//Plugins sense CDN ?>

Ingredients
Carn que ens hagi sobrat dels àpats d'aquestes festes
2 o 3 cebes
mantega
farina
llet
ou batut i pa ratllat per arrebossar
Elaboració
Primer fregirem dues o tres cebes ben picadetes amb un tros gran de mantega a una paella o una cassola de les de ferro. Quan ja estigui cuiteta, no massa rossa, hi podrem posar la farina abundant a rossejar, sense deixar de remenar amb una cullera o una espàtula de fusta. Quan ja estigui tot ben torrat, hi afegirem el tall que tindrem passat per la picadora. Seguirem remenant i donant voltes a tota la barreja.
Ja hi podrem posar la llet o la crema de llet que anirem afegint tant com la massa n'admeti, que quedi espessa, que costi d'arrossegar la cullera i que al aixecar la massa no caigui; serà més o menys llet en funció de si hi hem posat més o menys carn. Un cop feta la deixem a refredar.
Quan estigui freda la anirem agafant a cullerades i amb les mans ferm la forma de la croqueta, les passarem per farina crua, seguidament les passem per ou batut i després de l'ou per pa ratllat.
Les podem fregir o bé, si n'hem fet moltes, les podem posar a congelar i sempre les tindrem apunt. De fet no fa falta descongelar-les per fregir-les amb l'oli ben calent. Igualment les podrem fer amb peix, pernil, amb formatge, etc. Les podeu acompanyar d'una amanida o verduretes.
Observacions: Les quantitats variaran segons la quantitat de tall que es tingui, però sobretot la farina i la llet han d'espessir la massa. Bon profit !