TORNAR

Escudella de congre

Dijous, 25 març 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquesta setmana us presentem una recepta molt especial, l'escudella de congre, un plat que antigament es cuinava força a Igualada, i del què molta gent en té només un record vague. Per tal de recuperar una mica la memòria culinària igualadina, la iaia Montserrat ens recorda com el feien a casa seva. Fent memòria us el presentem en aquest temps, apropiat, de Quaresma.

Escudella de congre

Ingredients

150 gr. de congre assecat

1/2 col-i-flor

100 gr. cigrons remullats

100 gr. mongetes seques remullades

200 gr. d'arròs

200 gr. fideus grossos

pel sofregit

2 cebes

all (al gust)

100 gr. de tomàquet triturat

un parell o 3 pastanagues

Elaboració
El dia abans posarem en remull el llegum (cigrons i mongetes) i també el congre, recordeu que és aquell peix assecat amb uns forats que trobem a les bacallaneries.

Per fer l'escudella cal posar en una olla amb aigua el congre, el llegum, la col-i-flor a trossets i el sofregit, i quan porti ja força estona bullint hi afegirem l'arròs i els fideus, perquè bulli entre 10 minuts i un quart d'hora més.

Cal que aneu comprovant que els diferents ingredients siguin ben cuits abans de coure-ho. Un cop servit veureu que és un plat molt complet.

Bon profit!


2 Comentaris

D

Dolors

Esplugues de Llobregat

22 de gener 2014.18:43h

Respondre

Sóc igualadina forana. La meva iaia ens delaitava cada divendres de Quaresma anb aquesta sopa. Un dels seus plats preferits per tota la familia. Ella no hi posava ni coliflor ni llegum, però hi... Llegir més posava una picada (all, julivert i ametlles) i uns brins de safrà. El feia com a primer plat i després feia un segon a base de truites variades. Ara que s’acosta la Quaresma me’l apunto per tornar-lo a fer. Recordaré vells temps.
Gràcies per aquest munt de receptes tan bones i tan ben explicades.

X

Xavi

Figueres

26 de març 2010.21:12h

Respondre

Mmmmmh! Gracies avia Montserrat. Aviam com ens queda!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.