//Plugins sense CDN ?>
A l'Ecoparc 4 es tractarà la fracció RESTA (els residus barrejats que encara contenen materials recuperables) i la fracció orgànica recollida selectivament. La fracció RESTA té per objectiu recuperar el màxim de materials aprofitables abans que els residus vagin al destí final perquè tornin al cicle productiu. D'altra banda, la matèria orgànica se sotmetrà a un procés de compostatge que permetrà obtenir-ne adob apte per a usos agrícoles i de jardineria.
Una planta modèlica
Francesc Narváez va qualificar a planta de modèlica tant per la tecnologia que s'hi empra com per la seva funcionalitat i estètica. L'alcalde d'Hostalets de Pierola, Jordi Calpe, va ressaltar la importància d'aquesta darrera característica ja que el disseny de la planta ha previst la seva integració en l'entorn per tal de no causar un impacte paisatgístic a la zona.
El projecte, finançat per la Generalitat de Catalunya, ha costat 60 milions d'Euros i es preveu que quan es posi en marxa, després de l'estiu, crearà 175 llocs de treball -directes i indirectes- . Francesc Narváez va aclarir que 'a part d'un projecte mediambiental, l'Ecoparc també és una indústria sostenible que no entén de crisi'. La planta ocupa un espai total de 9 hectàrees i es preveu que tracti 70 tones l'any de matèria orgànica.
Catalunya, pionera en recollida selectiva de residus
El conseller Baltasar va recordar que 'la modernitat d'un país també es mesura per la manera com aquest tracta els seus residus'. L'any 2009 a Catalunya es van recollir selectivament el 37, 6% dels residus, una mitjana molt més elevada que la de l'Estat Espanyol (17%) i per sobre de la registrada en els països de la OCDE (30%).
Un al·licient per millorar la mobilitat vial
El conseller Baltasar va aclarir que aquesta infraestructura prioritzarà la necessitat de la millora d'accés vial a la zona i l'alcalde d'Hostalets va puntualitzar que ja s'està treballant en el projecte de desdoblament des de la nacional fins a les instal·lacions.