TORNAR

Confusió per la vaga de mestres

Manifestació i vaga contra el projecte de Llei d’Educació de Catalunya

Dimecres, 12 novembre 2008. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
A poques hores de la vaga de mestres dels centres d’ensenyament públic, ni el Sindicat d’Ensenyament (USTEC) ni la portaveu a l’Anoia coneixen el nombre de professors i de centres que s’afegiran a la mobilització. Les quatre capitals de província i Tortosa acolliran al migdia, manifestacions i concentracions en contra de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC).

Pere Farriol, president FAPAES

Portaveu d'USTEC

Manifestació del febrer

Segons el manifest promogut pel sindicat, des de l’USTEC no aproven que el projecte de Llei suposi l’obertura de vies per avançar en el camí de la privatització de sectors de l’ensenyament públic com el tram educatiu de 0-3 anys, la formació professional, el batxillerat nocturn, la formació de persones adultes, centres educatius en zones desafavorides i d’altres, com els serveis educatius, les activitats extraescolars, etc.

Així mateix consideren que la seva aposta per la municipalització de l’ensenyament públic, a través de consorcis i/o fórmules equivalents, i la creació de centres municipals, suposarà una dispersió i un desmembrament de l’ensenyament públic que el poden condemnar a un lent procés de privatització

Denuncien també que el projecte atorga també als centres educatius un caràcter empresarial i comercial, ja que els permet de completar el finançament públic amb l’obtenció de recursos econòmics propis mitjançant donacions i venda de productes, fins a la possibilitat de l’endeutament.

Els pares

El president de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes d'Estudis Públics (FAPAES), Pere Farriol, ha assenyalat que s'ha recomanat als pares mares d'alumnes que facin anar als seus fills a les escoles tot i que no acaben d'estar d'acord amb els serveis mínims que ha decertat el departament d'Educació. "Amb aquests serveis mínims, és possible que més alumnes de secundària no vagin a classe, ja que només s'han de quedar obligatoriament al centre una persona de l'equip directiu.

Pels centres de primària és una mica millor, 1 professor cada 4 classes, tot i que no és una bona proporció". En aquest sentit, Farriol ha recordat que des de la FAPAES, juntament amb altres sindicats i la FAPAC, opten per la via de la negociació enlloc de la vaga. "En el marc de la plataforma que hem constituït, estem treballant amb diverses esmenes que es van entregant als grups parlamentaris". De totes maneres pel dia 30 hi ha convocada una concentració davant del Parlament per donar suport a aquestes al·legacions.

Conseller d’Educació

Davant el posicionament tan evident dels tres sindicats convocants de la vaga -USTEC, ASPEPC i CGT- el conseller d’ Educació, Ernest Maragall, afirmava aquest dilluns que cal evitar "el soroll" i "el dogmatisme", i defugir la intransigència davant la tramitació al Parlament de la futura Llei d’Educació. Així mateix insistia en què a partir de demà, quan es debatin les esmenes a la totalitat al parlament, la llei seguirà endavant perquè “no hi ha qui la pari”.

Maragall, advertit

Després de la manifestació del 14 de febrer, els sindicats convocants ja van advertir al conseller d’Educació que hi hauria més mobilitzacions si no es retiraven les bases de la llei i s’obria un procés de negociació amb totes les forces sindicals.


1 Comentaris

E

Eduard Solà

Vallbona

12 de novembre 2008.08:48h

Respondre

Ei, però que els estudiants també en fem, de vaga.

Al Milà està convocada, i estudiants i professors farem vaga, així que no ens ignoreu.

Salut!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.