TORNAR

Què en fem dels bolets?

Dijous, 19 novembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Tot i que s'ha fet esperar, l'època boletaire ens ha deixat bons elements als boscos de casa nostra. Aquesta temporada de receptes de cuina l'encetarem amb alguns plats elaborats amb bolets, però abans d'avançar-vos-en cap, la iaia Montserrat us vol explicar una tècnica que s'ha fet des de sempre i que ha estat imprescindible al llarg de la història per poder mantenir amb qualitat els aliments: la conserva dels bolets. Perquè no us quedeu amb les ganes la iaia ens explica també la recepta dels escamarlans amb bolets

Els bolets

La conserva: assecat

Uns bons amics ens han dut 10 quilos de ceps, aquest bolet que es fa a les altes muntanyes i que es molt apreciat per fer exquissideses culinàries.

Els he laminat després de rascar el peu de la cua del bolet per treure'n la terra, i els he posat damunt de paper de diari.

Quan han estat ben secs, els he guardat amb pots de vidre, i així ja els tinc llestos per fer amb fideus, amb risotto, salses per filets de carn i tantes altres possibilitats tan apreciaders als grans restaurants i que podem fer a casa nostra.

Escamarlans amb bolets

Ingredients

Un quilo de gambes vermelles (poden ser congelades que son molt bones i no surten cares)

un quilo de rovellons acabats de collir, si pot ser

oli d'oliva

sal

pebre

all i julivert

Elaboració

Primerament traurem els "morrets" de les gambes i els ulls amb les tisores i així no hi haurà antenes. Seguidament rentarem els bolets i si son grossos els partirem a trossets.

En una safata d'anar al forn posarem hi posarem oli, les gambes i després els bolets salpebrats i ja ho podrem posar al forn a courer. De tan en tan farem una remenada amb una espàtula perquè s'agermani tot i una estoneta abans que estiguin cuits hi posarem l'all i el julivert tot picadet, per deixar-ho uns últims minuts al forn.

Bon profit!


3 Comentaris

i

iaia montserrat

igualada

24 de novembre 2009.18:45h

Respondre

Contestant a Maria Rosa de Vilanova: Pots assecar els moixernons o camagrocs que no son tan cars també amb un paper de diari al aire o a un lloc sec i quan ja estan que cruixeixen es poden posar... Llegir més amb un pot o en una coixinera. Tambe s’en pot fer pols d’uns quants per tenir-ho com una espècia per millorar sopes i guisats variats, ja que donen molt bon gust, de fet jo en dic l’avecrem natural

M

Mª Rosa

Vilanova del Camí

24 de novembre 2009.09:07h

Respondre

`Molt bona recepta, llàstima que aquest any els rovellons vagin escassos.
M’agradaria saber quins altres tipus de bolets heu provat d’assecar.

A

Anna

19 de novembre 2009.11:42h

Respondre

Ja trobava a faltar aquesta secció!!!
Gràcies iaia Montserrat!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.