//Plugins sense CDN ?>
L’Escola del Bosc, juntament amb l’equip educatiu de l’Escola Gabriel Castellà, vol oferir un entorn ric en propostes d’aprenentatge, on els infants hi puguin fer descobertes, tot explorant i intentant de comprendre el que hi passa. Brigitte Escolà, de l'associació l'Escola del Bosc, explica: "sense canviar el currículum, es posa en pràtica sobre el terreny, ja siguin les matemàtiques, les llengües o la lectura, tot es pot treballar al bosc. El bosc és una forma de posar en pràctica el que s'ha estudiat a classe, la directora del Gabriel Castellà, Carme Solé diu: "la curiositat i l'interès dels nens, creix, un dels objectius és que puguin sortir molts coneixements d'ells mateixos a partir de les seves pròpies preguntes". Els ensenyaments són els mateixos, el que canvia és la metodologia.
Les families implicades al projecte
Un dels objectius principals del projecte al Gabriel Castellà, és que les famílies es vinculin amb l’entorn i trobin un compromís amb l’educació dels seus fills i filles. Solé explica: "a l'hora de plantar, hem rebut el suport de moltes famílies. Vam haver-ho d'aturar perquè de tanta participació, en dues setmanes hagués estat tot plantat". Els productes de l'hort es reparteixen entre les classes, per altra banda, hi ha hagut mares que han fet intercanvi: Escolà diu: " una mare va venir i va agafar un enciam i després ens va portar el planter de 8 enciams. La situació de les famílies econòmicament no és molt bona, moltes famílies volien col·laborar i no sabien com, aquesta forma d'intercanvi és una bona manera".
El bosc pot ser concebut per al coneixement del medi natural, però el més important no és el producte resultant, ni la producció, sinó el procés d’intercanvi i d’aprenentatges que permet enriquir a tota la comunitat educativa.