//Plugins sense CDN ?>

La conserva: assecat
Uns bons amics ens han dut 10 quilos de ceps, aquest bolet que es fa a les altes muntanyes i que es molt apreciat per fer exquissideses culinàries.
Els he laminat després de rascar el peu de la cua del bolet per treure'n la terra, i els he posat damunt de paper de diari.
Quan han estat ben secs, els he guardat amb pots de vidre, i així ja els tinc llestos per fer amb fideus, amb risotto, salses per filets de carn i tantes altres possibilitats tan apreciaders als grans restaurants i que podem fer a casa nostra.
Escamarlans amb bolets
Ingredients
Un quilo de gambes vermelles (poden ser congelades que son molt bones i no surten cares)
un quilo de rovellons acabats de collir, si pot ser
oli d'oliva
sal
pebre
all i julivert
Elaboració
Primerament traurem els "morrets" de les gambes i els ulls amb les tisores i així no hi haurà antenes. Seguidament rentarem els bolets i si son grossos els partirem a trossets.
En una safata d'anar al forn posarem hi posarem oli, les gambes i després els bolets salpebrats i ja ho podrem posar al forn a courer. De tan en tan farem una remenada amb una espàtula perquè s'agermani tot i una estoneta abans que estiguin cuits hi posarem l'all i el julivert tot picadet, per deixar-ho uns últims minuts al forn.
Bon profit!
`Molt bona recepta, llàstima que aquest any els rovellons vagin escassos.
M’agradaria saber quins altres tipus de bolets heu provat d’assecar.
Ja trobava a faltar aquesta secció!!!
Gràcies iaia Montserrat!
iaia montserrat
igualada
24 de novembre 2009.18:45h
Contestant a Maria Rosa de Vilanova: Pots assecar els moixernons o camagrocs que no son tan cars també amb un paper de diari al aire o a un lloc sec i quan ja estan que cruixeixen es poden posar... Llegir més amb un pot o en una coixinera. Tambe s’en pot fer pols d’uns quants per tenir-ho com una espècia per millorar sopes i guisats variats, ja que donen molt bon gust, de fet jo en dic l’avecrem natural