TORNAR

Croquetes per després de festes

Dijous, 7 gener 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Passades les festes nadalenques, que ens han deixat el bon record dels àpats abundosos i les sobretaules, la iaia Montserrat ens proposa avui d'aprofitar les sobres de les festes i fer unes bones croquetes, on hi podem posar la carn d'olla o el rostit, ja que de totes maneres quedaran bones. Un cop fetes, si n'hi ha moltes es poden guardar congelades i anar-les traient poc a poc.

Croquetes de sobres de Nadal

Ingredients

Carn que ens hagi sobrat dels àpats d'aquestes festes

2 o 3 cebes

mantega

farina

llet

ou batut i pa ratllat per arrebossar

Elaboració

Primer fregirem dues o tres cebes ben picadetes amb un tros gran de mantega a una paella o una cassola de les de ferro. Quan ja estigui cuiteta, no massa rossa, hi podrem posar la farina abundant a rossejar, sense deixar de remenar amb una cullera o una espàtula de fusta. Quan ja estigui tot ben torrat, hi afegirem el tall que tindrem passat per la picadora. Seguirem remenant i donant voltes a tota la barreja.

Ja hi podrem posar la llet o la crema de llet que anirem afegint tant com la massa n'admeti, que quedi espessa, que costi d'arrossegar la cullera i que al aixecar la massa no caigui; serà més o menys llet en funció de si hi hem posat més o menys carn. Un cop feta la deixem a refredar.

Quan estigui freda la anirem agafant a cullerades i amb les mans ferm la forma de la croqueta, les passarem per farina crua, seguidament les passem per ou batut i després de l'ou per pa ratllat.

Les podem fregir o bé, si n'hem fet moltes, les podem posar a congelar i sempre les tindrem apunt. De fet no fa falta descongelar-les per fregir-les amb l'oli ben calent. Igualment les podrem fer amb peix, pernil, amb formatge, etc. Les podeu acompanyar d'una amanida o verduretes.

Observacions: Les quantitats variaran segons la quantitat de tall que es tingui, però sobretot la farina i la llet han d'espessir la massa. Bon profit !


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.