TORNAR

Carxofes al cava

Diumenge, 3 març 2013. 02:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquesta setmana la iaia Núria proposa una recepta amb carxofes fàcil de fer. El plat combina la suavitat de la beixamel, amb les aromes del cava, i és gustós i nutritiu. Bon profit!

Carxofes al cava

Ingredients

12 carxofes

50 g mantega

½ ceba picada

50 g farina

Cava

1 llimona

Sal i pebre.

Elaboració

Eliminar les parts dures de les carxofes conservant el cor, es refreguen amb suc de llimona per evitar que no es tornin fosques i es bullen amb abundant aigua salada.

Quan estan cuites, però procurant que quedin tenses, es treuen del foc i s’escorren de boca avall.

En un cassó a part posarem la mantega a fondre i afegirem la ceba tallada petita, quan aquesta agafi color hi afegirem una cullerada de farina donant-hi unes voltes perquè perdi el gust. En aquest moment s’incorpora el cava deixant-lo reduir una mica, sense parar de remenar per evitar que formin grumolls. A continuació s’hi afegeix la sal i el pebre. Ho anirem remenant per obtenir una beixamel ben fina i espessa.

Amb una cullera de cafè separarem les fulles del centre de la carxofa. Les anirem posant en una safata de forn, en el centre de la carxofa s’hi posa la beixamel, posant-hi una mica de formatge ratllat i per, fi, es gratinen.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.