TORNAR

Espinacs, col-i-flor i mongetes amb cansalada

Dijous, 6 maig 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Verdura, llegum i carn de la terra. Aquesta és la proposta de la iaia Montserrat per aquesta setmana. Espinacs, col-i-flor i mongeta acompanyades de la cansalada que forma part de molts dels plats més típics i tradicionals de la cuina catalana.

Espinacs, col-i-flor i mongetes amb cansalada

Ingredients per 6-8 persones

1 kg d'espinacs

1 kg de mongetes seques o cigrons (pes en cuit)

1 col-i-flor

6 talls de cansalada viada

Elaboració

Agafarem els espinacs frescos (també es pot fer amb espinacs congelats però no són tan bons, és clar) els rentarem, els bullirem, els escorrerem i els deixarem reposar. Les mongetes també es poden comprar cuites, però la iaia anima a tothom a fer-les a casa, recordant que s'han de posar en remull amb aigua freda la vigília de coure-les i al moment de fer-les, posar-les amb aigua neta i fer-los arrencar el bull tres vegades (afegint-hi aigua freda quan arrenqui el bull, el què tradicionalment se'n diu "espantar-les") i després deixar-les fer xup-xup amb el foc baix fins que siguin tovetes, moment en què hi afegirem la sal. Sinó també es poden fer a l'olla pressió, que és més ràpid.

La col-i-flor la farem a l'olla pressió amb no massa aigua, sal al punt i una cullerada de sucre per sobre, que la fa fa més digestiva.

En una paella fregirem la cansalada, panses i pinyons i ho tirarem per sobre de les verdures i el llegum al moment de servir-ho.

Bon profit!


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.