TORNAR

Espatlla de be farcida amb llenegues

Dijous, 27 gener 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquesta setmana la iaia Montserrat ens fa una proposta per conquistar paladars exigents. És un plat molt de casa, però tot i que no és gaire complicat, quedarem bé amb una espatlla de be farcida a taula, és clar que es tracta d'una recepta un pèl elaborada, que porta una mica més de feina. Ens servirà per aprofitar llenegues que haguem guardat després de la bona temporada  d'aquesta passada tardor.

Espatlla de be farcida amb llenegues

Ingredients

una espatlla de be desossada

cansalada

pebrot (vermell o el que tingueu)

sal i pebre

oli d'oliva

fruits secs

ceba

cordill

llenegues

Elaboració

Primer de tot farcirem l'espatlla de be que la tindrem desossada. Hi posarem el pebrot vermell a tires, la cansalada i els fruits secs, però hi podem posar el què tinguem a mà. Enrotllarem la carn i ho lligarem ben fort amb un cordill, i posarem la carn en una cassola amb cebes talladetes, a enrossir.

Quan estigui torradet, no gaire, ho posarem al forn, si pot ser en una cocotera, sinó en la mateixa cassola i tapada amb paper d'alumini, i que es vagi coent, poc a poc, i que quedi toveta.

Quan estigui cuiteta, ja la podem deixar refredar, i millor a la nevera, així quan la tallem a rodanxes no se'ns desmuntarà. Abans de servir-la, tallada, posarem els talls en una cassola, amb la mateixa ceba a fer una mica de xup-xup, i unes llenegues. Mirem de no deixar-ho molta estona que sinó se'ns desfaria.

Bon profit!


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.