//Plugins sense CDN ?>

Ingredients
150 gr. de congre assecat
1/2 col-i-flor
100 gr. cigrons remullats
100 gr. mongetes seques remullades
200 gr. d'arròs
200 gr. fideus grossos
pel sofregit
2 cebes
all (al gust)
100 gr. de tomàquet triturat
un parell o 3 pastanagues
Elaboració
El dia abans posarem en remull el llegum (cigrons i mongetes) i també el congre, recordeu que és aquell peix assecat amb uns forats que trobem a les bacallaneries.
Per fer l'escudella cal posar en una olla amb aigua el congre, el llegum, la col-i-flor a trossets i el sofregit, i quan porti ja força estona bullint hi afegirem l'arròs i els fideus, perquè bulli entre 10 minuts i un quart d'hora més.
Cal que aneu comprovant que els diferents ingredients siguin ben cuits abans de coure-ho. Un cop servit veureu que és un plat molt complet.
Bon profit!
Dolors
Esplugues de Llobregat
22 de gener 2014.18:43h
Sóc igualadina forana. La meva iaia ens delaitava cada divendres de Quaresma anb aquesta sopa. Un dels seus plats preferits per tota la familia. Ella no hi posava ni coliflor ni llegum, però hi... Llegir més posava una picada (all, julivert i ametlles) i uns brins de safrà. El feia com a primer plat i després feia un segon a base de truites variades. Ara que s’acosta la Quaresma me’l apunto per tornar-lo a fer. Recordaré vells temps.
Gràcies per aquest munt de receptes tan bones i tan ben explicades.