però procurant que quedin tenses, es treuen del foc i s’escorren de boca avall.
En un cassó a part posarem la mantega a fondre i afegirem la ceba tallada petita, quan aquesta agafi color hi afegirem una cullerada de farina donant-hi unes voltes perquè perdi el gust. En aquest moment s’incorpora el cava deixant-lo reduir una mica, sense parar de remenar per evitar que formin grumolls. A continuació s’hi afegeix la sal i el pebre. Ho anirem remenant per obtenir una beixamel ben fina i espessa.
Amb una cullera de cafè separarem les fulles del centre de la carxofa. Les anirem posant en una safata de forn, en el centre de la carxofa s’hi posa la beixamel, posant-hi una mica de formatge ratllat i per, fi, es gratinen.