//Plugins sense CDN ?>

Ingredients
16 carxofes
1 os de pernil
16 cebes petites
100 cc de vi blanc
2 tomàquets madurs
12 ametlles torrades
100 g bacó sense fumar
2 grans d'all
julivert
50 g de pernil salat a daus
1 l de brou
1 llimona
3 alls tendres
2 cebes grans
1 manat d'herbes
Elaboració
Traiem les fulles i polim els cors de les carxofes. Després les posem directament amb aigua freda, i afegim una mica de llimona. Seguidament les escorrem, enfarinem, i les fregim amb oli fins que quedin ben dorades. Si les carxofes són grosses les partim per la meitat abans de fregir.
Agafem una cassola de fons gruixut, daurem les cebes petites i quan estiguin torrades incorporem les dues cebes grans tallades a trocets ben petits.
Un cop ho tinguem tot cuit, tirem el bacó, els alls tendres picats i afegim el vi blanc. Esperem que es redueixi i aboquem el tomàquet ratllat i el manat d'herbes.
Quan el tomàquet estigui cuit, afegim el brou, els daus i l'os de pernil. Ho deixem bullir durant 5 minuts.
Després tirem les carxofes i ho coem tot junt durant 20 minuts. Per últim hi posem la picada per tal d'espessir la salsa.
Abans de servir, retirem l'os de pernil i el manat d'herbes. Aquest plat el podem deixar preparat amb antelació.