TORNAR

Conill i pollastre escabetxats o a la vinagreta

Dijous, 24 juny 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La iaia Montserrat ens presenta aquesta setmana un plat saborós, dels que es feien abans i original. No només fa servir dues carns, conill i pollastre, sinó que la recepta està acompanyada per múrgoles, aquest bolet de primavera tan curiós; la iaia diu que de tan original, tenen una certa retirada a les xemeneies que feia Gaudí.

Conill i pollastre escabetxats, amb múrgoles

Ingredients (per 6 persones)

un pollastre fet a trossos

un conill fet a trossos

3 paquets de escalunyes (cebes petites)

mig quilo de múrgoles

xocolata

oli d'oliva

herbes (les que soleu fer servir)

sal i pebre

un raig de conyac

mitja copa de vinagre

Elaboració

Salpebrarem els trossos de pollastre i de conill i els rossejarem a la paella, amb oli d'oliva i els reservarem. A la mateixa paella rossejarem les escalunyes, i les múrgoles, que prèviament haurem bullit, ja que són un pèl tòxiques si no es fan bullir.

Quan hagin rossejat una mica, hi afegirem els talls de carn, un raig de conyac i deixarem reduir una estona; hi afegirem el mig vas de vinagre i també mig vas d'aigua i les herbes (orenga, alfàbrega, farigola...).

Deixarem que es vagi fent, i ho tastarem de sal i d'acidesa. Per corregir hi podem afegir una mica de sucre o bé la xocolata ratllada, no gaire. També podem afegir-hi, si volem, una picada d'ametlles i alls, tot i que s'ha de vigilar bé que no s'enganxi el rostit.

Bon profit!


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.